Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kiezkickers ontvangen Aue – Doorbreek de neerwaartse spiraal als een versterkt team

De zeer korte winterstop – als die al de naam al heeft verdiend – komt steeds dichterbij. Op zondag 13 december staat de voorlaatste thuiswedstrijd in 2020 al op het programma voor onze Kiezkickers. Tegen FC Erzgebirge Aue willen de jongens in Brown eindelijk weer drie punten behalen. Na een week van duidelijke mededelingen en een teammeeting is het tijd om een ​​reactie op het veld tegen Aue te tonen en belangrijke punten te pakken.

Hoofdcoach Timo Schultz omschreef het recente 1-2-nederlaag bij Eintracht Braunschweig als een “verschrikkelijke wedstrijd” en nam geen blad voor de mond in zijn analyse. “We hebben 80 minuten niet gevoetbald. In die vorm kun je geen tweede klasse wedstrijd winnen”, was zijn duidelijke conclusie na de vierde nederlaag op rij. “We willen als eenheid bij elkaar staan ​​en ik sta achter de jongens. Maar ze moeten ook naar elkaar kijken om te zien waar we sneller kunnen bewegen”, benadrukte Schultz, die een ruwere wind aankondigde en dit implementeerde voor de trainingsweek voor de wedstrijd tegen Aue. “Het was een week waarin er een of andere duidelijke roep was.”

Over roepen gesproken: onze Kiezkickers kwamen begin deze week bijeen om over de huidige situatie te praten en oplossingen te vinden. “We kwamen er sterker uit”, zei Rico Benatelli, die tot nu toe al soortgelijke situaties in zijn carrière heeft meegemaakt en verklaarde: “De teamgeest is aanwezig en is de beste die ik tot nu toe meegemaakt heb.” Na de discussie buiten het veld willen de jongens in Brown een reactie laten zien op het grasveld in de thuiswedstrijd tegen Aue. Tegen de viooltjes is een forse verhoging van kwaliteit nodig om na de enige zege van het seizoen tegen Heidenheim (4-2) eind september, eindelijk weer drie punten te behalen en de neerwaartse spiraal te doorbreken.

Tegenstander Erzgebirge Aue vierde dit seizoen na tien speeldagen vier overwinningen, na eerdere foutloze zeges tegen SV Darmstadt 98 (3: 0) en SV Sandhausen (4: 1), verloor FCE afgelopen weekend met 2-0 van SSV Jahn Regensburg en miste de sprong naar de derde plaats. Met een overwinning op Millerntor, de vijfde in pas het tiende gastoptreden op ons FCSP, willen de viooltjes weer omhoog kijken.

De bruin-witten willen voorkomen dat – net als in de laatste thuiswedstrijd tegen FCE 2- 1 – de punten op Millerntor weggaan. De thuiszege in juni was pas de tweede tegen gevreesde tegenstander Aue. Het duurde twaalf jaar en zeven thuiswedstrijden (drie gelijke spelen, vier nederlagen) voordat onze Kiez-kickers de viooltjes eindelijk zonder punten terugstuurden naar het Ertsgebergte. De volgende Millerntor drie punten tegen Aue zouden niet lang op zich mogen laten wachten, integendeel. Met een gesloten teamleiding, waarin iedereen voor iedereen speelt, vecht, tackelt en ploegt, wil onze Kiezkickers op zondag 13 december drie belangrijke punten scoren.

Bron: www.fcstpauli.com