Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Do it. Improve yourself!

Terug naar Bundesliga 2 voetbal! Na de laatste internationale pauze van 2020 zijn de Boys in Brown zaterdag – 20-11-2020 13:00 CET – te gast bij SC Paderborn. De Oost-Westfalen zijn al vijf wedstrijden ongeslagen en willen hun reeks verder zetten, terwijl de Boys in Brown hopen hun spel op te voeren om na vijf wedstrijden zonder winst opnieuw een goed resultaat te behalen.

Het nieuws dat de club een eigen teamsportcollectie gaat produceren voor het seizoen 2021/22 kwam voor velen als een verrassing. Fans kunnen het nieuwe shirt vanaf 1 december (pre-) bestellen, de resterende items in het DIIY-merkpakket zijn in mei 2021 beschikbaar. DIIY staat voor “Do it. Improve Yourself!”, En dat is ook het geval geweest. motto voor de Boys in Brown sinds de 0-3 nederlaag tegen Karlsruhe bijna twee weken geleden.

“We moeten zowel aanvallend als verdedigend verbeteren”, zei spits Simon Makienok in de week. “We kunnen niet zoveel goals tegen blijven krijgen, en we moeten betere kansen creëren en vaker scoren.” De Boys in Brown hielden bij lange na niet hun eerste nul tegen KSC en misten ook hun eerdere precisie voor het doel.

Hoofdcoach Timo Schultz dacht na over “twee goede trainingsweken” in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag en was even tevreden met de 4-2 vriendelijke overwinning bij Werder Bremen uit de Bundesliga. Hoewel de Boys in Brown er opnieuw niet in slaagden de nul te houden, toonden ze wel meer drang voor het doel in een sterk verbeterde prestatie. Het team van Schultz zal daar natuurlijk in Paderborn op willen voortbouwen, terwijl ze zo min mogelijk weggeven aan de achterkant.

“Verbeter jezelf” zal opnieuw de stelregel zijn voor de spelers wanneer de wedstrijd zaterdag van start gaat, vooral omdat Paderborn de interlandpauze inging met een overtuigende 4-0 overwinning in Darmstadt en hun ongeslagen reeks verlengde tot vijf wedstrijden. De ploeg van Steffen Baumgart heeft de afgang gestopt na een wankele start na verlies bij Holstein Kiel (1-0) en thuis tegen HSV (4-3) en is nu weer op het goede spoor.

Het valt nog te bezien hoe het seizoen voor de Oost-Westfalen zal verlopen. Je zou kunnen zeggen dat Paderborn een club van uitersten was, aangezien ze in elk van de afgelopen zeven seizoenen als 2e of 18e zijn geëindigd, wat telkens weer resulteerde in automatische promotie of degradatie. De enige uitzondering kwam in de zomer van 2017, toen ze degradatie naar het vierde niveau van Regionalliga West alleen voorkwamen omdat 1860 München een vergunning werd geweigerd en zo degradeerde. Baumgart loodste zijn team vervolgens terug naar de Bundesliga met opeenvolgende promoties, maar keerde meteen terug naar de tweede Liga.

SCP kan hun klim naar de promotieplaatsen voortzetten met een overwinning op de Boys in Brown. De spelers van Timo Schultz zullen hun uiterste best doen om dat te voorkomen in hun poging om een ​​serie van vijf wedstrijden zonder winst te beëindigen (drie gelijke spelen, twee nederlagen) en alle drie de punten te pakken, zoals ze deden tijdens hun laatste bezoek aan Paderborn in maart 2019. Laten we hopen dat het motto van het nieuwe sportkledingmerk voor de nodige inspiratie zal zorgen. Doe het. Verbeter jezelf!

Bron: www.fcstpauli.com