Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Burgstaller: “Ik heb dat niet eerder gedaan en zal dat ook nu niet doen”

Guido Burgstaller heeft vooral naam gemaakt in het Duitse profvoetbal bij 1. FC Nürnberg en FC Schalke 04. Kort voor het einde van de transferperiode verhuisde de Oostenrijker van Gelsenkirchen naar FC St. Pauli. Aan het begin van de week sprak de 31-jarige doelpuntenmaker met de journalisten over …

… de eerste indrukken van het team en Hamburg: “Ze zijn erg positief! Ik werd goed ontvangen door het team en mocht mee reizen naar de eerste wedstrijd, die we helaas verloren hebben. Ik woon momenteel nog in het hotel en heb nog niet veel meegekregen van de stad. Maar ik kijk er naar uit om hier rond te kijken als ik meer tijd heb. Maar eerst moet ik het team en de coach beter leren kennen. ”

… het eerste sms-bericht van sportdirecteur Andreas Bornemann:  “Ik was er erg blij mee. Het is niet vanzelfsprekend dat andere sportdirecteuren aan je denken. Ik heb er met mijn vrouw en mijn makelaar over gesproken. Toen leidde het een tot het ander.”

… zijn perceptie van het team: “We hebben een jong, getalenteerd team met een paar oudere spelers. Het team heeft een goede samenhang waar we op kunnen bouwen en dan kijken wat het seizoen brengt.”

… Timo Schultz en de jonge assistent-coaches: “Hij is een zeer emotionele coach die veel met de jongens praat en plezier probeert te hebben. Ik denk dat hij een maatje kan zijn. Als het op het veld aankomt, moet 100 Percentage worden gewerkt. De mix maakt het. Ik kijk erg uit naar de samenwerking. Het feit dat de assistent-coaches jonger zijn dan ik heeft er niets met te maken. Onder Tedesco bij Schalke was Naldo ook ouder. Ik denk dat geven en nemen is dat de coachingsteams jonger worden. ”

… de start van het seizoen met vier punten uit drie wedstrijden: “De nederlaag in Sandhausen was erg vervelend omdat we een punt verdienden. Helaas scoren we niet omdat we niet consequent waren in het strafschopgebied. Met vier punten is de start oké, met zeven zou het perfect zijn geweest. We zien dat we dingen kunnen verbeteren en daarvoor willen we de interland break gebruiken.

… zijn prognose:  “Ik heb mezelf nog nooit een streefpercentage gesteld. Dat heb ik niet eerder gedaan en dat zal ik nu niet doen. Ik ben blij dat ik nu hier op St. Pauli ben en ik wil zo snel mogelijk integreren. Dan zullen we zien van wedstrijd tot wedstrijd. ”

… zijn persoonlijke droogte en zegeloze reeks met Schalke: “Dat is meer een onderwerp voor de media en heeft geen invloed op mij. Ik heb de afgelopen jaren veel goals gescoord. Je moet accepteren dat het de laatste tijd niet zo is gegaan. Ik weet waar het aan gelegen heeft zal het hoofd niet in het zand steken. ”

… eerdere raakpunten met St. Pauli: “Ik mocht hier maar één keer spelen, toen wonnen we met 2-1 met Neurenberg. Ik herinner me de bijzondere sfeer en bijzondere flair.”

… of hij nu meer uitkijkt naar Hells Bells of Song 2: “Als beide op één dag zouden gebeuren, zou dat geweldig zijn. Iedereen die mij kent, weet dat er niets voor mij boven staat dat ons team het veld verlaat als winnaars.”

… zijn relatie tot sociale media: “Ik heb niet veel te maken met sociale netwerken. Ik hou er niet van en heb dat niet nodig, daarom ben ik nooit begonnen. Ik sta graag in het middelpunt van de belangstelling op het veld, maar in mijn privéleven ben ik geneigd om teruggetrokken te zijn.”

… de betekenis van zijn familie: “Familie betekent alles voor mij. Ik ben een familiemens en probeer ook zo snel mogelijk een appartement te vinden zodat ik mijn twee meiden hierheen kan brengen. Dan zou ik me hier wat comfortabeler voelen.”

… zijn vrije tijd:  “Ik ben erg goed op ski’s, daar ben ik mee opgegroeid in de bergen. Als het mag en ik heb de tijd, ga ik ook skiën. Anders speel ik graag tennis. Ik ben graag buiten met mijn gezin, veel op pad in de natuur. “

… zijn derby-ervaring: “Ik heb een aantal derby’s gespeeld. Met Rapid tegen Oostenrijk, in de tweede divisie met Nürnberg tegen Fürth of met Schalke tegen Dortmund. Als ik alles bij elkaar optel, wordt het een gelijkspel. Ik kijk uit naar de stadsderby, dat is altijd speciaal voor spelers en fans. Er is niets dat niet bestaat in een derby, zoals de 4: 4 met Schalke in Dortmund. “

… De aanstaande thuiswedstrijd tegen Nürnberg:  “Als je daar twee jaar hebt gespeeld, is dat natuurlijk iets speciaals. Ik ken nog steeds een paar van de jongens, Geis van Schalke ook. Ik hoop dat we de drie punten hier  kunnen behouden en zij zonder naar huis rijden.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters