Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Nog steeds stadskampioen: Handbevochte 2-2 in de derby tegen H$V

In de Derby heenwedstrijd van het seizoen 2020/21 namen onze Kiezkickers – vrijdag 30 oktober 18u30 – met 2-2 afscheid van Hamburger SV in het Volksparkstadion. Na de vroege voorsprong van Simon Terodde (11′), draaiden Rodrigo Zalazar (36′) en Simon Makienok (82′) het duel om voor onze Kiezkickers. Helaas kon HSV onmiddellijk antwoorden voor 1.000 toeschouwers. Wederom was het Terodde die de gelijkmaker en de eindstand op 2-2 bracht.

Een derby in het Volksparkstadion onder corona omstandigheden. Geen gemeenschappelijk ontmoetingspunt, geen derbymars en zeker geen vol gastenblok. Vanwege de beperkingen om de corona pandemie in te dammen, mochten slechts 1.000 thuisfans het Volksparkstadion binnen. Maar voor onze Kiezkickers was het vooral een kwestie van het stadskampioenschap ondanks de externe omstandigheden te verdedigen. Hoofdcoach Timo Schultz rekende tegen Hamburger SV op bijna hetzelfde team als afgelopen zaterdag – 24 oktober – toen de jongens in Brown met 2-2 afscheid namen van SV Darmstadt. De enige verandering was de wissel van Rico Benatelli voor de geblesseerde Philipp Ziereis. Hiervoor stapte Marvin Knoll in de defensie.

De eerste tien minuten in het Volkspark waren vooral voor onze FCSP. Het was Simon Makienok die in de eerste minuten van de wedstrijd twee veelbelovende kansen kreeg. Maar onze spits was niet in staat om beide kansen te verzilveren. Eerst met een kopbal na een voorzet van Luca Zander (2′) en ook met de voet -na een assist van Rodrigo Zalazar – kon Simon niet afwerken (6′). En toen kwam H$V. Bij de eerste poging op het doel van Robin Himmelmann sloeg HSV toe en nam een ​​1-0-voorsprong na een voorzet van Josha Vagnoman op het hoofd van Simon Terodde (11′).

De gastheren namen vervolgens het commando over en hadden meer van bal en spel. Bovendien hadden de Boys in Brown nog een beetje geluk nodig toen een Terodde-kopbal op de paal belandde na een hoekschop (18′). Onze Kiezkickers had tijd nodig om te herstellen van de achterstand, maar in de 22e minuut was het Finn Ole Becker die aan het einde van een aanval vanuit links schoot. Helaas werd zijn poging afgebogen tot een hoekschop. Deze bracht geen succes.

Het schot van Zalazar in de 35e minuut had echter veel meer succes. Zander met de voorzet naar Makienok en onze aanvaller doet precies waarvoor hij in de punt staat: hij controleerde de bal, behield het overzicht en legt de bal panklaar voor de aanstormende Zalazar. Rodriguez gooide alles wat hij had en torpeerde de bal langs de paal. Gelijkmaker en 1-1!

Na de gelijkmaker bouwde H$V opnieuw het tempo op, maar kon geen beslissende accenten leggen. Na 45 spannende minuten ging bij teams de cabines in met een terechte 1-1.

De tweede helft bleef beide ploegen ongewijzigd. Na 48 minuten was het weer gevaarlijk voor het doel van Robin Himmelmann. Na een weggewerkte hoekschop probeerde Tim Leibold het vanaf de tweede rij. Zijn schot zou een paar meter het doel hebben gemist, maar een teen van een “rood broekje” maakte de bal gevaarlijk. De bal miste net de paal. Even diep ademhalen. Hetzelfde gold in de 53e minuut van de wedstrijd voor de gastheren, toen Becker net op de rand van het strafschopgebied uithaalde. Sven Ulreich duwde de centraal geplaatste bal opzij. Goed antwoord van de Kiezkicker.

Hierna namen de gastheren de scepter weer over. De jongens in Brown concentreren zich op de verdediging en hadden veel te maken met de toenemende druk van het team van Daniel Thioune. Het was Terodde – in de 66e minuut – die vanuit de halfrechtse positie schoot, maar de bal langs de linkerpaal stuurde. Na ruim 25 minuten spelen in de tweede helft namen beide teams gas terug, waardoor scènes in het doelgebied schaars werden.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren nog maar net begonnen of het werd echt wild in het Volksparkstadion. Een lange bal van invaller Christopher Avevor znaar voor werd verlengd door Kyereh op Makienok. Hij bracht de bal met het puntje van zijn voet naar de doel en overwon Ulreich om 1-2 op het bord te schieten, 1-2 (82′). Maar zodra het duel weer liep, wist H$V gelijk te maken. Na een lange bal naar voor kwam Terodde vrij voor Himmelmann en scoorde ijskoud (84′).

Kort voor tijd was er bijna opnieuw de leiding voor onze Kiezkickers. Invaller Leon Flach miste de bal aan de tweede paal op enkele centimeters (89′). De laatste minuten van deze zwaarbevochten derby bleven zonder noemenswaardige actie en dus namen we afscheid van HSV na 90 minuten, eindstand 2-2.

Hamburger SV

Ulreich, Gyamerah, Heyer, Narey (70. Kinsombi), Terodde, Hunt (Dudziak), Wintzheimer (70. Kittel), Leibold (C), Onana (87. Gjasula), Vagnoman (78. Wood), Ambrosius

Cheftrainer: Daniel Thioune

FC St. Pauli

Himmelmann, Ohlsson, Knoll, Buballa, Zander (74. Lankforr), Becker (88. Lawrence), Benatelli, Dittgen (70. Daschner), Zalazar (70. Avevor), Makienok (87. Flach), Kyereh

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 Terodde (11.), 1:1 Zalazar (36.), 1:2 Makienok (82.), 2:2 Terodde (84.)

Gele kaarten: Kittel / Dittgen

Scheidsrechter: Manuel Gräfe (Berlin)

Toeschouwers: 1.000