Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Osnabruck

Na de derde nederlaag op rij en opnieuw een wedstrijd waarin de Kiezkicker beter was geweest, waren de spelers en coach Timo Schultz toch zelfkritisch. De stemmen voor en 0: 1 tegen VfL Osnabrück.

Philipp Ziereis: “We kunnen onszelf de houding en toewijding niet kwalijk nemen. Helaas werkt niets aan de voorkant op dit moment. We stonden niet veel toe aan de achterkant en dan krijg je uiteindelijk zo’n doelpunt. Dat is een beetje indicatief voor onze situatie op dit moment, maar het is nog steeds aan de gang. We moeten het onszelf nog steeds kwalijk nemen dat we geen doelpunt voorin hebben gescoord en er een achterin hebben toegelaten. Dat moeten we nu analyseren, we lieten vandaag een reactie zien na de laatste twee wedstrijden en we moeten op deze weg verder. ”

Robin Himmelmann: “De wedstrijd van vandaag is een symbool van de afgelopen weken. Natuurlijk ben ik pissig, dat zijn we allemaal. Als je de wedstrijd vandaag 90 minuten bekijkt, mag het uiteindelijk nooit 0: 1 zijn. We slagen er weer niet in om de nul te spelen en een goal te maken. Dat is ons probleem de afgelopen weken en is dat nog steeds. Uiteindelijk wordt voetbal niet beslist op mogelijke scoringskansen of niet-toegestane kansen, maar op wat er ingaat. En dat spreekt niet voor ons. ”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Het is een beetje als ‘Groundhog greetings every day’. We spelen weer een behoorlijke wedstrijd, hebben ongeveer 20 schoten op doel en tientallen andere situaties waarin de bal door het strafschopgebied van de tegenstander vliegt en we de bal er niet in kunnen krijgen. Ik denk dat we in de eerste helft het betere team waren. Aan het begin van de tweede helft vond Osnabrück hun weg naar het spel beter vanwege de veranderingen. Toen was het spel direct op de bal en als je niet scoort, dan verdien je het niet winnen. Maar helaas vertel ik dat te vaak na de wedstrijden. ”

Marco Grote (VfL Osnabrück): “Ik ben het grotendeels eens met de prestatie van mijn team, ook al hebben we dit seizoen al beter gespeeld. Bij rust hadden we het gevoel dat het zinvol zou zijn om meer nadruk te leggen en ook om te schakelen. Qua voetbal verbeterden we in de tweede helft beetje bij beetje, maar hadden we nog te weinig penetratie richting het doel. Uiteindelijk is deze overwinning zeker een beetje gelukkig, maar nog steeds erg belangrijk voor ons en een beloning voor de manier waarop we het spel benaderden. We nemen de punten graag mee. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters