Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Na drie 2-2 gelijkspelen FCSP mikt op de tweede overwinning van het seizoen tegen KSC

De volgende wedstrijd voor onze Boys in Brown – na het 2-2 derby-gelijkspel bij HSV – is een thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC op zondag 8 november 13u30. Na drie 2-2 gelijkspelen op een rij wil FCSP nog vastberadener verdedigen tegen KSC, om zo hun tweede overwinning van het seizoen mogelijk te maken.

De sfeer in het elftal na het laatste fluitsignaal op H$V was een mengeling van vreugde en teleurstelling. Vreugde na het nemen van een punt bij de koploper – die eerder vijf van de vijf hadden gewonnen – en teleurstelling nadat ze er niet in slaagden om de ​​derde derby-overwinning op rij te behalen, ondanks dat ze dicht op het einde op voorsprong waren gekomen. “Er waren meer pluspunten dan minpunten”, zei spits Daniel-Kofi Kyereh – die natuurlijk graag zijn eerste derby had gewonnen – maar genoegen nam met het behaalde punt.

Het 2-2 gelijkspel in het Volkspark was het derde op rij voor de Boys in Brown na identieke uitslagen tegen Nürnberg en Darmstadt, en door het 2-2 van de openingsdag in Bochum werd al 4 keer 2-2 gespeeld in zes wedstrijden . “We hadden graag nog een paar punten willen pakken”, zei Kyereh, “maar dat gezegd hebbende, blijken we dit seizoen echt moeilijk te verslaan.” De Boys in Brown willen zondag natuurlijk hun totaal aanvullen, bij voorkeur door de drie punten te pakken.

Een tweede overwinning van het seizoen is ook het doel voor Karlsruhe, die vorige week hun vierde nederlaag leden in zes wedstrijden. De thuisnederlaag – in de rollercoaster met een 3-4 tegen Darmstadt – deed hun afglijden naar de 17e plaats in de rangschikking. Het lijkt erop dat KSC dit seizoen opnieuw de strijd tegen degradatie zal moeten aangaan. En dit net als vorig seizoen toen de bezoekers pas op de laatste speeldag kun plaats veilig stelden onder de toenmalige tijdelijke coach Christian Eichner. Eichner die na de veiligstelling de baan op een permanente basis heeft gekregen.

Met dit in gedachten is elk punt dus cruciaal. In de ontmoeting van vorig seizoen in de Millerntor stonden de bezoekers met 2-0 achter in de slotfase, maar sloegen terug met twee late goals om een ​​onverwacht gelijkspel veilig te stellen. Ze kwamen ook van een achterstand om een ​​punt te redden in het 1-1-gelijkspel in de omgekeerde wedstrijd bij Karlsruhe.

De mogelijkheid om terug te springen na een achterstand is iets wat de Boys in Brown dit seizoen verschillende keren hebben laten zien, maar nadat ze al elf doelpunten hadden gemaakt in hun eerste zes wedstrijden, zullen de Boys in Brown achteraan meer vastberadenheid moeten tonen tegen KSC. “We moeten als team vastberadener zijn en pressing op de bal zetten zodra we hem verliezen, en we moeten ook actiever in onze pressing”, zei hoofdcoach Timo Schultz. “Dat zal ons in staat stellen veel gevaarlijke counters van de oppositie nog sneller te onderdrukken.

Als zijn team dat kan, zal het niet een kwestie zijn van het opnieuw tonen van die comeback-kwaliteiten, maar eerder zelf de leiding nemen en die vervolgens met passie, vechtlust en elan tot het laatste fluitsignaal beschermen om hun tweede overwinning van de seizoen te behalen.

Bron: www.fcstpauli.com