Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”We moeten investeren en klaar zijn om elk duel voor elke meter aan te gaan”

Voordat onze Kiezkickers hun laatste training afrondden voor de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg – op zondagochtend 18 oktober 20u30 – was onze hoofdcoach Timo Schultz nog beschikbaar om vragen van de pers te beantwoorden. Bij een kopje Oost-Friese thee sprak Schulle over …

… de personeelssituatie en de samenstelling van de selectie : “Je kunt nooit teveel spelers hebben. Het zou veel erger zijn als je er te weinig hebt. Behalve Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi zullen ook Marvin Senger en Luis Coordes niet beschikbaar zijn, de andere spelers zijn fit. Leart Paqarada keerde veilig terug van zijn internationale reis. Als je de vluchten en wedstrijden neemt, stond hij onder extreme stress. Paqa trainde gisteren en zal dat ook vandaag doen. Een of twee spelers gaan naar de U23. Dat zullen we beslissen wanneer we de laatste vraagtekens hebben verwijderd. ”

… Guido Burgstaller : “Voor de wedstrijd in Sandhausen deed hij maar anderhalve training met het team, van integratie kun je dan nog niet spreken. Hij was de afgelopen 14 dagen hier en we konden met hem praten over wij het ons allemaal voorstellen: zijn positie, zijn rol op het veld met de bal en tegen de bal. We zijn zeker een stap verder gegaan tijdens de interlandpauze. Guido is in topvorm, hij mist gewoon de laatste wedstrijdervaring. De laatste vijf tot tien procent ga je alleen in competitie halen en niet op training. ”

… de training tijdens de interlandpauze : “We hebben eraan gewerkt aan het feit dat we constant druk op de bal willen zetten, zodat we de tegenstander eerder onder druk kunnen zetten. We willen de tegenstander niet te veel pauzes geven zodat ze in alle rust het spel kunnen opbouwen. Dat was het grootste punt waar we ons konden ontwikkelen. We werkten ook aan de offensieve processen. Met het oog op de latere aanwinsten van Simon en Guido bleven we bijsturen, coördineren en kijken welk systeem het beste bij ons past. We zijn hier nog steeds mee bezig, maar we zijn zeker een stap verder dan voor de internationale pauze. ”

… het gebrek aan consistentie gedurende 90 minuten tot nu toe : “De fasen waarin we het goed deden, waren die waarin we ons aan ons  plan hielden. Elke keer dat er iets gebeurt dat ons van de wijs brengt – daar behoort ook soms de tegenstander – dan vinden we het vaak moeilijk om meteen het goede antwoord te vinden. Deze dominantie is soms lastig voor ons. Maar dat is niet erg, want het is een ontwikkelingsproces. Een wedstrijd over meer dan 90 naar huis te brengen daar zijn we nog niet in staat. We zijn een team dat moet investeren en moet klaar zijn om elk duel voor elke meter aan te gaan ”

… FCN-hoofdcoach Robert Klauß : “Hij verdiende absoluut dat hij de beste coach van het jaar was. Hij heeft echt een goede prestatie geleverd, hij was ook gelijktijdig actief in de Youth League met de U19 van Leipzig. We hebben elkaar tijdens de opleiding voetbalcoach goed verstaan, hebben een goede relatie en schrijven elkaar regelmatig, ook al is het niet elke week. We kennen elkaar al heel lang, we speelden voor het eerst tegen elkaar als U17-coach.

… de speelstijl van 1. FC Nürnberg  : “Ze hebben een zeer goed en compact team, dat agressief naar voren verdedigt en zijn sterke punten voornamelijk heeft in het snel overschakelen naar het offensief met veel snelle en behendige spelers. Dat is altijd een merkpunt van Leipzig-coaches en dat hebben de elftallen van Klauss zijn teams altijd perfect gedaan. ”

… een duel op gelijke hoogte met de FCN : “Ik zou zeggen dat 95 procent van alle wedstrijden in de tweede divisie altijd op gelijke hoogte plaats vinden. Er zijn altijd gebruikte of uitstekende dagen waarop je met vertrouwen wedstrijden wint of helaas verliest. Ik ga in elke wedstrijd in met het idee dat het alle kanten op kan, maar ook met de zekerheid dat je de wedstrijd kunt winnen. ”

… de 1.000 fans bij Millerntor : “Er waren iets meer dan 2.000 fans tegen Heidenheim, nu zullen het er maar 1.000 zijn. Dat maakt het grote verschil niet uit. Ik ben blij dat er überhaupt iemand in het stadion is. Afgelopen dagen waren we ook blij zijn dat er 1000 fans zullen zijn. Ik hoop dat we geen stap meer terug hoeven te zetten, want dan is er niemand in het stadion. “

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters