Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Zalazar: “Ik probeer dat met speelvreugde op het gras te brengen”

Na de regeneratieve sessie op dinsdagmiddag – 20 oktober – was Rodrigo Zalazar de meest gevraagde Kiezkicker, na zijn sterke prestatie – waaronder een strafschop in de thuiswedstrijd tegen Neurenberg – was de Uruguayaan beschikbaar om vragen van de pers te beantwoorden. Met de hulp van vertaler Robin Himmelmann sprak Zalazar over …

… zijn penaltydoelpunt tegen Nürnberg : “Ik dank me bij God dat ik het doelpunt heb gemaakt, en bij mijn teamgenoten. Ze hebben mij als een van de jongsten op het veld het vertrouwen gegeven om de penalty om te zetten.”

… hoofdcoach Timo Schultz : “Hij geeft me het vertrouwen om te kunnen spelen zoals ik wil spelen. Dat heb ik vorig jaar gemist, daarom voel ik me nu hier zeer thuis. Ik kan hier mijn manier van spelen tonen. Ik wil de bal veel hebben en de bal in mijn eigen gelederen laten lopen, maar ik vind het ook leuk om te dribbelen zodat ik op momenten van verandering snel weer naar voren kan komen. ”

… de integratie in het team : “Ik ben vanaf de eerste dag zeer goed ontvangen door het team en ik voel me erg op mijn gemak. Ik probeer dat met speelvreugde op het gras te brengen. Ik hoop dat ik zal blijven doen zoals ik deed afgelopen maandagavond. ”

… zijn energie en passie : “Ik heb honger naar succes en wil het team helpen met goede prestaties. Samen met hen wil ik wedstrijden winnen en onze doelen bereiken.”

… zijn kennis van FC St. Pauli voor zijn verhuizing : “Ik had al gehoord over de club en toen een mogelijke verhuizing naderde, raakte ik betrokken bij de club. Ik hou van de manier waarop voetbal hier wordt gespeeld en gewerkt en hoe de club zich presteert. Ik ben blij dat ik hier kan zijn. “

… tolk Himmelmann : “Ik was erg blij dat ik met Robin vanaf het begin iemand had die voor me zou vertalen en me zou helpen met kleine dingen. Ik krijg niet alleen hulp van hem, maar ook van vele anderen.”

… de steun van de fans : “Vanaf de eerste dag ontving ik veel positieve berichten van fans. Ik zou natuurlijk blij zijn als het stadion ooit vol is. De fans zijn een belangrijke factor in wedstrijden en hun invloed kan – in situaties als het niet goed met ons gaat – groot zijn. ”

… communicatie met Eintracht Frankfurt : “Ik krijg steeds berichten van medespelers en medewerkers die vragen hoe het met me gaat en mij succes wensen in de wedstrijden.”

… het nationale team van Uruguay : “Ik zal ervoor werken ooit om voor het nationale team te spelen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld tot aan de U20, maar er is momenteel geen U21-selectie in Uruguay.”

… zijn familie : “Mijn moeder is erg belangrijk voor me, helaas kan ze niet zo vaak in Hamburg zijn. Ik woon met mijn broer hier in Hamburg, hij is erg belangrijk voor me.”

… zijn persoonlijke doelen : “Het team staat op de voorgrond, het is het allerbelangrijkste voor mij. Daarmee wil ik de best mogelijke plaats bereiken en bijdragen met goede prestaties in elke wedstrijd waarin ik mag spelen. Ik heb specifieke cijfers persoonlijk niet als mijn doel gesteld. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters