Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz: “We betreden het spel met moed en woede, zonder ons weg te verlaten”

Na de slechte prestatie in Braunschweig en de 2-1 nederlaag die ze uiteindelijk verdienden, willen onze Kiezkickers – zondag 13 december 13.30 uur – een heel ander gezicht laten zien tegen de Erzgebirge Aue om weer punten te behalen. Voor de wedstrijd tegen Viooltjes nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om vragen van de pers te beantwoorden, over …

… de personeelssituatie : “Vergeleken met vorige week is er weinig of niets veranderd, iedereen kwam veilig en wel uit het Braunschweig-wedstrijd. In de voorbije trainingsweek was iedereen goed. Guido Burgstaller is weer op het veld, maar hij doet oefeningen met de bal, maar nog steeds zonder enig contact met de tegenstander. Een inzet is dus uitgesloten. Christopher Avevor heeft een succesvolle operatie gehad, hij was gisteren hier aan de Kollaustrasse. Zijn voet is nog steeds erg dik na de operatie. Het duurt vier tot zes weken om terug een ​​schoen te kunnen dragen. Jackson zal pas begin volgend jaar onder de belasting kunnen lopen. ‘

… de vorige trainingsweek : “Het was een week waarin er een of andere duidelijke mening hoorbaar was. Er zat veel gif in. Je merkte in de trainingswedstrijden dat de wedstrijd in Braunschweig aan de jongens knaagde en dat ze wilden laten zien dat ze het beter kunnen doen. Ik hoop dat we deze energie zondag op het veld zullen zien. We zijn vanaf de 15e minuut gestopt met voetballen in Braunschweig. De jongens weten dat ze het beter moeten doen. ”

… zijn duidelijke woorden tegen het team na de wedstrijd in Braunschweig: “Uiteindelijk gaat het er niet om een ​​boodschap los te laten, maar om de vraag of de jongens voor zichzelf een manier kunnen vinden om het beter te doen dan tegen Braunschweig. In de vorige wedstrijden was ook niet alles slecht, het proces en de manieren waren vaak goed. Het enige wat ontbrak waren de resultaten. In Braunschweig was er nu een slechte wedstrijd. We moeten zien dat we enerzijds onze manier van voetballen niet dapper volgden, creatief waren en steeds weer willen aanvallen. Aan de andere kant moeten we de evenwichtsoefening managen tussen een evenwicht in het defensief en de nodige efficiëntie in het offensief. Dat is de afgelopen weken volledig verloren gegaan. Dat heeft veel te maken met het hoofd, van hoeveel ik echt iets wil doen.Soms is het ook gewoon dat beetje geluk. ”

… het stormkwartet Daniel-Kofi Kyereh, Simon Makienok, Boris Tashchy en Igor Matanovic: “Simon hangt een beetje in de lucht op dit moment omdat we veel te veel lange ballen hebben gespeeld en te weinig mensen om hem heen staan. Zijn echte kracht ligt in het tegenoverliggende strafschopgebied, waar hij kan spelen met zijn finale en kopsterkte. . Ik maak me geen zorgen om Kofi, hij had zijn acties tegen Braunschweig. Hij helpt ons enorm met zijn manier van voetballen. Ik neem aan dat hij goed zal presteren tijdens het weekend. Boris was in Braunschweig na zijn wissel erg aanwezig en liet een goede prestatie zien. Aanvallers worden afgemeten aan het doelrisico en de doelpunten en dat miste hij volledig in zijn tijd bij ons. Hij werkt eraan in training en ik hoop dat hij deze ballast van zijn schouders gooit, hij speelt en stort zich in elk duel. Dat Igor de kwaliteit heeft en een factor kan zijn, is te zien in zijn korte optredens. Net als iedereen is hij er klaar voor en een kandidaat voor de startende XI . ”

… Keeper Robin Himmelmann: “Ik ben er geen fan van om te zeggen dat het doelpunt de fout van de keeper is, de verdediger had het beter moeten doen en de slechte pass leidde tot het doelpunt. Robin heeft in de loop der jaren bewezen dat hij een goede steun was voor het team. Hij heeft ons in het verleden veel wedstrijden gred, nu heeft hij een fase waarin het niet zo goed gaat en hij niet het nodige geluk heeft, zoals je zag bij het tweede Braunschweiger-doelpunt. Dan stuitert de bal op zijn voet en dan draait hij in het doel. Als je gelukkiger bent gaat de bal naar de paal of gaat voorbij. In de afgelopen vijf wedstrijden hebben we 27 doelrijpe kansen gaat en er zijn er maar vijf in. Onze tegenstanders hadden 21 kansen en tien ballen gingen erin. Voor ons als team – en ik kan de doelman niet uitschakelen – is dat geen goede koers. Helaas moet je op dit moment zeggen dat er te veel schoten op ons doel er ingaan. ”

… de verhoogde kansen voor spelers van de zogenaamd tweede rij : ` Elke week zijn de kansen voor alle spelers hetzelfde, voor ons telt het principe van prestatie. Als coach zijn er altijd twee benaderingen: ofwel probeer ik de jongens te vertrouwen en ze een kans te geven. Zich laten wennen en een tweede of derde keer opzetten. De andere optie is natuurlijk om alles permanent en altijd direct te wisselen als de uitvoering niet klopte. Ik koos voor de eerste manier, maar ik denk dat het is tijd om over te schakelen naar de 50:50 standen, waar je al aan hebt gedacht de ene of de andere keer. ”

… optimisme en een goed humeur overbrengen: “Ik ben in wezen een erg optimistisch persoon en zie nog genoeg mogelijke oplossingen om onszelf te verbeteren en de resultaten dienovereenkomstig te behalen. Ik zie ook niet dat het team opgeeft. Integendeel: we zijn er allemaal van overtuigd dat we op de goede weg zijn. Maar we weten ook dat de resultaten niet correct zijn en dat we geen argumenten hebben. Maar er zijn genoeg dingen die we goed kunnen doen en waarop we kunnen voortbouwen. Maar er zijn ook genoeg en voor de hand liggende dingen die we beter moeten doen . Op het ene of het andere gebied moeten we net dat beetje meer vastberaden en vastberaden zijn en meer investeren. Op dit moment hebben we problemen met negatieve ervaringen. Vooral op die momenten dat er weerstand ontstaat, moeten we als team veel dichter bij elkaar komen. We moeten ons als team ook veel meer verdedigen en tegen vechten – als we het halen, op het cruciale moment Als je samen nog meer power ontwikkelt en er nog meer voor elkaar bent, dan komt onze voetbalkwaliteit nog meer in het spel. ”

… tegenstanders Erzgebirge Aue: “Ze hebben een stabiel en zeer ervaren tweedeklasser, met Martin Männel, Florian Ballas en Sören Gonther achterin. Met Pascal Testroet en Florian Krüger hebben ze twee gevaarlijke spitsen vooraan. In tegenstelling tot ons is Aue zeer effectief. . We weten wat ons te wachten staat en toch ben ik in een positieve bui omdat ik geloof dat mijn team het aan iedereen wil bewijzen. We gaan het spel met moed en woede in, zonder ons pad te verlaten. Voor mij is dat Het is cruciaal dat we elf spelers op het veld hebben die samen voorwaarts willen spelen, hun eigen doel willen verdedigen en die de wedstrijd ingaan met de overtuiging dat ze goed zullen presteren en de punten bij Millerntor behouden. We hebben de kans om in de komende tien dagen het een andere richting te geven en daarvoor moeten we tegen Aue beginnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com