Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Vriendschappelijk : 4-1 verlies in Bremen: FCSP met twee verschillende gezichten

Onze Kiezkickers hebben hun testwedstrijd bij Bundesliga-club SV Werder Bremen met 4-1 (3-0) verloren. In Stadion 11 aan de voet van het Weserstadion behoorde de eerste helft toe aan de gastheren, dankzij doelpunten van Tahith Cong (11e), Joshua Sargent (15e) en Leonardo Bittencourt (35e) leidden ze met 3-0. Na rust zaten de bruin-witten stukken beter in de wedstrijd, die ook beloond werd met het doelpunt van Boris Tashchy (65e). Opnieuw Chong bracht met zijn tweede doelpunt (87e) de 4-1 op het bord voor Bremen.

Bundesliga-club Werder Bremen – die het nieuwe seizoen goed begon met twee overwinningen uit drie wedstrijden – kende een betere start tegen onze Kiezkickers en kreeg al vroeg hun eerste goede kans. Nadat Afeez Aremu een fout maakte op Kevin Möhwald, schopte Leonardo Bittencourt een 22 meter lange vrije trap brutaal onder de muur. Dennis Smarsch kon de nog afgeweken schot redden (2e). Onze Boys in Brown vielen vroeg aan, maar Werder kon zich met een nauwkeurig passingspel van deze druk bevrijden en snelle aanvallen inzetten. Dat was ook het geval in de zesde minuut, toen Smarsch na een snelle Werder-aanval (6e) een 18-meter-schot van Romano Schmid onschadelijk maakte.

Even later stond onze doelman echter machteloos. Na een voorzet van Felix Agu kon Tahith Chong – over gekomen van Manchester United – het leer vanaf 13 meter in de linkerhoek trappen,1-0 (11e). Het Bundesliga-team bleef gas geven en verhoogde naar 2-0. Möhwald bediende Joshua Sargent, die vanaf de rand van het strafschopgebied met een laag schot in de linkerhoek raak trof (15e). Daarna was er weer een vrije trap voor SVW vanop ruim 25 meter. Bittencourt trapte het opnieuw – dit keer over de muur – maar Smarsch stond er (24ste).

Tegen het compact verdedigende Werder vonden onze Kiezkickers het moeilijk om scoringskansen te creëren. Van achter stonden de bruin-witten nu iets beter en lieten ze minder toe dan aan het begin van de wedstrijd. De gastheren bleven echter altijd gevaarlijk en zo verhoogde Bremen de score via Bittencourt naar 3-0. Nadat Möhwald de rand van het strafschopgebied was gepasseerd, schoot Bittencourt vanaf 13 meter (35) in de linkerhoek.

Even later voorkwam Smarsch het vierde doelpunt tegen Theodor Gebre Selassie en won tweemaal tegen Bittencourt binnen enkele seconden (38e), voordat een afgeweken schot van Schmid op het doel landde (40e) en Ilia Gruev een hoekschop overkopte (41e) . Nadat Boris Tashchy faalde na een hoekschop tegen Eduardo Dos Santos Haesler (44e) ging fcsp met een 3-0 achterstand  de rust in.

De jongens in Brown keerden qua personeel ongewijzigd terug op het veld, terwijl Werder twee wijzigingen aanbracht. Ook het weer veranderde, het regende voor delen hevig en het toch al natte gazon kreeg weer een behoorlijke douche. De Schultz-Elf zaten beter in de wedstrijd aan het begin van de tweede helft en kwamen vaker in de buurt van het strafschopgebied, maar waren niet precies genoeg in het laatste derde deel. Een lage voorzet van Christian Viet werd bijna in eigen doel gegleden, maar Haesler greep de bal (54ste). Ook een schot van Guido Burgstaller vanaf 14 meter werd flink afgebogen (58e).

De wedstrijd had een deel van zijn snelheid verloren ten opzichte van de eerste helft, maar het was nog steeds intens. Na een overtreding op Lukas Daschner was er een vrije trap vanop 20 meter voor de SVW-behuizing. Lukas probeerde het zelf, maar joeg het leer in de groen-witte muur (62e). Niet veel later lag de bal wel in het Werder doel. Tashchy nam de bal direct na een een te korte kopverdediging, zijn schot vanop 15 meter was onhoudbaar voor Haseler – slechts 1: 3 (65e).

Kort voor het einde van het laatste kwartier bracht trainer Timo Schultz een frisse wind, hij voerde zes wisselingen door. Zijn team had nu iets meer van de wedstrijd, maar ze konden geen overtuigende scoringskansen creëren, ook al waren ze heel vaak te vinden in en rond het strafschopgebied van Bremen. Het Bundesliga-team liet niets toe in de verdediging en legde nieuwe accenten in de aanval.

Nadat Smarsch sterk had gepareerd tegen invaller Oscar Schönfelder en de 4-1 (86ste) voorkwam, mikte Chong wel nauwkeurig vanop 17 meter – de bal raakte precies in de rechter benedenhoek, 4-1 (87ste). Meer gebeurde niet meer en dus moest onze Kiezkicker een 4-1 nederlaag toestaan aan Bremen – dat te sterk was de eerste helft, – ondanks een betere prestatie na rust.

Reacties

“Vandaag kun je echt zeggen dat de eerste helft ugh was en de tweede helft wauw. Ik kan het niet eens zijn met de eerste helft, we waren lusteloos, wachtend en passief. Daar zullen we over moeten praten. We hadden geen toegang. en we stonden terecht achter. In de tweede helft hadden we een compleet andere lichaamstaal, helaas pas na rust. We veranderden niets en het was hetzelfde team op het veld en toch zijn we ineens het meer dominante team, waardoor kansen ontstaan en niet veel toestaan. Als we dan onze kansen benutten, kunnen we weer mee doen ”, zei coach Timo Schultz na de wedstrijd.

“Je zag in de eerste helft wat er gebeurt als we zelfs vijf procent minder investeren. Dan werkt ons spel niet, zeker niet als we vooruit willen spelen. Dan komt iedereen een stap te laat en dat klopt niet. Het was belangrijk dat we in de tweede helft een reactie lieten zien. We hadden de wedstrijd onder controle met uitzondering van een of twee tegenaanvallen. We kunnen tevreden zijn met de reactie na rust, “zei aanvoerder van vandaag Philipp Ziereis na het laatste fluitsignaal.

SV Werder Bremen

Haesler – Gebre Selassie (46e Rieckmann), Gruev, Groß, Agu – Möhwald, Bittencourt (46e Eggestein), Schmid, Chong, Erras – Sargent (76e Schönfelder)

Hoofdcoach : Florian Kohfeldt

FC St. Pauli

Smarsch – Ohlsson (57e Zander), Ziereis (81e Schütt), Buballa (74e Senger) – Viet (81e Jessen), Benatelli (74e Becker), Aremu, Flach (74e Dittgen) – Daschner (74e plaats) Zalazar) – Tashchy (74e Lankford), Burgstaller (74e Kyereh)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Tore : 1: 0 Chong (11.), 2: 0 Sargent (15.), 3: 0 Bittencourt (35.), 3: 1 Tashchy (65.), 4: 1 Chong (87.)

Gele kaarten : Big / Benatelli

Scheidsrechter : Sven Jablonski (Bremen)

Bron: www.fcstpauli.com