Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Opnieuw begeesteren en weer eens op Böllenfactor punten halen

Na het 2-2 gelijkspel in de tweede thuiswedstrijd tegen Neurenberg – waarin onze Kiezkickers niet alleen een sterke prestatie maar ook begeesterend voetbal lieten zien – zijn ze op  zaterdag 24 oktober 13u00 te gast bij SV Darmstadt. Ze willen opnieuw overtuigen bij de Lelies en na 28 jaar eindelijk weer eens punten halen op Böllenfalltor. Voor het eerst dit seizoen speelt onze FCSP voor lege tribunes.

Donderdagochtend (22 oktober) maakte SV Darmstadt 98 bekend dat de thuiswedstrijd tegen onze Kiezkickers – vanwege de ontwikkelingen door Corona – zonder toeschouwers zal moeten plaatsvinden. Voor het eerst in het nieuwe seizoen zullen de tribunes leeg blijven in een competitie wedstrijd van onze Boys in Brown. Voor lege tribunes spelen op Böllenfalltor is niets nieuws voor onze Kiezkickers.

Vijf maanden geleden verloren ze in Darmstadt met 4-0 in hun tweede duel na de tien weken durende onderbreking door Corona. Zij waren lange tijd de betere ploeg, maar stonden toch met 1-0 achter. Na een uur spelen zou de eerste viervoudige wijziging in de geschiedenis van de Bundesliga de zaken moeten veranderen, maar dat gebeurde niet. De Lelies – die alleen hun beste spits Serdar Dursun tegelijkertijd verving – legden er een schep op en wonnen uiteindelijk met duidelijke cijfers.

Er is veel veranderd in de afgelopen vijf maanden, onze Kiezkickers spelen verfrissend en opwindend voetbal in het nog jonge seizoen – ook in de vorige thuiswedstrijd tegen Neurenberg (2-2). “We speelden vanaf de eerste minuut een erg goede wedstrijd”, zei doelman Robin Himmelmann na de wedstrijd en voegde eraan toe: “Je kunt het ons niet meer dan 90 minuten kwalijk nemen – alleen dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen.”

Over winnen gesproken: onze FCSP is daar niet alleen in mei van dit jaar in Darmstadt niet in geslaagd, maar helemaal niet sinds het eerste duel in Böllenfalltor in maart 1983. Acht andere gastoptredens zouden geen overwinning opleveren, de laatste van de slechts twee gewonnen punten is al heel lang geleden. Op 11 december 1992 was het de Fin Ari Hjelm die voor onze Kiezkickers het laatste punt op de Böllenfalltor zorgde met zijn doelpunt (1-1), voordat vijf nederlagen (vier in de competitie en één in de DFB Cup) zouden volgen.

Op zaterdag 24 oktober willen onze Boys in Brown – die het zonder Guido Burgstaller (operatie na inwendige bloeding in buikholte) moeten stellen – na het 2-2 gelijkspel tegen FCN voor het eerst in bijna 28 jaar weer punten halen in Darmstadt en dat moet weer met begeesterend succes. Wanneer de elf van Timo Schultz tegen de Lelies – die de laatste speeldag vrij waren omdat het merendeel van het team in quarantaine moest na twee Corona-gevallen in het team – met de prestatie van de wedstrijd tegen Neurenberg kunnen aansluiten is de kans is groot dat ze eindelijk met punten in hun bagage van Darmstadt terug naar Hamburg kunnen reizen.

Bron: www.fcstpauli.com