Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Wanneer gaat Schulle het leren? 2-1 verlies

FC St. Pauli blijft wachten op het volgende punt(en). Tegen de gepromoveerde ploeg uit Braunschweig stonden de Braun-Whites lange tijd aan de leiding door het doel van Maximilian Dittgen (2e), maar in de tweede helft draaiden de gastheren het duel om via Marcel Bär (67e) en Fabio Kaufmann (82e). Het slotoffensief van de bruin-witten met goede kansen op de gelijkmaker kwam uiteindelijk te laat.

In de voorgaande week had zijn team ondanks de 0-1-nederlaag tegen VfL Osnabrück geen slechte prestatie laten zien en dus verliet FCSP-coach Timo Schultz het met een wisseling in de basisopstelling waarin Maximilian Dittgen de plaats innam van Finn Ole Becker. De gastheren zagen drie wijzigingen ten opzichte van het 4-0-gelijkspel in Darmstadt: Jasmin Fejciz verving Felix Dornebusch in doel en Lasse Schlüter en Martin Kobylanski startten in plaats van Manuel Schwenk en Michael Schultz.

De voortekenen voor de wedstrijd waren duidelijk, want de winnaar van de wedstrijd zou de tegenstander achterlaten zich laten en wat lucht creëren in de kelder. De Braunschweiger stond al vroeg op achterstand tegen Darmstadt en dit keer kwamen de Lions niet goed aan de start. Omdat de Kiezkicker hun eerste offensieve actie gebruiken om door Dittgen (2e) op voorsprong te komen. Kofi Kyereh had hem op de counter op weggestuurd en de buitenspeler schoot met een laag schot rechts het doel in. Na drie wedstrijden zonder eigen doelpunt maakte Dittgen direct een einde aan deze negatieve reeks.

Afgezien van dit doelpunt, bleef er aan beide kanten veel lapwerk over in de bestreden vroege fase. Bovendien verstoorden veel kleine onderbrekingen het verloop van het spel. Het was veelzeggend dat de volgende kans van FC St. Pauli kwam uit een vrije trap vanaf 18 meter, maar Rodrigo Zalazar krulde die over het strafschopgebied (20e). Een mislukte finish van Felix Kroos was de enige noemenswaardige aanvallende actie van de gastheren in deze fase (23ste), terwijl aan de andere kant het schot van Kyereh vanuit een goede positie werd geblokt voor een hoekschop (27ste). Timo Schultz kon zich verheugen op een geconcentreerd optreden van zijn verdediging in de eerste ronde, maar de Kiezkicker kon alleen in fasen accenten leggen. Over het algemeen was de krappe voorsprong verdiend.

De tweede helft verliep zonder wisselingen. Bij Braunschweig moest Benjamin Kessel vanwege een blessure kort voor rust de plaats verlaten voor Robin Ziegele. Bij onze Kiezkickers kwam Lukas Daschner voor Kyereh (52e) nadat de tweede helft geen hoogtepunten kende. Het duel bleef daarna echter op een beheersbaar niveau en de gelijkmaker door Bär viel toen uit het niets. Nick Proschwitz kopte een lange bal het strafschopgebied in, waar Bär de aanstormende Robin Himmelmann (67e) chipte. Deze situatie herhaalde zich twee minuten later, maar dit keer ontbrak het Bärs Lupfer aan precisie (69e).

Het doelpunt spoorde de thuisploeg aan, die nu meer druk uitoefende en de volgende kans wist te boeken met een vrije trap van Kobylanski (72e). De Kiezkickern, waarin Igor Matanovic in de wedstrijd kwam voor Simon Makienok (73e), dacht aanvallend nergens aan. Het bleek nog erger te zijn omdat de invaller Kaufmann, uitgezonden door Danilo Wiebe, Himmelmann wist te verslaan en er 2-1 (82e) van maakte. Met Becker, Boris Tashchy en Leart Paqarada bracht Schultz nieuwe kracht voor de slotfase (84ste) en plotseling ontdekten de bruin-witten hun aanvallende drang opnieuw. Eerst Matanovic (88e), daarna Becker (89e) en tenslotte Tashchy (90e) konden hun kansen niet elke minuut benutten, ook omdat Fejzic heel heftig reageerde tegen Becker. Uiteindelijk waren alle inspanningen niet goed genoeg.

Eintracht Braunschweig

Fejzic – Kessel (45. Ziegele), Wydra, Nikolaou – Kammerbauer, Kroos – Wiebe, Kobylanski (90.+2 Ben Balla), Schlüter – Bär (79. Kaufmann), Proschwitz

Cheftrainer: Daniel Meyer

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Ziereis, Lawrence, Buballa (84. Paqarada) – Lankford (84. Tashchy), Benatelli, Zalazar, Dittgen (84. Becker) – Kyereh (52. Daschner), Makienok (73. Matanovic)

Cheftrainer: Timo Schultz

Tore: 0:1 Dittgen (2.), 1:1 Bär (67.), 2:1 Kaufmann (82.)

Gele Kaarten: Nikolaou, Wiebe, Kessel / Benatelli

Scheidsrechter: Timo Gerach (Landau)