Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Op vraag van Ewald, de Vertaling: De Analyse met Ewald Lienen over DIIY en het milieu

Ewald in FC St. Pauli TV | FC St. Pauli – VfL Osnabrück | Die Analyse mit Ewald Lienen und Maik Nöcker gaf nog eens een ouderwetse gepassioneerde ‘Lienen rede’ over DIIY en onze verantwoordelijkheid in de milieuproblematiek. Ewald vroeg om de omzetting in Engels en andere talen dus bij deze Herr Lienen…

Wij zijn bij FC St. Pauli niet alleen daar om alles te doen om goede profvoetbal te spelen, omdat ik zelf uit dat gebied kom. Wij hebben tienduizenden leden en miljoenen aanhangers en wij hebben voor hen een uitstraling en een verantwoordelijkheid. En deze verantwoordelijkheid willen we rechtvaardigen. Als Bernd en Martin en zijn team zo’n product op de markt brengt, zodat we proberen duurzaam te zijn en ze proberen alle producten duurzaam om te zetten dan is dat niet alleen puur omdat we meer producten proberen te verkopen en zo duurdere spelers kunnen kopen. Maar ook omdat we niet alleen een onderneming willen zijn die een deel uitmaakt van de economie, maar zich ook bewust is van zijn verantwoordelijkheid.

En net mensen zoals Martin en Bernd doen er alles aan dat dit wordt omgezet in de club. Omdat voetbal momenteel maar een bijzaak is – ondanks dat we er allen van leven – maar het gaat om veel dingen. We hebben een pandemie en een klimaat catastrofe die op ons afkomt en we hebben een economisch systeem dat we moeten ombouwen. Wij hebben de verantwoordelijk in het voetbal om duurzaamheid als voorwaarde voor een licentie te integreren. Dit zou ook voor elk bedrijf in de wereld moeten gelden. Deze verantwoordelijkheid stellen we ons en dat willen onze leden en aanhangers ook.

Als we hier alleen met rotzooi bouwen en alleen met plastiek zouden gooien en alleen met lachwekkende producten om de hoek komen, zodat er nog ergens mensen uitgebuit kunnen worden hoofdzakelijk omdat we nog eens een T-shirt van 10 euro willen verkopen, dan zullen de mensen ons puur op resultaat kunnen afrekenen zoals ze dan momenteel lijken te doen. Het gaat niet alleen om sportief resultaat, maar ik weet als Bernd uit zijn stoel stapt nog eens tegen de muur zal stampen omdat we niet hebben gewonnen en ik nog eens na de badkamer ga om eens hard te vloeken

Over de uithaal omwille van het ‘cool idea’

Het is geen ‘cool idea’ het is noodzakelijk dat onze kinderen overleven kunnen. Als wij niet beginnen gaan onze kinderen een probleem krijgen . Wij zijn een onderneming die duurzaam wil zijn, zonder gifstoffen, zonder plastiek afval met een ander transport concept. Al die dingen proberen wij te ondersteunen met onze producten en wij willen een voortrekker zijn. Ik kan de wedstrijd analyseren tot het niet meer verder gaat zoals commentatoren die de ganse dag niets anders doen omdat ze denken dat voetbal het belangrijkste is in het leven. Dat is niet zo, het gaat om overleven van de mensheid. Het is belangrijk dat we er niet alleen over praten maar ook iets aan doen.

Het is belangrijk dat we er niet alleen over praten maar ook iets aan doen.

We zijn overtuigd dat dit concept succesvol zal zijn en zelfs als het niet zo is en we het voor mekaar krijgen dat we minder afval produceren, moeten we dit doen. En dat is net de reden omdat andere bedrijven het niet doen. Als ze op een andere manier willen produceren is het omwille van reduceren van kosten. Het is echt lachwekkend , het gaat om het overleven en dan moeten we het goede voorbeeld geven en voorop gaan.

Bron : fcstpaulitv