Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”We kunnen ons klaarmaken voor een hete dans”

Laatste spurt in de 2e Bundesliga met een Engelse week. Voor het einde van de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf op Millerntor op zondag (20 december), zullen onze Kiezkickers – woensdagavond 16 december, 18.30 uur – strijden bij de Würzburger Kickers. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak hoofdcoach Timo Schultz met de pers over …

… de persoonlijke situatie : “Philipp Ziereis heeft adductoren problemen en zal er niet zijn tegen Würzburg. Ik denk dat het ook niet genoeg zal zijn voor de wedstrijd tegen Düsseldorf. Buiten hem is er geen andere speler extra geblesseerd, maar komt er komt op korte termijn niemand terug. We hopen dat in januari enkele spelers terugkeren die hun revalidatie al weken op het veld hebben verder gezet. ”

… de beslissing tussen de palen : “Svend zal weer spelen in Würzburg, we zullen niet meer wisselen. We kijken van wedstrijd naar wedstrijd, na Würzburg hebben we nog Düsseldorf en dan een kleine pauze waar we even kunnen uitwaaien. Dan hebben we zeker een duidelijker hoofd als het gaat om doelmannen. We zullen geen blijvende beslissingen nemen in een Engelse week. ”

… de korte voorbereiding op de wedstrijd in Würzburg : “Uiteindelijk hadden we gisteren pas de tijd om onze wedstrijd tegen Aue te analyseren en te bespreken. Ter voorbereiding op Würzburg zullen we er zeker wat van meenemen. Gisteren ging het over regenereren. en om samen te komen en te kijken wie de wedstrijd tegen Aue heeft overleefd en hoe. Vandaag is de laatste training en weer aankomst, er is niet veel tijd voor training. Het gaat meer over het trekken van de juiste conclusies uit de Aue-wedstrijd, de jongens doen het goed ter voorbereiding op Würzburg. ”

… personeelswisseling vanwege de Engelse week : “Het kan best zijn dat er een of twee wissels zullen zijn. Opstellingen veranderen niet fundamenteel vanwege een Engelse week, maar omdat je als coach een plan volgt. Als ik het gevoel heb dat een speler in de laatste game is geraakt of geschopt of moe is en niet bruisend, zoek ik naar alternatieven die 100 procent zijn. Ik breng dat liever over naar iemand die licht geblesseerd of vermoeid is. Daarom zijn veranderingen in de Engelse week waarschijnlijker dan in het normale ritme. ”

… de sfeer binnen het team: “Na de wedstrijd tegen Aue overheerste de teleurstelling, zelfs als we het punt laat konden pakken. We hadden genoeg kansen voor drie punten. Maar we kunnen iets positiefs uit de wedstrijd trekken. Er is spanning voor de laatste twee wedstrijden. Ons doel is om elk keer drie punten te halen. Er is een positief gekraak. We moeten dat meenemen naar Würzburg en daar weer samen goed presteren. Dat is essentieel voor ons. Als we dat niet doen daar te voetballen en elkaar niet te steunen, dan lijkt het zoals in Braunschweig. Maar als we er voor elkaar zijn en je merkt dat er een eenheid op het veld staat die in zichzelf gelooft en elkaar helpt, dan zijn we een goeie elftal dat goed voetbal speelt. ”

… mogelijk startende elf plaatsen voor de Joker, die sterk zijn tegen Aue : “De jongens hebben zeker positieve punten gescoord. Beide gedachten spelen een rol. Aan de ene kant weet ik dat we nog een aantal goede spelers op de bank zullen hebben die het zeker verdienden om vanaf het begin te spelen – vooral nu in een Engelse week, waar je moet zien wie fit en levendig is voor de volgende wedstrijd. Het is goed om te weten dat je spelers hebt die dat doen Het spel opnieuw veranderen en in een laatste fase nieuwe impulsen kunnen geven. ”

… Igor Matanovic en zijn eerste volle 90 minuten in de tweede divisie tegen Aue : “Hij is een jonge speler die sneller herstelt dan een oudere speler. Hij rende ruim tien kilometer en had vier of vijf echt goede acties. Nu ik de wedstrijd opnieuw heb bekeken, voel ik me bevestigd dat Igor heeft laten zien dat hij accenten kan leggen en een permanente bedreiging voor het doel kan zijn. Ik had graag hem een doelpunt gegund, maar ik zou het niet erg vinden als hij gewacht heeft voor Würzburg. ”

… een mogelijke ondertekening van verdediger Adam Dźwigała : “We zijn in gesprek. Als je zoiets doet, moet je de speler de kans geven om te acclimatiseren, zich bij het team aan te sluiten en een paar processen te leren kennen. Ik vind het moeilijk door meteen iemand in het team te droppen en in het diepe te gooien. ”

… tegenstander Würzburg: “Het is een merkwaardige situatie als je de afgelopen maanden ziet. Ze promoveerden ook al waren ze tiende voor de lockdown. Maar ze stonden op met een geweldige serie. Inmiddels hebben ze een groot deel van de ploeg vervangen en twee keer van trainer is veranderd. Ik kan alleen de laatste paar wedstrijden beoordelen die ik heb gezien. We kunnen een hete dans verwachten. Würzburg heeft een zeer compact en fysiek goed team dat agressief tegen de bal werkt en goed schakelt we moeten ervoor zorgen dat we dat voorkomen. Je speelde een goede uitwedstrijd in Neurenberg, maar met Ewerton en Douglas heb je te maken met twee geblesseerde in de centrale verdediging. We moeten onze prestatie op het veld neerzetten en naar Würzburg gaan om de drie punten te halen,zelfs als we niet bepaald de buitenhuis koningen zijn. ”

… het gedeelde Bremen-verleden met Würzburg-coach Bernhard Trares : “Ik was toen nog een jeugdspeler en hij was een absoluut doorgewinterde professional. Ik kan me een paar trainingen herinneren waarin hij elke keer naar 110 procent ging en met Bruno Labbadia vooraan liep en pakte ons jonge spelers hard aan, maar gaf ons ook tips. Hij was een absolute autoriteitsfiguur en rolmodel tegelijk. Voor mij was het indrukwekkend om te zien hoe zulke ervaren spelers elke training vol gas willen geven en elke wedstrijd willen winnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com