Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

In Sandhausen wacht onze Kiezkickers de volgende ‘moeilijke opdracht’

Voordat de eerste internationale pauze van het seizoen 2020/21 – na slechts drie speeldagen voor de deur staat – reizen onze Kiezkickers vrijdagavond – 2 oktober 2020 18u30 uur – voor de drie punten naar SV Sandhausen. Na de 4-2-thuiszege op Heidenheim willen de jongens in Brown ook punten scoren bij SVS en met een positief gevoel de eerste pauze ingaan.

Vier punten uit de eerste twee wedstrijden, dat was niet per se te verwachten na het bittere 4-2 in de DFB Cup bij regionale divisie club Elversberg. Des te meer verheugt het echter dat de bruin-witten de vroege bekerexit goed konden verteren en ongeslagen bleven in de competitie tegen twee sterke teams en vervolgens vier punten scoorden. Volgens hoofdcoach Timo Schultz waren de punten het “verdiende” loon door de geleverde inspanning, maar hij benadrukte ook dat “we nog veel te doen hebben om een ​​goede rol te spelen in de competitie en wedstrijden te winnen”.

Ze moeten natuurlijk met het succes doorgaan, maar op vrijdagavond – 2 oktober 2020 – bij SV Sandhausen wordt het niet eenvoudiger dan tegen Bochum of Heidenheim. “Het wordt weer een zware opdracht voor ons”, benadrukte Sebastian Ohlsson na de thuiszege tegen het team van Frank Schmidt. SV Sandhausen heeft zichzelf gevestigd als een integraal onderdeel van de 2e Bundesliga en staat op de derde plaats na VfL Bochum (sinds 2010) en onze Kiezkickern (sinds 2011) qua duur van het lidmaatschap van de competitie.

Sandhausen – die sinds 2012 in tweede klasse spelen – doen continu goed werk, ook in het vorige seizoen. Toen eindigde het op de tiende plaats, dat was voorheen alleen mogelijk in het seizoen 2016/17. In het negende jaar – zoals zo vaak – is het eerste dat je moet doen, punten verzamelen die nodig zijn om erin te blijven. Bij Hardtwald zou het niemand erg vinden als er voor het eerst linker plats in de rangschikking eruit zou springen.

De SVS heeft zich in ieder geval goed versterkt. Naast Diego Contento (van Fortuna Düsseldorf, met Bayern München inclusief Champions League-winnaar 2013), verhuisde ook Daniel Keita-Ruel (Greuther Fürth) naar Hardtwald en toonde hij zijn scorende kwaliteiten in de 3-2 openingszege tegen SV Darmstadt 98 met drie treffers direct. Maar de bruin-witte verdediging moet hem niet alleen in de gaten te houden, ex-Kiezkickers Aziz Bouhaddouz en Kevin Behrens zijn altijd goed voor goals.

Onze Boys in Brown waren ook goed voor veel goals in het nog jonge seizoen, vooral Daniel-Kofi Kyereh, die drie van de zes goals van het seizoen maakte. Met Guido Burgstaller – overgekomen van Schalke 04 – die voor het eerst in Sandhausen in de selectie zal zitten – werd een andere spits bij de ploeg gevoegd die het Schultz-Elf-offensief zou moeten versterken en met zijn doelpunten zou moeten bijdragen aan een succesvol seizoen.

De uitwedstrijd in de gemeente Baden-Württemberg zou echter eerst succesvol zijn  en de afgelopen jaren is vaak gebleken dat het niet zo eenvoudig is om Sandhausen met drie punten te verlaten. Het werkte maar twee keer in acht optredens, de laatste keer in maart 2016. Zowel het record op Hardtwald als de ellende buitenhuis in de afgelopen anderhalf jaar spelen helemaal geen rol voor Schultz: “Ik ben niet geïnteresseerd in wat er in het verleden is gebeurd, we willen altijd de drie punten pakken. Ons doel voor de wedstrijd in Sandhausen is winnen niet anders. “

Bron: www.fcstpauli.com