Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Schultz: “Ik heb niets tegen ook een een lelijke overwinning”

Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Eintracht Braunschweig nam hoofdcoach Timo Schultz ruimschoots de tijd om met de Hamburgse pers te praten over de wedstrijd op zaterdag (5 december, 13.00 uur) in het Eintracht Stadion. Onze trainer sprak o.a. over …

… de geblesseerden:  “Luca Zander, Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi zijn nog steeds afwezig. Guido Burgstaller rent alweer en kan de bal zelfs een beetje trappen . Bij hem mogen nog niet rekenen op een snelle inzet. Philipp Ziereis heeft buiten de eerste training aan alles deelgenomen en zal beschikbaar zijn. “

… de aanstaande tegenstander: “Braunschweig zit in een vergelijkbare fase als wij. Ze zoeken naar de juiste balans en hebben in eerdere wedstrijden meer goals tegen gekregen. Twee teams ontmoeten elkaar op zaterdag die iets goedmaken en zeker gaan voor de drie punten. De wedstrijden daar waren altijd geweldige wedstrijden. Ik denk dat ook dit keer, zij het helaas zonder toeschouwers, het veld in brand zal staan. ”

… over mogelijke veranderingen voor de volgende game:  “We hebben net verdedigend een behoorlijk spel gespeeld tegen Osnabrück. Het is aan iedereen om zichzelf in de training te dwingen en in de startende XI te willen staan. Je probeert natuurlijk een as te creëren, een raamwerk te vinden.”

… de voortzetting van de speelstijl: “We proberen door te gaan. We stonden verdedigend niet veel toe tegen Osnabrück en hadden onze eigen scoringskansen en graden. We nemen beslissende stappen op dit gebied en dat zal de focus van de training blijven.”

… de vele gemiste scorekansen: “Eerste prioriteit is om tegen de bal te werken, compact te staan ​​en niets toe te laten. Dat pakte goed uit tegen Osnabrück. Met 20 schoten op doel en 18 voorzetten speelden we aanvallend een verstandig spel In de afgelopen wedstrijden misten we een paar procentpunten om de box nog beter te vullen en preciezer te spelen. Ik zou graag een vroeg doelpunt voor ons willen hebben en dan kan een wedstrijd anders aflopen. ”

… de manier van werken met het team de afgelopen weken : “Ik sta nog niet aan de kant met het fluitsignaal en jaag de jongens heen en weer (lacht). Ik doe niets anders. Dat lijkt ook niet authentiek. Dat ben ik. We werken heel goed met elkaar samen als een groep. Natuurlijk zie ik hoe de spelers zich gedragen of hoe ik mezelf gedraag. Ik probeer nieuwe prikkels toe te voegen, ook bij het spreken. We zijn overtuigd van onze weg. ”

… de samenwerking met sportpsycholoog Christian Spreckels:  “Christian is er één keer per week, werkt met ons samen als team, maar ook met de spelers individueel. Het draait allemaal om het optimaliseren van prestaties . Het is een langetermijnproject dat ook hier vruchten zal afwerpen.”

“HET IS AAN ONS OM HET TIJ TE KEREN”

… het debuut van Igor Matanovic:  “Hij was een verrijking voor ons. Op training weet hij het doel staan. Tegen Braunschweig zal hij ook een alternatief zijn voor de ploeg.”

… Over auditor Adam Dźwigała: “Hij traint vandaag weer mee. We gaan in het weekend samen zitten en bespreken hoe hij zich presenteerde en hoe acuut de nood is. Ik zal dat in alle rust bespreken met ploegleider Andreas Bornemann en het scoutingteam . ”

… de ontwikkeling van het team en de plaats in de rangschikking: “Over het algemeen zou ik een lelijke overwinning niet erg vinden. Als iemand me belooft dat we slecht zullen spelen en dan winnen, neem ik het graag mee. Maar het is geen succes op de lange termijn voor een heel seizoen. We moeten waken om het evenwicht te vinden en consistenter voor het doel zijn. Het is aan ons om het tij te keren. Ontwikkeling zal de sleutel zijn tot succes en ik ben ervan overtuigd dat de resultaten zullen volgen. ”

Bron: www.fcstpauli.com