Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

De derbydubbel verdedigen met een koele kop en het vuur in het hart

Het is weer derbytijd! Voor onze Kiezkicker op vrijdagavond – 30 oktober, 18.30 uur – bij Hamburger SV gaat het niet alleen om drie punten, maar ook om het verdedigen van de dubbele derby-overwinning van het voorafgaande seizoen. Puur naar de rangschikking gekeken gaan de bruin-witten de wedstrijd in als outsiders tegen de koploper zonder puntenverlies. Maar in een derby tellen de eerdere resultaten niet mee. Na vier sfeervolle derbys zullen er vanwege het coronavirus maximaal 1.000 fans zijn.

De laatste derby is alweer ruim acht maanden geleden, maar de beelden staan nog op het netvlies. Wat een sterke wedstrijd leverden de bruin-witten – na wat geluk in het begin  – en ze wonnen meteen ook de tweede derby in één seizoen! Met veel vechtlust, passie en enthousiasme wonnen ze op 22 februari met 0-2 in het Volkspark. “Het was echt iets heel speciaals om beide wedstrijden in één seizoen te winnen”, zei Marvin Knoll, terugkijkend op de twee derbyoverwinningen.

Op vrijdagavond 30 oktober moeten onze Boys in Brown er weer alles in smijten wat ze kunnen. “We willen de titel natuurlijk behouden”, benadrukte Knoll in aanloop naar de wedstrijd. “Met een koel hoofd en het vuur in het hart”, zei Knoll. Onze Kiezkickers moeten de wedstrijd in gaan en weer een topprestatie laten zien om weer iets weg te halen in het Volkspark. “We weten wat deze wedstrijd betekent voor de hele club en onze fans. Ze zullen er niet zijn, maar we weten dat ze achter ons staan”, zei Knoll. Vanwege corona zijn maximaal 1.000 supporters (uitsluitend fans van HSV) toegestaan.

In de vorige, zeer sfeervolle en altijd uitverkochte derby’s werden acht goals gescoord, beide teams juichten elk vier keer. Wanneer de bruin-witten op vrijdagavond (30 oktober) strijden tegen de “Rothosen”, zal geen enkel van de vorige derby-doelpunten makers aanwezig zijn. Dimitrios Diamantakos (Hajduk Split), Henk Veerman (sc Heerenveen) en Matt Penney (Sheffield Wednesday) hebben FCSP verlaten. “We hebben de een of de ander die de lijst van Derby-doelpuntenmakers kan uitbreiden”, benadrukte doelman Robin Himmelmann, die beide wedstrijd in Volkspark de nul hield, voor de wedstrijd.

Aan de kant van HSV zijn dubbele doelpuntenmaker Pierre-Michel Lasogga (Al-Arabi SC, Qatar) en Douglas Costa (Zenit St. Petersburg) er niet meer bij, maar Khaled Narey – die de 2: 0 scoorde in de 4-0 in maart 2019 wel. Rick van Drongelen – die in september 2019 nog een eigen doelpunt scoorde – zit ook nog bij HSV, maar ontbreekt vanwege een gescheurde kruisband.

Zo goed als dit seizoen zijn de “rode broekjes” nog niet gestart. Na de duidelijke 3-0 nederlaag in de DFB Cup bij Dynamo Dresden, won het team van de nieuwe hoofdcoach Daniel Thioune al de vijf competitiewedstrijden. Net als vorig jaar vindt de eerste derby opnieuw plaats op de zesde speeldag en – net als iets meer dan 13 maanden geleden – toen onze Kiezkickers met 2-0 wonnen op Millerntoren de eerste nederlaag van het seizoen toebrachten aan HSV – willen ze de ongeslagen leiders ergeren.

“We willen het eerste team zijn dat de HSV-ren beëindigd”, zei keeper Robin Himmelmann voor de komende derby. Na het recente 2-0-succes in het Volkspark had hij benadrukt hoe blij het team was om hun fans dit moment te kunnen geven. Met dezelfde vechtlust, dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme als in februari willen Himmelmann, Knoll en alle andere jongens in Brown hun fans vrijdagavond nog een derby-moment bezorgen, ook al kunnen ze er niet live bij zijn.

Bron: www.fcstpauli.com