Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP pionier voor duurzaamheid in het professionele voetbal

Samen met de clubs VfL Wolfsburg, Bayer 04 Leverkusen, SC Paderborn 07, SV Werder Bremen en VfB Stuttgart nam FC St. Pauli deel aan een proefproject in de duurzaamheidscertificering sustain Club . Daarbij ontving onze FCSP de bronzen medaille. Sustain Club is de eerste en enige erkende duurzaamheidsstandaard en oriëntatiekader in het professionele voetbal.

In de reden voor de toekenning van de FCSP loofden de verantwoordelijken dat FC St. Pauli al veel dingen goed doet op sociaal gebied. Tegelijkertijd was een andere positieve factor dat de FCSP duurzaamheid in de hele organisatie bevordert. Tegelijkertijd werd echter ook gewaarschuwd dat er nog meer mogelijk is op het gebied van ecologische duurzaamheid. Hierbij mag echter worden aangenomen dat de komende jaren nog meer positieve veranderingen zichtbaar zullen worden als gevolg van de gewenste en geïnitieerde veranderingen, zo blijkt uit het definitieve certificatierapport.

“Voor ons is de certificering een bevestiging, een drive , maar ook een waarschuwde vinger op hetzelfde moment. Het rapport van de sustain Club heeft laten zien op welke gebieden de FC St. Pauli en al haar medewerkers geweldig werk doet op het gebied van duurzaamheid, maar het heeft ook laten zien dat het nog veel werk voor zich heeft liggen. We hebben er meermaals op gewezen waar we nog veel werk voor de boeg hebben. Deze gaan we de komende maanden aanpakken om zo betere resultaten te behalen in de vernieuwde certificering. Tegelijkertijd is het voor ons belangrijk om te benadrukken dat het onderwerp duurzaamheid een thema is in het hele Duitse profvoetbal. Het moet een hogere rol spelen, zodat we hier gemeenschappelijke normen en procedures kunnen ontwikkelen ”, legt Michael Thomsen, CSR-manager bij FC St. Pauli, uit.

_____

Over sustain Club

Met het behalen van de onderscheiding nemen deze clubs een voortrekkersrol in de topsport op zich. In samenwerking met de Zwitserse organisatie sustainable /// sports is de standaard sustain Club ontwikkeld in een pilootfase van één jaar en wordt gecertificeerd door de onafhankelijke expertorganisatie DEKRA.

Deze clubs hebben de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in het professionele voetbal geïdentificeerd en kunnen met deze onderscheiding aantonen dat ze zich inzetten voor een betere toekomst op de drie domeinen van duurzaamheid (economie, ecologie en sociale vraagstukken). De norm omvat het opzetten van een MVO- en duurzaamheidsmanagementsysteem, een duurzaamheidsanalyse en het identificeren van specifieke verbetermogelijkheden. Het sustain Club- label is een geloofwaardig communicatiemiddel dat door DEKRA is geauditeerd als een onafhankelijke deskundige organisatie.

Bron: www.fcstpauli.com