Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”Je komt alleen vooruit als je je eigen comfortzone verlaat”

In de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC zullen onze Kiezkickers – op zondag 8 november 13u30 – de goede Derby prestatie moeten bevestigen en hun tweede overwinning van het seizoen behalen. Voor de wedstrijd tegen de voorlaatste in de rangschikking sprak hoofdcoach Timo Schultz uitvoerig over de wedstrijd, zijn team en KSC. Schulle sprak over …

… de persoonlijke situatie : “Er is niet veel veranderd sinds afgelopen weekend. Boris Tashchy en Philipp Ziereis zijn weer begonnen met trainen, maar zijn niet 100 procent aan het begin van de week. In hoeverre het zinvol is zullen we de komende twee dagen zien. ”

… een mogelijke terugkeer van aanvoerder Christopher Avevor naar de start elf : “Karlsruhe heeft een duidelijk spits in de naam van Philipp Hofmann. Het is altijd een afweging of we gaan spelen met drie of vier vana achter. Jackson is altijd een optie als aanvoerder, maar de andere jongens deden het ook heel goed in de derby. Als coach is het altijd goed als je niet één of twee, maar meerdere centrale verdedigers hebt. Ze hebben allemaal hun sterke punten en we kijken wat het beste bij Karlsruhe past. ”

… James Lawrence en zijn afwezigheid tijdens de interlandpauze : “Aan de ene kant ben ik blij voor James dat hij werd opgeroepen. Ik had ook graag een nationale speler willen zijn, maar helaas was Oost-Friesland nooit een onafhankelijke staat ( lacht ). Ik hoop dat hij ingezet wordt en wedstrijdritme kan opdoen. Dat is het enige dat ontbreekt bij James, die zich goed presenteerde op training. Ik hoop dat hij ongedeerd terugkomt. ”

… de huidige situatie in de rangschikking : “Met een overwinning sta je ineens vierde, met een nederlaag misschien op de twaalfde of dertiende plaats. Voor ons gaat het erom de trend te bevestigen en de manier waarop we elke dag spelen en trainen verbeteren. Dan zullen de resultaten ook komen – of het nu op zondag tegen Karlsruhe is of twee weken later in Paderborn. Als coach heb ik er bezwaar tegen om constant naar de rangschikking te kijken en alleen te kijken naar resultaten. Dan zouden we niet het voetbal spelen zoals we tot nu toe deden. We willen risico’s nemen, aanvallend spelen en soms fouten maken. Puur resultaatgericht spelen is niet mijn ding. Zo zal FC St. Pauli nooit voetballen. ”

… de druk om weer drie punten te moeten halen: “Ik ben niet naïef en weet dat je als coach op een gegeven moment aan resultaten wordt afgerekend en dat je punten nodig hebt. Maar ik wil nogmaals benadrukken: ik zie liever een goede wedstrijd – ook haal je op het einde maar één punt – waar je de ontwikkeling van het team en spelers ziet duizend keer liever dan een lelijke overwinning. Ik kan daar niet op voortbouwen en er geen kracht uit putten. Dan ben ik over drie maanden niet verder dan nu. We weten wat we zijn kunnen en wat we niet kunnen. We willen vooruit. Je kunt alleen vooruit gaan als je je eigen comfortzone verlaat. Je kunt aan het team zien dat ze nieuwe dingen willen ontwikkelen en een pad zijn inslaan dat soms hobbelig is. Als we zo doorgaan, weet ik het zekerdat we voor Kerstmis veel punten zullen hebben en – wat belangrijker is – dat we ons dan als team hebben ontwikkeld. ”

… de vele tegendoelpunten en het verdedigende werk : “Als je naar ons doelsaldo kijkt, is het duidelijk dat we moeten verbeteren. Maar ik maak me geen zorgen, want de jongens hebben het de afgelopen wedstrijden goed gedaan en we hebben veel goede verdedigende spelers. Als team moeten we nog consistenter zijn en direct tegen de bal werken als we de bal verliezen en actiever zijn in de tegendruk. Op deze manier kunnen we veel gevaarlijke acties van de tegenstander nog sneller voorkomen. Ik heb er vertrouwen in dat we binnenkort beter zullen worden op dit onderwerp . ”

… KSC-aanvaller Philipp Hofmann : “Hij is een zeer intelligente aanvaller die brutaal moeilijk te verdedigen is in de lucht, de ballen heel goed vasthoudt en ze direct naar voren stuurt. Het is altijd moeilijk om fysiek sterke spelers te verdedigen, vooral als je actie onderneemt. in ons eigen strafschopgebied. We moeten altijd scherp zijn, maar bovenal moeten we voorzetten voorkomen. Hoe meer passen Hofmann in het strafschopgebied krijgt, hoe gevaarlijker hij kan zijn. Als we Karlsruhe ver van ons doel kunnen houden, dan hebben we al veel bereikt. ”

… de rol als favoriet met het oog op de tafelsituatie : “We hebben nog niet veel speeldagen gespeeld en alles ligt nog dicht bij elkaar, dus je moet de rangschikking niet gebruiken. We hebben een thuiswedstrijd en we gaan er net als elk ander spel in. We willen het winnen en zo bereiden we ons voor. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witter