Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Concentreer je op je eigen sterke punten en haal de drie punten tegen osnabrück

De 2e Bundesliga vind plaats op een zeer gebalanceerd niveau, wat ook tot uiting komt in de nipte rangschikking. Het zijn de kleine dingen en vaak de vorm van de dag die bepalen of je wint of verliest. Dus op dit moment helpt het alleen om van wedstrijd tot wedstrijd te denken en zoveel mogelijk punten te halen. Onze Kiezkickers worden – op vrijdagavond 27 november 18.30 uur – uitgedaagd door VfL Osnabrück in het Millerntor Stadium.FCSP wil een einde maken aan hun kleine droge periode beëindigen.

Overigens waren het ook de kleine dingen die uiteindelijk leidden tot de 2-0 nederlaag bij SC Paderborn, meteen de tweede wedstrijd op rij zonder eigen goals en zonder punten. Bij een sterke eerste helft waren er verschillende momenten waarop de ontmoeting in een andere richting had kunnen omslaan. Maar een deel van de hele waarheid is dat St. Pauli na de rust niet konden voortbouwen op de prestaties van de eerste 45 minuten en dat de thuisploeg hun sterke punten konden uitspelen.

Het benadrukken van de eigen kwaliteiten is ook wat de jongens in Brown op vrijdagavond moeten vertrouwen. “We willen heel agressief optreden en al vroeg druk uitoefenen”, onthult Kevin Lankford aan FC St. Pauli TV. Het moedige aanvallende spel is aantrekkelijk en leidt tot voldoende scoringskansen. Alleen Greuther Fürth (137) en Jahn Regensburg (122) hebben meer schoten op doel afgevuurd dan de protégés van hoofdcoach Timo Schultz (120), maar andere teams zijn tot nu toe effectiever geweest.

Het grote tekort van het seizoen tot nu toe is daarentegen het verdedigend werk. Tot nu toe moesten de bruin-witten het hoofd bieden aan minimaal één, maar vaker twee goals in elke competitie wedstrijd en lieten ze 128 schoten toe op hun eigen doel, alleen tegen SV Sandhausen kreeg meer schoten op doel tegen. “We moeten beter verdedigen”, benadrukt Lankford voor de komende thuiswedstrijd. Dan weet ik zeker dat we een paar goals zullen scoren en uiteindelijk zullen winnen. ”

1. FC Nürnberg demonstreerde dit op maandagavond 23 november dat de verdediging van VfL Osnabrück kan worden gekraakt. De Franken behaalden een soevereine 4-1 overwinning op de Bremer Brücke en brachten zo de eerste nederlaag van het seizoen toe aan Nedersaksen. Ondanks het verlies voelen de paars-witten zich prima thuis in dit tweede klasse-seizoen, ze haalden zelfs genoeg punten – ondanks een trainingsachterstand door een quarantaine pauze – om ​​voor het eerst in het bovenste derde deel van de rangschikking te staan. Marco Grote – de hoofdtrainer van VfL – benadrukte nadrukkelijk dat hij veel meer naar het punten aantal keek dan naar een plek in de rangschikking. Eén ding is zeker: zijn spelers komen na het eerste nederlaag met revanche gevoelens naar de Millerntor.

Aan de bruin-witte kant zijn alle betrokkenen het erover eens dat de wedstrijd tegen VfL uitdagend zal zijn. “Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, ze hebben in veel verschillende systemen gespeeld”, zei centrale verdediger James Lawrence. “We moeten ons goed voorbereiden en ons concentreren op onze eigen sterke punten.” Onze Kiezkickers hebben in hun vorige competitiewedstrijden al bewezen dat ze elke tegenstander in hun voetbalwedstrijd kunnen verslaan. Nu moeten ze gewoon nog beter op hun sterke punten spelen.

Source: www.fcstpauli.com