Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg

Het was een veelbewogen maandagavond wedstrijd tussen onze Kiezkicker en Nürnberg, die met plezier een punt vanuit Millerntor meenamen. Onze jongens in Brown waren blij met het goede moreel na de dubbele achterstand, maar het komt erop neer dat ze ook geïrriteerd waren dat ze de wedstrijd niet hadden gewonnen.

Hoofdcoach Timo Schultz” We zagen een typische Tweede Bundesliga wedstrijd. We hebben alles op het spel gezet en veel geïnvesteerd. We hadden veel goede momenten in de wedstrijd vooraan en we brachten onze tegenstanders in de problemen. De wedstrijd verliep zoals het moest. We wisten dat Nürnberg goed kon counteren en dat we niet alles konden tegenhouden. Toch ben ik geïrriteerd dat het maar 2-2 werd. Wij waren het actievere team en het team dat de overwinning verdiende. Maar weet je -zoals het dikwijls kan gaan – krijg je met pech op het einde een doelpunt tegen en sta je met lege handen. Dus het punt is oké. Met de manier waarop het team presteerde, zou het dak vandaag met 30.000 fans er zijn afgegaan. Dan zouden we uiteindelijk met een staande ovatie afscheid hebben genomen,. Het team heeft echt alles eruit gehaald en alles geïnvesteerd. Dat is precies hoe ik me een wedstrijd in St. Pauli voorstel. We wisten dat we vandaag zouden winnen als we wat risico namen. Maar ik geef er de voorkeur aan dat we dapper handelen en vooruit willen spelen en de tegenstander misschien de ene of de andere kans geven, dan dat het me lukt, afwachten achterin staan ​​en hopen dat we scoren. We willen dapper zijn, we willen vooruit spelen en dan horen fouten erbij. ”

Daniel Buballa : “Ik oefen meestal niet zoveel schoten op doel, maar deze week schoot ik twee dagen met de wreef en werd vandaag direct beloond. Enrico Valentini – met wie ik twee jaar in Aalen speelde – had dat ook niet verwacht dat ik zo’n schot zou uitpakken. Bij ons in het team en de coach dachten ook niet dat ik het kon. Maar ik kan ook scoren ( lacht ) en ik ben heel blij dat ik mezelf dn het team met het doelpunt heb kunnen belonen met het punt. We wilden echt winnen, we stopten alles achterin en gooiden het naar voren om er 3-2 van te maken. Vandaag waren we niet sterk genoeg om te winnen. ”

Christopher Avevor “Ik raak de bal zeker met mijn hand aan, het is extreem bitter. Je probeert de bal op de een of andere manier af te weren met je been en dan je bovenarm te gebruiken om het gewicht te balanceren. Je kunt heel goed zien dat mijn arm weggaat en ik niet. Ik heb spanning in mijn armen. Maar het is een penalty, dus we hoeven er niet verder over te praten. Het zal zeker niet de laatste discussie zijn bij dergelijke beslissingen. Voor het eerste doelpunt speel ik de bal te riskant, ik mag hem niet zo spelen. We vechten en kwamen heel goed terug en waren duidelijk het betere team, daarna rennen we weer na de pauze. Je moet het team een ​​enorm compliment geven, ze hebben een geweldige moraal getoond. De jongens die invielen waren geweldig. En Buba die scoorde natuurlijk een heel mooi doelpunt. Ik ben blij voor hem en voor ons allemaal omdat we een punt pakten. Maar het komt erop neer dat we niet tevreden kunnen zijn omdat we hier wilden winnen. ”

Robin Himmelmann : “We speelden vanaf de eerste minuut een hele goede wedstrijd en probeerden de controle over te nemen. Je kunt het ons niet te veel meer dan 90 minuten kwalijk nemen – alleen dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen.”

FCN-coach Robert Klauß : “Uiteindelijk was het een eerlijke puntenverdeling. We zagen een goede wedstrijd in de tweede klasse met veel aanvallende acties. Ik hou van dit soort voetbal. Daarom kunnen en moeten we met het punt leven. St. Pauli was zeker sterker, had meer vaste controle en meer schoten, maar we hadden duidelijkere scoringskansen. Uiteindelijk moeten we beter verdedigen, de strafschop tegen ons was pech. Ik neem het niemand van ons kwalijk. Als we de tweede bal winnen en tackles beter doen, krijgen we nog meer counter mogelijkheden. We verzetten ons en deden een stap voorwaarts. ”

Manuel Schäffler (FCN) : “We hebben vandaag te makkelijk de voorsprongen verspeeld. Het goede is dat we vandaag met een punt naar huis kunnen. Daar ben ik tevreden mee. Er waren een paar acties, zoals het missen van het doel van Robin Hack. ‘Je hebt gezien wat we kunnen doen in het voetbal. Ik had niet veel kansen maar als je er één krijgt en je scoort is dat prima.’

Johannes Geis (FCN) : “We moeten het onszelf vandaag kwalijk nemen, we hebben het voorsprongen te gemakkelijk weggegeven. Na een voorsprong moeten we gewoon beter spelen, druk zetten en voor de 3-1 gaan. Dan is de deksel dicht. Er kan altijd iets gebeuren. We nemen nog steeds een punt mee op de lange reis naar huis. ‘

Source: www.fcstpauli.com
Foto: Witters