Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Paderborn

Geen twijfel mogelijk: na de 2-0 nederlaag bij SC Paderborn 07 waren onze Kiezkicker erg teleurgesteld uit over de afgelopen 90 minuten. Ze waren geïrriteerd dat ze zichzelf niet konden belonen voor de goede eerste helft en in plaats daarvan met 1-0 de rust in moesten. Door de tweede helft was de overwinning in Paderborn vanuit het oogpunt van bondscoach Timo Schultz niet onverdiend.

Hoofdcoach Timo Schultz: “We speelden vandaag een erg goede wedstrijd in de eerste helft. We creëerden een paar kansen en lieten ze niet veel toe, dus het zou niet onverdiend zijn geweest om op voorsprong te komen. Helaas hebben we dat niet gedaan. Als het ons gelukt was om op voorsprong te komen, dan zag ik een goede kans om vandaag minstens één punt te pakken. Het knelpunt was zeker de penalty voor Paderborn. We zitten in een 2-tegen-1-situatie en hoeven zo niet in duel te gaan. In de tweede helft speelde Paderborn goed met elke minuut die we meer maakten en won terecht met 2-0. Daarover mogen we niet over klagen. ”

Robin Himmelmann: “We hadden een aantal veelbelovende scènes en onze kansen om op voorsprong te komen. In plaats daarvan gaan we de rust in met de 0-1 omdat we zelf een penalty veroorzaken. We hadden geluk met een of twee treffers op de paal, maar we hadden meer goede kansen dan Paderborn. Na rust waren we niet zo overtuigend vooraan en hadden we het geluk achterin om geen derde doelpunt te krijgen. Na een 2-0 hadden we een fase waarin we meer druk uitoefenden en had het volgende doelpunt kunnen maken. Uiteindelijk was het niet genoeg om iets weg te nemen. ”

Christopher Avevor: “Het is echt bitter vandaag. In de eerste helft speelden we gemakkelijk en gevaarlijk naar voren en creëerden we kansen. We hadden de kopbal van Ditte, Rodrigo’s penalty en andere goede scènes – we moeten scoren. Dan krijgen we een penalty en rennen achter de feiten aan. Paderborn drukte ons toen goed weg en scoorde het tweede doelpunt. We hadden de bal vroeger moeten raken. We speelden toen open en hadden een derde doelpunt kunnen tegen krijgen. We hadden nog kansen, We zijn allemaal erg teleurgesteld omdat we weten dat we vandaag meer kunnen doen. Het is frustrerend om weer zonder punten naar huis te gaan. ”

James Lawrence: “Het was een goede eerste helft van ons, waarin we ons plan goed hebben uitgevoerd. We waren compact, lieten niet veel toe en konden kansen creëren. Ondanks dat ik achterliep, had ik bij de rust het gevoel dat we toch terug konden komen. We verloren de controle een beetje na rust, dus misschien hadden we een beetje te veel aanvallende drang. We gingen te gemakkelijk in de tegenaanval. Ik hoopte natuurlijk op een ander resultaat bij mijn debuut in de basisopstelling, maar het was een goede gevoel dat ik weer 90 minuten hebt gespeeld. ”

SCP-coach Steffen Baumgart: “Natuurlijk ben je tevreden met de overwinning. De eerste helft was erg moeilijk voor ons. De strafschop was een knelpunt, dat zijn we ons bewust. Ik zag in de eerste helft een zeer gelijkmatige wedstrijd waarin we elkaar ontmoetten. Had niet moeten klagen als we achterop raakten. Desalniettemin moet gezegd worden dat het een wedstrijd op ooghoogte was met een hele hoge intensiteit. Het was dichtbij tot het einde. Het was een beetje vervelend dat we regelmatig de paal troffen. In principe zouden we dan ook tevreden moeten zijn met de schone lei. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters