Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz:”Het wilde naar voor moet ons kenmerk blijven”

Met de uitwedstrijd bij SC Paderborn 07 gaat onze Kiezkicker op zaterdag – 21 november, 13.00 uur – verder in de 2e Bundesliga. Voor de wedstrijd tegen de gedegradeerde Bundesligist – die momenteel al vijf wedstrijden op rij niet meer verloor – nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om de vragen van de pers te beantwoorden. Schultz sprak onder meer over …

… de persoonlijke situatie : “Van de langdurige blessures is Marvin Senger degene die als volgende weer aan de training kan beginnen. Anders is bijna iedereen volledig operationeel. Met James Lawrence – die gisteren om tactische redenen tijdens de rust werd vervangen  moeten we zien in welke staat dat hij terugkomt van de internationale reis. Hij is vandaag terug op het trainingsveld, maar zal waarschijnlijk nog niet kunnen trainen met het team. Met Daniel-Kofi Kyereh, zorgt het masker ( Kyereh liep vorige week een gebroken neus op )dat hij volledig operationeel is. Dit geldt ook voor Christopher Avevor en Philipp Ziereis, die weer volop aan het trainen zijn en ook tegen Bremen speelden. ”

… De langdurige blessures Guido Burgstaller, Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi : “Het zijn verschillende ver. Guido kan al weer op de fiets rijden, maar er is niets meer mogelijk na de zware operatie. Buchti is al gedurende twee weken regelmatig op het oefenterrein geweest, behalve kleine kwaaltjes had hij niet echt problemen. Teamtraining is echter uitgesloten, maar hij heeft de belangrijke stap naar het veld al gemaakt en kan met de bal werken. Bij Ryo hebben we een paar stappen terug in de revalidatie gedaan en we hebben iets stoom eruit gehaald zodat hij in het pijnloze gebied werkt en weer goed kan belasten. “

… een verandering in de speelstijl door de vele tegendoelpunten: “Het wilde naar voor moet ons kenmerk blijvenn. Dat blijft onze speelstijl, daarvoor hebben we gewoon het type spelers. Je kunt het team niets opleggen dat niet bij hen past. Het is belangrijk dat we de structuur en de orde hebben, meer rechtlijnig. Na balverlies moeten we ons aanpassen zodat de tegenstander niet meteen in de tegenaanval gaat en het gevaarlijk wordt. Maar dat moet je relativeren, we hebben de tegenstander relatief weinig duidelijke kansen gegeven in de laatste paar games. We krijgen zes ballen tegen HSV en Karlsruhe op doel en vijf daarvan zijn erin. Er zijn fasen als deze in het seizoen. We willen en moeten verdedigend stabieler worden, of het met een verdediging van drie of vier is, is voor mij niet belangrijk, het gaat meer om de positionering van de spelers op het veld en om de keuze van de spelers. ”

… het trainingswerk tijdens de internationale pauze: “De spelers merken dat ze tijdens de trainingen nog meer in de competitiemodus komen en elkaar nog meer moeten pushen. We hebben bewust gefocust op veel inhoud die zoiets als klassieke één-op-één training promoot. We moeten nog steeds stappen vooruit zetten, vooral als het gaat om de spelfasen, en elke training helpt ons daarbij. ”

… 17e plaats en de mogelijke last voor de spelers : “We verloren van Karlsruhe en terecht. Als we hadden gewonnen, zouden we zesde of zevende zijn geweest en dan zou er geen euforie zijn geweest. Nu is er geen groot verdriet. Het kostte ons een dag of twee om deze nederlaag van ons af te schudden en te plaatsenn. We bleven ons concentreren, hadden de wedstrijd tegen Bremen, waar we compacter waren en probeerden sneller om te schakelen. We hadden ook twee goede trainingsweken. Nu willen we zorg ervoor dat we er in Paderborn beter uitzien dan tegen Karlsruhe. ”

… de SC Paderborn 07: “Als je naar hun games kijkt, is het vergelijkbaar met die van ons. Veel games waren op het scherp van de snede, afgezien van de laatste game in Darmstadt, waar ze al vroeg duidelijk de leiding namen, ze lange tijd in de meerderheid waren en profiteerden ze van de fouten van Darmstadt. Ze proberen zo snel mogelijk vooruit te spelen, agressief naar voren te duwen en veel diepte te bieden. Net als bij ons was er altijd wel iets te beleven. Ik zou blij zijn als het heen en weer gaat op het veld en beide teams met veel vuur en passie spelen. Ze hebben er goed aan gedaan om aan de coach vast te houden, die een duidelijke speelstijl heeft. Je hebt het merendeel van de ploeg bij elkaar gehouden en kon je op sommige gebieden zelfs versterken. Ze hebben een goed team met extreem hoge snelheid in de aanval en ervaren speler achterin. Je moet dit jaar met Paderborn rekening houden. “

… het karakter van een uitwedstrijd waarin geen fans zijn : “Ik heb geen statistieken bij de hand of er grote verschillen zijn tussen thuis- en uitoverwinningen voor en na de coronapandemie. Dat zou interessant zijn om te zien. Mij heeft het altijd geïnspireerd toen ik uitspeelde, er was altijd iets aan de hand in het stadion en werd er gefloten. Maar ik kan me ook voorstellen dat er teams en spelers zijn die zich prettiger voelen als deze stemming er niet is. ”

Bron: www.fcstpauli.com