Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Zou het niet erg dat het zo bleef”

Als speler speelde hij vier derby’s tegen het tweede team van HSV, als coach van onze U19 en U17 waren er meer dan tien derby’s. Op vrijdagavond  – 30 oktober, 18.30 uur – staat voor Timo Schultz zijn eerste tweedeklasse derby als FCSP-hoofdtrainer voor de deur. Op woensdagochtend 28 oktober beantwoordde Schultz de vele vragen die de journalisten hadden en spraken over …

… de verwachting voor de derby: “Het is er, dat merk je aan de jongens. Waar je ook bent, je wordt er natuurlijk altijd op aangesproken. Dit is een wedstrijd waar je naar uitkijkt. Ik heb het gevoel dat we goed voorbereid zijn. Het kriebelen is er, ik heb er zin in. ”

… de persoonlijke situatie:“De U23-kandidaten hadden een vrije dag omdat ze op zondag speelden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze vandaag bij ons trainen. We moeten van dag tot dag kijken naar Philipp Ziereis. Hij vertelde al tijdens de rust in Darmstadt. dat hij lichte problemen heeft met zijn achterbeen. Er is niets structureel geraakt, maar het is een feit dat er veel spanning op de spier staat. Als hij vandaag niet kan trainen, dan zal hij geen kandidaat zijn voor de wedstrijd. Met Christopher Avevor namen we een paar dagen de tijd om zijn voet wat rust te gunnen, maar hij is volledig operationeel. James Lawrence zit in zijn derde trainingsweek, hij mist natuurlijk wedstrijdtraining. We moeten kijken of we hem dat al toevertrouwen. Hij is 28 jaar oud,niet meer 19 en nationale ploeg. ”

… zijn derby-balans: “Ik denk – zonder alles bij elkaar op te tellen- dat het positief is. Maar ik moet zeggen dat veel wedstrijden tegen hun tweede team waren. In de jeugd had ik meer wedstrijden gewonnen dan verloren. Ik ben optimistisch, en dat ben ik altijd als we tegen HSV spelen. Dit zijn gewoon geweldige wedstrijden op gelijke voet. Ik heb altijd een goed gevoel voor de wedstrijden en dit keer is het niet anders. ”

… zijn -kijk ik niet graag naar terug – voor de derby-overwinning in 2011: “Zelfs Stani mocht toen maar elf spelers opstellen. Ik was toen niet voldoende. Dat is een deel van de kwestie – ik heb nu ook dat probleem -dat niet iedereen erbij kan zijn. Op dat moment mochten we allemaal in binnenruimtz erbij zijn. Natuurlijk heb ik deze herinnering nog steeds in mij en positief opgeslagen. Dat waren geweldige momenten. ”

… de rol van favorieten: “Een favoriet aanwijzen in de Derby zou niet serieus zijn. We weten dat we een goed team hebben en dat we echt moeilijk kunnen zijn voor HSV. Ons doel is om als eerste punten te halen bij de leider die nog geen punten heeft verloren – als het kan zelfs alle drie. Dat is het grote doel op vrijdagavond. ”

… de kwaliteit van HSV: “Ze hebben een hele goede selectie. Of je nu het beste team bent, is moeilijk te beoordelen na vijf of zes speeldagen. Ik denk dat het weer tussen een groep van vier of vijf teams gaat.Maar niemand is kampioen geworden in oktober – meestal in maart of april – Het is degene die het langste uithoudingsvermogen heeft. HSV maakt deel uit van de groep, maar is zeker niet de enige. ”

… Daniel Thioune: “We kennen elkaar al heel lang. We hebben een vergelijkbare achtergrond. Als coaches hebben we nog nooit tegen elkaar gespeeld, dat wordt de première. Zijn werk spreekt voor zich, hij heeft een derdeklasser in Osnabrück overgenomen. Daarna slaagde hij erin om te gepromoveren en vestigde hij het team in de tweede divisie. Zijn teams spelen altijd moedig, zijn sterk en willen voorwaarts spelen. Het toont dat je een coach – als je zoiets herkent- bent . Dat is bij hem het geval. ”

“HUN SPEL IS VERGELIJKBAAR MET DAT VAN ONS TEAM”

… de toespraak voor de wedstrijd: “Allereerst vind ik dat je de spelers niet hoeft te motiveren. Ze zijn sowieso tot op het puntje van hun haar gemotiveerd en willen gewoon op het veld staan. Het is belangrijker om de energie in de goede richting te krijgen sturen.”

… het publiek: “Ik wil er niet over praten: natuurlijk is elke wedstrijd – maar vooral de derby – iets anders zonder fans. Het overspoelen van emoties, de rit naar het stadion, de uitspraken en gezangen. Dat kan worden omgezet in een positieve sfeer, dit keer nuet. Een groot deel van de derby ontbreekt. De laatste vonk van emotie is op dit moment misschien ook niet mogelijk. Desalniettemin zullen we proberen om in de 90 minuten alles op het veld te krijgen. ”

… de tactiek: “Ik ben zelf geen voorstander van vaste processen en routes. Dus hun spel is vergelijkbaar met dat van ons team. Ze zijn flexibel, kunnen met drie en vier verdedigen. Maar de spelers blijven meestal hetzelfde, daarom is het voor mij helemaal niet het grote probleem. We kennen hun sterke punten, maar we hebben ook punten geïdentificeerd waarop we denken dat we erin kunnen ingrijpen. Het wordt een wedstrijd op gelijke voet, ook gezien de manier waarop de teams spelen. ”

… Simon Terodde: “Natuurlijk weten we dat ze een doelpuntenmaker in hun gelederen hebben die zijn kwaliteit in de spits heeft. Dat lossen we niet één-op-één op. Natuurlijk moeten we een plan bedenken zoals bij Simon Terodde zullen lamleggen. Maar als we ons teveel op één speler concentreren, dan is er ruimte voor andere spelers. Daarvoor hebben ze te veel kwaliteit in hun gelederen. We hebben een plan en we weten dat ze goeden spelers hebben, maar dat doen we elk weekend dus. Tot dusver hebben we altijd hele goede oplossingen gevonden. ”

“WE HEBBEN EEN ENORME SPRONG GEMAAKT IN HET OMGAAN MET FOUTEN”

… het proces voor de wedstrijd: “We trainen vandaag en morgenochtend. Vrijdag ontmoeten we elkaar in het hotel, lunchen we samen en rijden we vandaar naar de wedstrijd.”

… Comeback-kwaliteiten: “Dat is een van de belangrijkste punten die ik tegen het team zei na de wedstrijd in Darmstadt. We hebben een enorme sprong gemaakt in het omgaan met fouten en mislukkingen. We stonden met 2-0 achter, we hadden geen goede fase en moesten nog steeds de jongens geloofden in zichzelf. Als coach is het goed om te weten dat het team zo stabiel is en dat ze in zichzelf geloven. Maar het is ook iets waar het team voor heeft gewerkt. Het gaat de goede kant op. ”

… 19 ongeslagen jaren in het Volkspark : “Het is absoluut de kortste reis weg. Ik neem de 19-jaar graag mee. Ik zou het niet erg vinden als dat zo bleef en het werd mijn 20ste jaar.”

Bron: www.fcstpauli.com