Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Ersin Zehir trekt op loonbasis naar VfB Lübeck

Middenvelder Ersin Zehir heeft de Boys in Brown verlaten om zich bij VfB Lübeck aan te sluiten op een huurbasis voor een jaar. De verhuizing brengt de 22-jarige terug naar de club van zijn jeugd.

Zehir stapte in de zomer van 2014 over naar de St. Pauli-academie van VfB Lübeck en maakte vorderingen bij de jeugdopleiding van de club onder 17, nadat hij eerder zes jaar als junior voor VfB had doorgebracht. Hij brak in 2018 door in de A-selectie en heeft sindsdien in totaal 21 tweede-divisie-wedstrijden gespeeld voor de Boys in Brown (2 assists).

Sportdirecteur Andreas Bornemann : “Er is een grote concurrentie om plaatsen in het midden van het middenveld en we hebben veel opties in de selectie. Het zou voor Ersin moeilijk zijn geweest om de speeltijd te krijgen die hij dit seizoen nodig heeft om zich te ontwikkelen. Een seizoen bij VfB Lübeck in de derde divisie biedt hem de mogelijkheid om de volgende stap op senior niveau te zetten. ”

Ersin Zehir : “Ik ben opgegroeid in Lübeck en heb een groot deel van mijn voetbalopleiding bij VfB doorlopen, dus ik ben blij dat ik deze kans krijg om een ​​seizoen in mijn geboortestad door te brengen. Ik zal mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk wedstrijdtraining op professioneel niveau te krijgen en VfB zo goed mogelijk te helpen. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters