Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”We moeten onze defensieve zekerheid behouden gedurende de ganse wedstrijd”

Nadat de wedstrijd in Würzburg werd afgelast, spelen onze Kiezkickers – op zondag 20 december 2020, 13.30 uur – voor de laatste keer in 2020 en dat tegen Fortuna Düsseldorf. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Timo Schultz uitvoerig met de pers over …

… de persoonlijke situatie: “Er is niet veel veranderd ten opzichte van de afgelaste wedstrijd in Würzburg. De adductorproblemen van Philipp Ziereis zijn niet zo erg, maar een wedstrijd tegen Düsseldorf komt voor hem te vroeg. Helaas heeft Ryo zich gisteren tijdens de training weer geblesseerd. Dat is vervelend voor de jongen, ook al hadden we voor dit jaar niets gepland met hem. Het doel was dat hij in januari weer zou gaan trainen. Dat is niet helemaal uitgesloten, want ik ga er niet vanuit hij is ernstig geblesseerd. Adam Dźwigała zal er nog niet zijn, hij is ook niet in Hamburg. We zijn de laatste details aan het uitklaren, ook met het oog op de Corona-regels met betrekking tot zijn binnenkomst. Svend Brodersen zal in het doel staan ​​tegen Düsseldorf.”

… de afgelasting van de wedstrijd in Würzburg: “Het was zeker een ongebruikelijke situatie, maar we accepteerden het zoals het is. We gebruikten de speeldag toen als een vrije dag en trainden hier normaal op Kollau op donderdag. We hebben vandaag en morgen nog twee trainingseenheden en spelen dan zondag de wedstrijd tegen Düsseldorf. Daar bereiden we ons goed op voor en hopen dat we drie punten zullen behouden. ”

… het behoud van het positieve gevoel na een inhaalbeweging tegen Aue : “Ik denk dat we ondanks de afgelasting in Würzburg dit gevoel redelijk goed hebben weten te behouden. De jongens lieten tijdens de training ook zien dat ze levendig zijn, dat ze willen voetballen en de wil hebben om absoluut uit het dal te willen kruipen. Ik neem aan dat we dat tegen Düsseldorf op het veld zullen brengen.

… Veranderingen in de basisopstelling tegen Düsseldorf ten opzichte van de geplande opstelling tegen Würzburg : “Dat kan goed zijn. Het worden misschien twee of drie posities gedaan zonder dat ik dat in mijn hoofd al heb beslist. Natuurlijk keken we naar Würzburg wat onze tegenstander ons te biede hadn en hoe we voor de komende drie wedstrijden een zekere frisheid konden creëren. Nu is het een kwestie van de twee trainingseenheden gebruiken, Düsseldorf bekijken en het juiste elftal te vinden. ”

… sterker stimulerend klimaat in training: “Ik heb het gevoel dat het team na de wedstrijd van Braunschweig wat dichter bij elkaar is gekomen. Het is luider tijdens de training. De gevolgen van persoonlijke beslissingen worden pas duidelijk op het veld. De tijd zal laat zien hoe de jongens omgaan met deze beslissingen. Of ze het opgeven en accepteren of dat ze zich ertegen verdedigen en absoluut in het team willen komen. Ik geloof dat de jongens uiterlijk in januari zullen merken met een propvol programma dat ze vooruit moeten gaan. Om permanent op het veld te staan, je prestaties naar het veld te brengen om uiteindelijk op het veld te blijven. Het was een goede start tegen Aue. Nu is het aan de jongens om het vol te houden. ”

… een mogelijk spitsenduo met Simon Makienok en Igor Matanovic: “Over het algemeen kan ik me altijd voorstellen om met twee spitsen te spelen. Dat wil ik niet uitsluiten, ze doen het allebei heel goed samen op training. Boris Tashchy doet het met Igor ook goed in training. ”

… tegenstander Fortuna Düsseldorf: “In de afgelopen weken hebben ze duidelijk een inhaalbeweging gemaakt nadat ze in het begin geen goede reeks hadden. Düsseldorf is een voorbeeld van hoe snel je kunt klimmen met drie overwinningen. Ze hebben een zeer ervaren team dat doorspekt is met veel topklasse spelers. Hun kansenafwerking zijn veel beter dan die van ons. Hun kwaliteit is uitstekend, ze behoren tot de top 3 teams in de competitie. We moeten beslist op onze hoede zijn. Meestal spelen ze 4-4-2 met twee doelgevaarlijke aanvallers. Voorin hebben ze hun individuele kwaliteit met Kenan Karaman, Dawid Kownacki en Rouwen Hennings, die we hier goed kennen. In de verdediging hebben ze veel lange en fysiek sterke spelers, ze verdedigen in de lucht als op de grond uitstekend. Ze schakelen heel snel naar voren vanuit hun compactheid. Voor ons zal het enerzijds afhangen naar voren te spelen ze te bespelen en ze aan het lopen te krijgen. Anderzijds zal het belangrijk zijn dat we onze defensieve dekking tijdens het spel behouden. Als we dat kunnen, hebben we een goede kans om het spel te winnen, omdat we een team zijn dat altijd kansen creëert. Dat proberen we ook tegen Düsseldorf te doen. ”

… het resultaat tegen Düsseldorf en het gevoel onder de kerstboom: “Dat neem je zeker mee. De wedstrijden dit weekend hebben altijd invloed op het gevoel wanneer je de komende werkweek ingaat. Ik zou het voor ons allemaal wensen – niet alleen voor ons hier aan de Kollaustraße – maar vooral diegenen die bij FC St. Pauli blijven steunen, om met een goed gevoel onder de kerstboom te zitten. ”

… de planning na de laatste wedstrijd tegen Düsseldorf : “Maandagochtend wordt er weer normaal getraind, dan hebben de jongens drie of vier dagen vrij, voordat er min of meer wordt doorgetraind. Kerstmis zijn ze vrij, maar zelfs dan krijgen de jongens er twee , drie lopen mee. Het zal dit jaar niet echt vrij zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com