Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Karlsruhe SC

De tweede overwinning van het seizoen zou tegen KSC moeten komen, maar het werd uiteindelijk de tweede nederlaag van het seizoen. Na afloop van de wedstrijd blikten onze Kiezkickers kritisch terug op de wedstrijd tegen Karlsruhe.

Hoofdcoach Timo Schultz : “Mijn team heeft veel geïnvesteerd en keer op keer geprobeerd om op de tegenstander te spelen. Karlsruhe speelde uiterlijk zeer compact in het eigen strafschopgebied. In het voetbal tellen gescoorde en toegekende doelpunten. De jongens hebben veel geïnvesteerd, maar het wordt moeilijkals je niet kan scoren en de doelpunten niet kan voorkomen. We waren niet aanwezig en ondersteunden elkaar niet goed. KSC profiteerde daar vandaag van. KSC was superieur aan ons in beide hoofddisciplines. We hadden kansen om weer in het spel te komen te komen, maar zelfs toen ontbrak het ons aan de ambitie. Toen Karlsruhe ons uitnodigde, slaagden we er niet in om het tot het einde door te spelen en een fatsoenlijke kans af te dwingen. Dan verlies je met 0-3, dat is voetbal. ”

Daniel Buballa : “Vandaag ontbrak het ons gewoon aan overtuiging, zowel met de bal als tegen de bal. We waren niet agressief en vochten genoeg, dat was gewoon niet genoeg. We kregen de lange ballen maar verloren de tweede bal. Dan heb je het buitengewoon moeilijk tegen een team als Karlsruhe. We kwamen niet met overtuiging opdagen en vanaf het begin slaagden we er niet in om ons spel op het veld te brengen. We zagen vandaag dat we nog hard moeten werken aan de agressiviteit op het veld We moeten dat de komende paar wedstrijden opnieuw doen en dan halen we weer punten. ”

Robin Himmelmann : “We staan vandaag al na een paar minuten achter. Dat kun je niet elke keer van je afschudden en elk weekend weer inhalen. Onze overtuigingen en lichaamstaal hebben eronder te lijden. Het kan ons gewoon niet overkomen dat we weer een vroeg doelpunt tegenkregen. We hebben nog veel werk voor de boeg en het begint met het feit dat we soms tot nul moeten spelen. ”

KSC-coach Christian Eichner : ” Het was voor ons heel belangrijk om enerzijds een vroege voorsprong te hebben en anderzijds om direct na rust het tweede doelpunt te hebben gescoord. De ploeg zette de tegenstander onder druk, zette keer op keer stress op en viel moedig aan. dat ze deze activiteit niet heeft verloren. Het tonen van deze onvoorspelbaarheid voor de oppositie is waar we heen willen. Het was een perfecte wedstrijd voor ons, met goals op het juiste moment. De uitoverwinning voor de internationale pauze voelt erg goed en we nemen ze graag mee. ”

Daniel Gordon (KSC) : “We hebben vandaag als team heel goed gewerkt, de verdediging heeft zeer gedisciplineerd verdedigd en dat was uiteindelijk het middel tot succes.”

Marco Thiede (KSC) : “We zijn de afgelopen weken heel close geweest en we hebben niet genoeg van het ene of het andere punt. Daarom wilden we vandaag heel graag iets mee terug nemen. Je kon vanaf de eerste minuut zien dat we hier waren. verlaat het veld als winnaar. De overwinning voor de internationale pauze was goed voor het hoofd. ”

Source: www.fcstpauli.com
Picture: Witters