Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Maximilian Franzke wordt uitgeleend aan 1.FC Magdeburg

Kort voor het einde van de transferdeadline leent FC St. Pauli een andere speler uit: aanvallende speler Maximilian Franzke (* 5.3.1999) wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan derdeklasser 1. FC Magdeburg.

De 21-jarige Franzke verhuisde in januari 2020 van het tweede team van FC Bayern München naar Millerntor. Bij Bayern had hij vanaf 2010 alle jeugdteams doorlopen. Franzke speelde vijf wedstrijden voor FCSP in de 2e Bundesliga (1 assist) en nog vijf wedstrijden voor de U23 in de Regionalliga Nord (1 assist).

Ploegleider Andreas Bornemann : “We zijn blij dat we dit seizoen een brede selectie hebben met veel alternatieven. Maar dat betekent ook dat niet al onze spelers regelmatig kunnen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat Maxi een een goede rol spelen en de volgende stap zetten in de derde divisie. Uiteraard blijven we zijn ontwikkeling nauwlettend volgen. ”

Maximilian Franzke : “Ik ben FC St. Pauli erg dankbaar dat het mij enerzijds de kans gaf om mijn debuut in het betaald voetbal te maken en anderzijds de kans gaf om de komende maanden ervaring op te doen in de derde divisie. . Ik kijk uit naar mijn baan in Magdeburg en om aan het einde van het seizoen terug te keren naar FC St. Pauli. “

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters