Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Na de helft van de klim tegen Aue: Onze Kiezkickers willen in Würzburg volledig uit het dal kruipen”

De laatste 180 minuten in 2020 komen eraan en onze Kiezkickers moeten er alles aan doen om belangrijke punten mee te nemen. In de wedstrijd tegen de Würzburger Kickers – op woensdagavond 16 december 2020, 18.30 uur – wil FCSP zijn eerste drie punten buitenhuis halen. Onderaan de rangschikking willen  de protégés van Schultz uit het dal kruipen en eindelijk de tweede overwinning van het seizoen behalen.

Er was veel vreugde, maar ook veel frustratie bij onze jongens in Brown na de 2-2 in de thuiswedstrijd tegen Erzgebirge Aue. Aan de ene kant de vreugde om weer met 2-0 op te halen en een sterke moraal te tonen. Aan de andere kant de frustratie omdat het uiteindelijk maar één punt was en niet de drie waarop gehoopt werd. “We hebben de bok tegen Aue half omver gegooid”, zei coach Timo Schultz na de wedstrijd. “We moeten ervoor zorgen dat we de laatste twee wedstrijden winnen”, voegde hij eraan toe. Het doel voor de wedstrijd in Würzburg is duidelijk: bij de Kiezkickers moet de bok volledig worden omvergeworpen en uiteindelijk weer drie punten worden gescoord.

Ondanks een “goede uitwedstrijd in Neurenberg” volgens Timo Schultz, moesten de Würzburger Kickers uiteindelijk een nederlaag tegen FCN 1: 2 toegeven. Terwijl de Kiezkicker laat op hetzelfde moment een punt tegen Aue wist te bemachtigen, kregen de Kickers de 1-2 in blessuretijd en daarmee de negende nederlaag in elf wedstrijden. Na de terugkeer naar de Tweede Liga van het voetbal had Würzburg -die in de spreekwoordelijke laatste seconde opstond – zich totaal anders voorgesteld, het gat naar de eerste niet-degradatieplaats is al zeven punten. Wat betreft onze jongens in Brown met vier punten meer en één beter gepositioneerd, is het motto in Würzburg: eindelijk de bok omver gooien om het aansluiting niet nog meer te verliezen.

“We kunnen ons klaarmaken voor een hete dans”, zei coach Schultz voor de wedstrijd onder aan de tafel. “Würzburg heeft een fysiek goed team dat agressief tegen de bal werkt en goed omschakelt”, zei Schultz, die eraan toevoegde: “We moeten ervoor zorgen dat we dat voorkomen.” In de wedstrijd tegen Aue waren het juist die snelle counters die tot de twee tegendoelpunten leidden. In Würzburg is het belangrijk om balverliezen te minimaliseren zoals voor de tegendoelpunten tegen Aue en om de resterende verdediging beter te coördineren om geen ander doelpunt zoals een counter te hoeven accepteren.

Door de Engelse Week had Schultz niet veel tijd om de ploeg voor te bereiden op de wedstrijd in de onderste helft van de competitie. Volgens Schultz ging het meer om ‘de juiste conclusies trekken’ uit de Aue-wedstrijd. Ondanks dat ze aan het eind maar één punt hadden, namen ze toch positieve dingen mee. De ploeg had nooit het vertrouwen in zichzelf verloren en wist in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen. “Er klinkt een positief gekraak en dat moeten we meenemen naar Würzburg. We moeten weer een goede prestatie neerzetten – allemaal samen. Als we niet voetballen en elkaar niet steunen, dan lijkt het wel zoals in Braunschweig”, aldus Schultz duidelijk.

Om succesvol te zijn in de 2e Bundesliga, moet je team er voor elkaar zijn, als een eenheid op het veld staan, in zichzelf geloven en elkaar helpen. Als de jongens in Brown dit allemaal op woensdagavond (16 december) voor elkaar krijgen, kunnen ze eindelijk de bok helemaal omver gooien.

Bron: www.fcstpauli.com