Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen H$V

Na het 2-2-gelijke spel bij Hamburger SV op vrijdagavond 30 oktober hebben we de reacties na de derby voor je opgeschreven.

Hoofdcoach Timo Schultz “Ik denk dat we een heel intense wedstrijd hebben gezien. Ik heb mijn team in de bespreking gezegd dat ik één ding vandaag niet wil: een ontmoedigd team dat het gewoon meeloopt. We willen laten zien dat we willen scoren en dat beide teams deden het vandaag. Daarom is de 2-2 een redelijk resultaat. Natuurlijk – als je dichtbij het einde leidt – wil je het over de streep krijgen. We verdedigden het op dat moment niet goed. Dat is een fase van vijf minuten – waarin een team te euforisch is – dan gebeurt zoiets. Aan de andere kant wordt de gelijkmaker ook heel goed uitgespeeld. Iedereen heeft gezien dat Simon Terodde gevaarlijk is voor het doel. Dat punt nemen we mee. We hebben de afgelopen weken stabiliteit gewonnen. Nu moeten we ervoor zorgen dat we ook geen tegendoelpunten meer krijgen. Nu kunnen we doorblazen en ons dan volledig concentreren op de wedstrijd tegen KSC. ”

Robin Himmelmann : “We komen laat op voorsprong en krijgen nog de 2-2. We waren niet zo actief in de tweede helft als in de eerste helft en moesten hoge druk ondergaan. We zijn een beetje teleurgesteld omdat we dat deden. Ik wilde de wedstrijd spel winnen. Maar als je minstens één punt wegneemt, is het oké. De algemene condities waren natuurlijk vreemd. We behouden de titel van de derbywinnaar, maar we hadden graag gewonnen. ”

Sebastian Ohlsson : “Als je kort voor tijd met 2-1 leidt, ben je natuurlijk teleurgesteld dat je uiteindelijk niet wint. We vochten en waren dicht bij de uitoverwinning. Uiteindelijk is de 2-2 een redelijk resultaat.”

Marvin Knoll : “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, net als HSV. Het is zo jammer dat er vandaag geen fans waren. Dat zou echt een geweldige derby zijn geweest. Twee jaar geleden speelden we hier 0-0. Dat was saai. Vandaag zou iedereen op de stoelen hebben gestaan. Vooral de eerste helft hadden we onze kansen. HSV hield ons daarna goed vast in de tweede helft, en we verdedigden goed. We hadden ze kort voor de nederlaag.”

Luca Zander:  “We hadden een goed plan dat grotendeels werkte. We gingen niet achterin staan ​​en probeerden druk uit te oefenen. Met een beetje meer geluk kunnen we er nog een doen in de eerste helft. Als je naar de hele wedstrijd kijkt, werkt het, het resultaat mag er zijn. Als je in de 82e minuut de leiding neemt, is het natuurlijk vervelend om er nog een te geven. Ik vind het oké dat we hier het punt pakken. Maar thuis willen we zeker winnen. ”

Simon Terodde (Hamburger SV):  “We speelden in de tweede helft naar één doel. Toen kregen er één tegen. Ik ben super blij dat we gelijk hebben gemaakt. Uiteindelijk moeten we er tevreden mee zijn.”

HSV-coach Daniel Thioune : “Mijn team heeft het goed gedaan. Het vroege doelpunt had ons wat meer zekerheid kunnen geven. Het was een zeer intense wedstrijd en een evenwichtige eerste helft. We wilden de wedstrijd met alle kracht winnen en we bouwden de druk dienovereenkomstig op. . We hadden een fase met gevaarlijke finishes in de tweede helft en toen was er dat ene moment achterin dat we onzorgvuldig waren. Mijn team reageerde geweldig. De rugzak na het doelpunt was erg moeilijk. Het was eerlijk dat we de wedstrijd niet verlaten zonder punten. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters