Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Keyereh:”Het was vechten en lopen totdat je erbij neervalt”

De 2-2 in het Volkspark is al een paar dagen geleden, onze Kiezkickers bereiden zich al intensief voor op de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC. Na de training op dinsdag – 3 november – beantwoordde Daniel-Kofi Kyereh op een persconferentie op de vele vragen van de Hamburgse pers. Onze 24-jarige spits keek niet alleen terug naar de derby, maar ook op zijn persoonlijke start van het seizoen. Kyereh sprak over …

… de analyse van de derby: “De coaches hebben een paar scènes voor ons uitgelicht. Een paar waren goed, bij anderen waren dingen bij die we beter hadden kunnen doen. In de gevecht tegen de bal werden we uitgedaagd, HSV deed het qua spel heel goed. Maar we reageerden heel goed en daarom zijn we tevreden en blij met het punt. Er waren meer positieve punten dan negatieven. ”

… zijn gevoelens voor en na de derby: “Een derby is altijd iets speciaals. De jongens vertelden me erover, maar het was al eerder te merken. Als je ziet hoe de stad en de fans ernaar verlangen, wordt je nog meer meegenomen dan bij de voorafgaande wedstrijden. De turbulente slotfase gaf aan dat beide teams wilden winnen. Het is jammer dat we uiteindelijk onze voorsprong niet konden vasthouden. Maar we kunnen leven met het punt, HSV was ongeslagen en we waren het eerste team dat niet verloor. ”

… zijn prestatie in de derby: “Het was niet mijn beste wedstrijd. Voor ons aanvallende spelers was het ook te danken aan onze tegenstanders, want we hadden veel verdedigende taken. Dat was een wedstrijd waarin je de energie niet spaarde voor aanvallende acties. Het was vechten en lopen totdat je erbij neervalt. Het feit dat me uiteindelijk een assist is gelukt, was een accent dat ik kon zetten. Anders zijn het nog een paar meer, als er één werkt, dan is dat ook positief en belangrijk. ”

‘WE HEBBEN ALLEMAAL HONGER, ZIJN SCHERP EN WILLEN GRAAG BETER WORDEN.’

… zijn kilometers: “Lopen is altijd een van mijn sterke punten geweest. Maakt niet uit of het voor een lang stuk is of kort en snel is. Daar heb ik zelfs in mijn jeugd nooit problemen gehad. Bij St. Pauli is het buitengewoon belangrijk dat we veel lopen en vechten. We hebben veel gedaan in de voorbereiding om fit te zijn en het intense spel te kunnen spelen. ”

… zijn tijd bij St. Pauli tot nu toe: “Dat is heel positief. Natuurlijk hadden we graag nog een paar punten extra gepakt. Maar het spreekt ook voor ons, dat we moeilijk te verslaan zijn. Het team en het coachingsteam zijn jong, we hebben we een enorm potentieel. We hebben allemaal honger, scherp en willen graag beter worden. Daarom maak ik me ook nooit zorgen dat we er niet in slagen om de drie punten mee naar huis te nemen. Ik denk, dat we op een punt komen dat het beter werkt en we zo ver in de ontwikkeling zijn dat we een elftl zijn waar de tegenstander schrik voor heeft. ”

… zijn persoonlijke voldoening: “Ik ben 100 procent tevreden met mezelf. Persoonlijk heb ik voor het seizoen me niet voorgenomen hoeveel goals en assists ik ga maken. Het was voor mij belangrijk om hier goed aan te komen, te spelen en me zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ik merk dat week voor een week dat het bergop gaat. Ik ben blij met mijn speeltijd en mijn rol. ”

… zijn verbeterpotentieel: “Tegen HSV was het verdedigend – vooral in de eerste helft – niet goed van mij. Er waren een aantal fases bij die ik niet goed heb opgelost. Tegen Heidenheim speelde ik verdedigend een van de beste wedstrijden uit mijn carrière. Ik weet wat ik kan en ben me bewust van mijn sterke en zwakke punten. Er is nog ruimte voor verbetering, maar ik weet zeker dat Schulle, Loïc en Fabi me zullen aanmoedigen om mijn best te doen. ”

… de toegenomen aandacht van goals:  “Je kunt natuurlijk zien dat spelers meer op jou zijn afgestemd. Maar ik vind het ook goed om het te voelen. Op die manier ga ik geen seconde naar beneden en kan ik op de een of andere manier niet rusten. Het respect van mijn tegenstander voelen, pusht me des te meer. ”

… de geen doelpunt periode: “Daar denk ik niet langer aan. Ik ga elke wedstrijd in met als doel doelpunten te scoren en assists te geven. Als ik niet scoorde, waren er anderen. Ik ben er. Ik ben me ervan bewust dat niet elke kans een doel of een assist oplevert. Ik ben optimistisch voor de toekomst. ”

… vestigen in Hamburg: “Ik voel me hier erg op mijn gemak. De jongens hebben me heel goed verwelkomd. Ik vind het altijd leuk om naar de training te komen, ook al is het maar om te lopen. Zelfs dan ben ik blij omdat ik bij de jongens ben en kunnen praten. We doen veel samen op en naast het veld. Ik voel me – ondanks de Corona-situatie – thuis. ”

‘WE MOETEN NIET DE FOUT MAKEN ONSZELF IN EEN ANDERE ROL TE LATEN WIEGEN.’ 

… duels tegen zogenaamd kleinere tegenstanders:  “Er verandert niets voor ons. We moeten de fout niet maken en onszelf in een andere rol te laten wiegen. Persoonlijk ken ik Karlsruhe heel goed, ik heb elk seizoen tegen hen gespeeld. Het is een hele goeie, agressieve tegenstander die zeer gemotiveerd is en een plan heeft. Gemakkelijker zal het niet worden. We moeten onze sterke punten op het veld brengen, dan kunnen we elke tegenstander in deze competitie verslaan. ”

… Karlsruhe-aanvaller Philipp Hofmann: “Vrijdag was het Simon Terodde, daarvoor was het Serdar Dursun en nu is het Philipp Hofmann. De pers in Karlsruhe heeft het misschien over Simon Makienok. Veel aanvallers in de competitie zijn op dit moment scherp en leveren. goed werk. We moeten honderd procent wakker zijn. Wij als team – vooral onze verdediging – weten wat ons te wachten staat. We respecteren alle teams en elke speler, maar we hoeven voor niemand bang te zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters