Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Wij willen ook in de derby ons aanvallend spel tonen

Voor onze Kiezkickers gaat het niet alleen om de drie punten in de derby – op vrijdagavond 30 oktober, 18.30 uur – maar ook om het verdedigen van het stadskampioenschap. Doelman Robin Himmelmann, die van de vorige derby’s geen enkele minuut heeft gemist en drie keer de nul heeft kunnen houden, wil met een goed optreden er mede voor zorgen dat de reis naar het Volkspark een succes wordt. Voor de vijfde derby spraken we uitgebreid met ons nummer 30.

Hey Robin, de derby komt steeds dichterbij, morgenavond klinkt om 18.30 uur de aftrap. Hoeveel kriebelt het?

De verwachting is er en het kriebelen wordt steeds meer naarmate de wedstrijd dichterbij komt. Dat zal op de wedstrijddag steeds meer toenemen.

Heb je al een bepaalde routine in je vijfde derby?

Ik heb nu vier derby’s gespeeld en daar alles meegemaakt. Van een saaie eerste derby – waarin niemand een fout wilde maken – tot een desolaat optreden in de tweede derby tot onze twee sensationele games vorig seizoen, alles was aanwezig. Ik weet niet of je het routine kunt noemen. Ik zal me niet anders voorbereiden dan voor andere wedstrijden. Een gewetensvolle voorbereiding is goed, maar bepaalde dingen mogen niet worden overbelast. We doen er goed aan om ons normaal aan te passen aan een goede tegenstander. Ik zal het zeker op die manier doen.

Je moet je weer aanpassen aan maximaal 1.000 toeschouwers.

Het is jammer dat er niet meer dan 1.000 fans zullen zijn. Dat doet de derby helemaal geen recht. Dat is de grote verandering ten opzichte van alle voorgaande derby’s. Noch ik, noch iemand anders hebben onder dergelijke omstandigheden een stadsderby gespeeld.

Welke effecten kunnen de bijzondere randvoorwaarden hebben om op het gazon te spelen?

Dat is moeilijk te zeggen. De sfeer in de afgelopen vier derby’s was opwindend en is een schep meer dan bij andere games. Nu is er een derby in een bijna leeg stadion. De omgeving vervaagt vaak zodra het fluitsignaal klinkt. Hoe het nu zal zijn en hoe het het verloop van het spel zal beïnvloeden, is moeilijk te voorspellen.

Enigszins onverwacht is het alweer de vijfde derby in de tweede klasse. Was het een beetje een verrassing dat HSV al voor het derde seizoen in tweede klasse speelt?

In het eerste jaar dacht iedereen dat Keulen en HSV zouden promoveren, maar alleen Keulen haalde het. HSV heeft misschien een lesje betaald in de tweede klasse. Gezien de sterke concurrentie tussen de 18 clubs kun je je geen slechte dagen veroorloven, dat geldt zowel voor HSV als voor ons. Vorig jaar had ik het gevoel dat HSV in ieder geval de degradatiewedstrijden zou halen. Maar voor het tweede jaar op rij was het niet genoeg voor de eerste drie plaatsen.

Het nieuwe seizoen had voor de “Rothosen” niet beter kunnen beginnen.

Vijf games en 15 punten zijn al een aankondiging. Hoe de rest van het seizoen zal verlopen, valt nog te bezien. Maar het is niet vanzelfsprekend dat u alle vijf de wedstrijden wint. Je hebt laten zien dat ze spelen met een duidelijk idee. Ze zijn achteraan erg stabiel, kunnen achterstanden omdraaien en zijn altijd goed voor doelpunten vooraan.

Je gaat de wedstrijd in als dubbele derbywinnaar, HSV als leider zonder verliespunten. Wie heeft er meer te verliezen?

Ik denk niet dat een team meer of minder te verliezen heeft. Beide partijen willen het spel echt winnen. Geen enkel team wil het veld verlaten als verliezer in een derby. Het zou ze allebei meteen pijn doen, dat is mijn ervaring van de afgelopen twee jaar. De nederlaag was erg pijnlijk – wat we vorig seizoen echt wilden bereiken – en dat is ons gelukt.

Vier derby’s, drie keer op nul, in het Volkspark ben je nog clean. Moet nul vrijdag weer het primaire doel zijn?

Vast en zeker. Onze focus ligt op het verlaten van het veld na 90 minuten zonder een doelpunt te krijgen. Dit geldt niet alleen voor de derby, maar voor elke wedstrijd. Helaas is het de laatste paar games niet gelukt en zouden we meer punten hebben gescoord met de ene of de andere nul. De eerste wedstrijden hebben laten zien dat we voorin kansen creëren en goed zijn voor goals. We krijgen onze kansen en daarom is het belangrijk om indien mogelijk de volle 90 minuten nul te houden. Niet alleen voor mij, maar ook voor onze verdediging en voor ons als team zou ik heel blij zijn als we erin slagen de nul te houden.

Je vorige Derby-doelpuntenmakers zijn er niet meer. Wie zou Dimitrios Diamantakos, Henk Veerman en Matt Penney kunnen opvolgen?

Met Rico hebben we nog een derby-doelpuntenmaker, helaas telde zijn doelpunt niet mee in de laatste derby, omdat Ryo in het gezichtsveld van de HSV-doelman zou hebben gestaan. Er zijn meerdere kandidaten in ons team. Kofi heeft al laten zien dat hij brutaal gevaarlijk is, en Simon is altijd extreem gevaarlijk in de spits. Het feit dat geen van de eerdere doelpuntenmakers van Derby er is, baart me op geen enkele manier zorgen. We hebben de een of de ander speler die zich kan toevoegen aan de lijst van Derby-scorers.

In het Volkspark sta je voor een sterk HSV-offensief met topscorer Simon Terodde (dit seizoen al zes goals). Hoeveel werk verwacht je?

Het is over het algemeen niet zo eenvoudig in te schatten. Soms denk ik dat er vandaag veel dingen op het doel komen ​​en dan gebeurt er niet veel en soms is het andersom. Ik bereid me in ieder geval voor op het feit dat we werk hebben om HSV te verdedigen omdat ze hun kwaliteiten hebben. Daar hoef je niet bang voor te zijn, maar je moet je er wel bewust van zijn. Of het nu een Simon Terodde is die uit het niets komt en zelfs met weinig spelaandeel daar is. Hij weet vaak waar hij moet staan ​​en waar de bal zal vallen. Dat heeft hij niet alleen dit seizoen, maar ook in het verleden indrukwekkend laten zien in de tweede klasse. We moeten hem op ons vizier, maar niet alleen hem, we kunnen ook de anderen niet laten lopen.

Beide teams toonden in het jonge seizoen comeback-kwaliteiten. HSV won twee wedstrijden na een achterstand, je stond in drie van de vijf wedstrijd achter en je haalde uiteindelijk toch minimaal één punt.

Natuurlijk zou ik het het beste vinden als we niet eens in de situatie terechtkomen dat we ons moeten inhalen. Dat vergt veel inspanning en werk, zeker achterin. Zoiets neem je de rest van het seizoen mee na de wedstrijd in Bochum, waar we met 2-0 achter staan ​​en vlak voor het eindsignaal de wedstrijd nog kunnen buigen. We zagen toen dat we nog te laat kunnen scoren en terug kunnen komen. Dat geeft je een zeker geloof in toekomstige wedstrijden, zoals je onlangs in Darmstadt zag. Deze overtuiging speelt een belangrijke rol.

Als het fluitsignaal op vrijdagavond om 18.30 uur klinkt: wat moet je meenemen op het veld om minimaal één punt te halen en in het beste geval de derby driepunter?

Alles wat we normaal moeten laten zien in elke tweede klasse wedstrijd tijdens het seizoen. We moeten vanaf de eerste minuut voorbereid zijn en ons eigen doel verdedigen. Enerzijds willen we ons doel verdedigen met een goede compactheid en een goede verdedigingsstructuur, maar anderzijds willen we ook moedig zijn. We gaan onszelf niet achterin opsluiten en hopen dat er ooit iets van voren zal gebeuren. We willen ons soort aanvallend spel – met moed, consistentie en aandacht – ook in de derby laten zien en ons zo in staat stellen om de overwinning te verdienen.

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters