Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”Wees vooral competitief in de lucht en ontwikkel je eigen stijl”

Aan het begin van de 3e speeldag worden onze Kiezkickers vrijdagavond – 2 oktober 18u30 uur – uitgedaagd door SV Sandhausen. Voor de laatste training en het vertrek naar Sandhausen was onze hoofdcoach Timo Schultz nog beschikbaar om de vragen van de pers te beantwoorden. Voor de wedstrijd bij SVS sprak hij over …

… de persoonlijke situatie : “Alleen Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi zijn niet 100 procent, anders staan ​​alle spelers daadwerkelijk op het trainingsveld. Luca Zander en Luis Coordes liepen de afgelopen weken wat achter de feiten aan. Daniel Buballa zag gisteren heel goed uit, hij zou moeten kunnen spelen. We zullen een goede startende XI hebben en een goede bank, maar dat was ook het geval in de laatste paar wedstrijden. Ik heb liever keuze te over en niet slechts 16 spelers. Ik ben blij dat zoveel jongens fit zijn, het verhoogt het concurrentieniveau en verbetert het trainingsniveau, wat je natuurlijk wilt als coach. ”

… de concurrentie in het team : “Het feit dat het seizoen is begonnen en de één of de ander heeft gezien dat hij er nog niet of helemaal niet is, voedt natuurlijk de ontevredenheid. Misschien heeft de één of de ander speler gemerkt dat wat hij aanbood tijdens de voorbereiding niet genoeg was. We hebben veel jonge spelers bij ons, soms ontbreekt het me aan hardheid en een beetje meer wrijving met elkaar om een ​​mening te uiten op het veld. ”

… nieuwkomer Guido Burgstaller : “Hij is een heel nuchtere en fijne kerel die in het team past en zich heel goed kan integreren. Door de korte week hadden we gisteren maar een relatief korte training, maar je kon zien dat hij kan voetballen. Hij heeft in al zijn stations door de jaren heen laten zien dat hij kan scoren. Hij zal zeker in de selectie zitten. ”

… de opties in de aanval en een mogelijke dubbele aanval : “We zijn tactisch erg flexibel. In de voorbereiding speelden we veel met drie verdedigers en twee of drie aanvallers. Als we met een verdediging met vier spelen, speelden we meestal met één centrale aanvaller. Daniel -Kofi Kyereh heeft laten zien dat hij het goed doet, maar met Boris Tashchy, Simon Makienok en Guido Burgstaller hebben we ook drie klassieke aanvallers in de ploeg. Kofi is meer een speler die liever in de halve ruimtes duikt en meer vanuit de diepte komt. Ik ben erg blij met de variatie. ”

… tegenstander Sandhausen : “Het wordt zeker een klassieke Tweede Bundesliga wedstrijd. Sandhausen heeft een fysiek erg sterk team dat speelt met veel lange en hoge ballen. We weten wat we kunnen verwachten. Ze hebben een goed geoefend team, twee zeer goede en gevaarlijke aanvallers en grote en aanvallend denkende spelers in de verdediging. We moeten competitief zijn tegen hen – vooral in de lucht – en in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Heidenheim, een snellere en betere druk op de bal zetten. Als we de bal hebben, willen we hem op de grond houden en snel spelen. Het gaat er ook om dat je je eigen stijl erdoor krijgt en je niet te veel aanpast aan de stijl van de tegenstander. ”

… mogelijke tips van ex-Sandhausen speler Leart Paqarada : “Het heeft altijd zin om van gedachten te wisselen met een speler die al jaren lang bij de tegenpartij speelde, de coach en de omgeving kent. Maar we kennen ze ook uit de Sandhausen-wedstrijden. Ik ken al jaren veel spelers omdat ze goed gekend zijn in de competitie. Dus ik denk niet dat ze iets zullen doen dat ons volledig zal verrassen. Maar uiteindelijk neem je graag een paar tips mee als je een expert in huis hebt. “

… het slechte buitenhuisrecord : “Deze geschiedenis achtervolgt me helemaal niet. Ik denk dat we een geweldige start hebben gemaakt in Bochum. Ons doel is om drie punten te pakken, zowel thuis als buitenhuis. Niets anders is ons doel voor het spel in Sandhausen. Ik ben niet geïnteresseerd in wat er in het verleden is gebeurd. We willen dit niet meenemen. “

… de stemming na de seizoensstart met een nederlaag, een gelijkspel en een overwinning : “Als coach probeer je je niet te laten leiden door de resultaten. Het is onze taak om het geheel analytisch te bekijken en natuurlijk om de ontwikkeling op middellange en lange termijn te bevorderen. Als ik mezelf laat meedrijven met de resultaten in mijn trainingsplanning, hebben we op een gegeven moment automatisch zo’n dieptepunt dat we niet willen, maar ik kan wel zeggen dat de stemming beter was na de overwinning op Heidenheim dan na de bekernederlaag . “

… een mogelijke euforie na de goede start in de competitie en de inzet van Burgstaller : “Ik heb altijd gezegd dat het in beide richtingen altijd te snel gaat voor me. Na de wedstrijd in Elversberg hoefde ik niet zomaar alles onderuit te praten. Ik ga nu niet gek worden en de jongens vertellen dat we volgend jaar in de Allianz Arena zullen spelen. We scoorden vier punten, maar degenen die de wedstrijden volgden en iets van voetbal kennen, zagen dat er geluk bij betrokken was, zelfs als we samen waren die de punten verdiende vanwege de hoge inspanning. We hebben nog veel te doen om een ​​goede rol te spelen in de competitie. Om wedstrijden te winnen, moeten we ons verbeteren als team en als individu.

Bron: www.fcstpauli.com