Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Geen procent laten liggen, onze Kiezkickers ontvangen FCN

Met de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg gaan onze Kiezkickers – maandagavond 19 oktober 20u30 – weer van start na de eerste internationale pauze van het seizoen. Tegen FCN – dat evenveel punten heeft – moet er net als tegen Heidenheim opnieuw drie punten kunnen gevierd moeten worden op Millerntor. Vanwege de corona zullen er slechts 1.000 toeschouwers zijn op de Millerntor.

Na de 1-0 bij SV Sandhausen hadden de jongens in Brown meer dan twee weken om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg en de andere wedstrijden tot de volgende internationale pauze medio november. Naast een paar dagen rust en diverse trainingseenheden, speelden onze bruin-witten ook twee testwedstrijden. Ze verloren van Bundesliga-club Werder Bremen met 4-1 en versloegen competitierivaal Holstein Kiel met 0-1.

“Je zag wat er gebeurt als we zelfs maar vijf procent minder investeren. Dan werkt ons spel niet. Dan komt iedereen een stap te laat en dat klopt niet”, benadrukte centrale verdediger Philipp Ziereis na de wedstrijd tegen Werder Bremen. Na een zwakke eerste helft stonden onze Kiezkicker duidelijk achter met 3-0 en na een deuidelijke prestatieverbetering in de tweede helft verloor FCSP met 4-1.

Al in de tweede helft tegen Bremen en in de tweede test tegen tweedeklasser Kiel liet de verdediging een sterke verbetering zien en zo kon de Schultz-Elf ook in Kiel met 0-1 winnen. Tegen 1. FC Nürnberg is het maandagavond belangrijk om vanaf de eerste minuut geen procentpunt te missen, vanaf de start klaarwakker en sterk geconcentreerd te zijn en niet het “gebrek aan toegang” aldus Coach Schultz in de wedstrijd tegen Bremen weer te laten zien.

Maandagavond gaat het tegen FCN dus weer om de drie punten. Tot nu toe hebben de Neurenberg en onze Kiezkicker elk vier punten behaald. De Franken begonnen op ongeveer dezelfde manier: vroege exit in de DFB-Pokal (0: 3 tegen Leipzig) en in de competitie eerst gelijkspel (1-1 in Regensburg), daarna een overwinning (1-0 tegen Sandhausen) en tenslotte een nederlaag (2-3 tegen Darmstadt). Zowel in Regensburg als tegen Darmstadt, hier zelfs twee keer, gaven de Franken een voorsprong weg. In het vorige seizoen had de FCN 25 punten laten liggen ondanks een voorsprong.

Op  Millerntor verspeelde het team uit Neurenberg in het vorige seizoen dan wel geen voorsprong, maar raakte het doel helemaal niet en verloor medio mei gewoon met 1-0. Het was de eerste wedstrijd na de tien weken durende Corona-pauze in het Duitse profvoetbal en tegelijkertijd de eerste competitieve wedstrijd op de Millerntor voor lege tribunes. Nadat de FCN woensdagavond 14 oktober een coronageval binnen de ploeg meldde, volgde dan op donderdag 15 oktober het bericht dat geen enkele andere speler behalve Hanno Behrens besmet was en de wedstrijd kon doorgaan zoals gepland. Door het coronavirus zullen er slechts 1.000 toeschouwers zijn, de 4-2 thuiszege tegen Heidenheim werd toegejuicht door 2.226 fans.

Bron: www.fcstpauli.com