Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz: “We willen ze constant onder druk zetten”

Een dag voor de wedstrijd van onze Kiezkickers – vrijdagavond 27 november 18u30 – in het Millerntor Stadion tegen VfL Osnabrück nam hoofdcoach Timo Schultz ruimschoots de tijd om met de Hamburgse pers over de wedstrijd te praten. Onze trainer sprak o.a. over …

… de afgelopen week: “We hebben goed gewerkt, maar moesten nog de wedstrijd in Paderborn van ons afschudden. We hadden op meer gerekend en deden het eigenlijk helemaal. Helaas gingen we weer zonder punten naar Hamburg. Maar sinds dinsdag zijn we volledig gefocust op de wedstrijd tegen VfL Osnabrück. We benaderen de wedstrijd zo dat we willen winnen. ”

… de staf: “Luca Zander heeft problemen met de adductoren en zal waarschijnlijk afwezig zijn. Marvin Senger is weer begonnen met trainen, maar het zal niet genoeg zijn voor de komende weekend. Igor Matanovic is daarvoor een alternatief voor de ploeg. ”

… de tegendoelpunten: “We krijgen te veel doelpunten tegen. We denken veel na en hebben onze oplossingen in gedachten, omdat we de oorzaak kennen en er alles aan doen om het te verhelpen. Ik hoop dat we het beter kunnen doen tegen Osnabrück. ”

… de tegenstander: “Qua voorbereiding is het iets moeilijker. Osnabrück veranderde het systeem in de laatste wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg tijdens de rust. De trainer is variabel en speelt meerdere systemen. Osnabrück is eigenlijk een heel compact team. Deze 4-1 nederlaag zal hen niet uit koers gooien. Maar we zagen dat ze te verslaan zijn. Zo gaan we ook de wedstrijd benaderen. We willen ze constant onder druk zetten en onze doelpunten maken. ”

… de druk in de huidige situatie: “Als je mij de vraag op speeldag 30 stelt, begrijp ik het misschien. Er is nog geen derde gespeeld. We weten dat we niet genoeg punten hebben behaald. Dat zie je aan de rangschikking. Dat zie je ook bij andere teams. Met twee overwinningen op rij is de situatie anders. Het is duidelijk dat we nu onze punten moeten pakken. ”

… de voortdurende situatie zonder fans bij Millerntor: “Natuurlijk volg je het nieuws. Aangenomen moest worden dat de gedeeltelijke lockdown zou worden verlengd. Het heeft niet echt invloed op mijn dagelijkse leven, want ik blijf alleen in de Kollaustraße en thuis. Als het in het belang is van de gezondheid en de samenleving, is het de manier. We zullen proberen onze fans voor de tv mooie en succesvolle games aan te bieden. Zelfs als drie punten met een volstadion niet kan worden vervangen. We kunnen het niet veranderen en we zijn er helaas al aan gewend. ”

… de ontbrekende punten in eerdere wedstrijden: “Om alleen maar te spreken van een crisis in de uitslagen is een beetje te gemakkelijk. Er zijn redenen waarom we relatief weinig punten hebben. Het spel in Paderborn is daar een goed voorbeeld van. Er waren veel 50/50 situaties die we uiteindelijk niet voor ons konden beslissen. Ik tel ook de strafschoppen mee. Wij missen en Paderborn ook maar scoort in de rebound. We hebben te veel van deze situaties die momenteel niet aan onze kant vallen. Ook hier kun je tot op zekere hoogte succes afdwingen. Daar werken we aan en ik denk dat we de zaken snel kunnen veranderen. ”

… de defensieve formatie: “We hebben de defensieve formatie en het gedrag de afgelopen twee weken iets aangepast. Dat was te zien in de test tegen Werder Bremen en in de eerste helft tegen Paderborn. We hadden erg krappe ruimtes, waren compact en lieten niet veel toe. Pas toen we meer risico’s namen, maakten we het onze tegenstanders te gemakkelijk. Dat wordt ons belangrijkste punt. We moeten compact blijven en druk uitoefenen op de bal over het hele veld. Tegelijkertijd wil ik de aanvallende geest van het team niet opgeven. Het is voor ons belangrijk dat we de juiste balans vinden. Die hebben we nog niet gevonden. ”

… de balans van de competitie: “Eigenlijk is de competitie erg evenwichtig. De rangschikking zal dit seizoen heel strak samenhangen. Je hoeft alleen maar naar de tafel te kijken en te zien hoe snel je bent in een eencijferige positie met weinig successen. Maar we concentreren ons op wat we kunnen doen en waar we kunnen verbeteren. Al het andere brengt ons niet verder. We moeten ons beter positioneren tegen Osnabrück en beter presteren. Al het andere hoort onder de kerstboom. ”

… zijn rol als coach in deze fase: “Als we wedstrijden winnen, is niet altijd alles goed, als we verliezen is ook niet alles slecht. Daarvoor ben ik er als trainer. We moeten de weegschaal zoeken en de zaken analytisch benaderen. Het hoort natuurlijk bij het proces om bij verlies je vinger duidelijker in de wond te steken. Het gaat uiteindelijk ook om resultaten, ook als we ons willen ontwikkelen en het proces goed verloopt. We hebben nog genoeg elementen om te verbeteren om andere resultaten te krijgen en vooral om beter te spelen. De een komt voor de ander. U krijgt een positief resultaat. Maar als je vooruit wilt blijven gaan, moet je beter worden met en tegen de bal. Daar werken we elke dag aan. ”

Source: www.fcstpauli.com