Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Heidenheim

Na de 2: 2 in Bochum wonnen onze Kiezkicker hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen 1.FC Heidenheim. Het behoeft geen betoog dat de stemming aan de Bruin-Witte kant na het laatste fluitsignaal dan ook goed was.

Hoofdcoach Timo Schultz “Het ging op en neer vandaag. Het was een wedstrijd met veel duels en twee sterke teams. Als je kunt beweren dat je na de wedstrijd meer hebt gelopen dan Heidenheim, dan weet je dat je eigen ploeg fit is. We zijn er bijna. We renden 125 kilometer. Dat moesten we ook maken tegen een sterke tegenstander. Ik moet de jongens een enorm compliment geven voor hun geweldige inzet tegen de bal. We slaagden er vaak in om Heidenheim van doel weg te houden en ze naar buiten te sturen, en goed verdedigde in het strafschopgebied. Maar je kunt niet alles voorkomen tegen Heidenheim. We hebben altijd goede counters gemaakt van onze balveroveringen, waren zelf gevaarlijk en hebben terecht de doelpunten gemaakt. Zelfs toen we met 3-0 voor stonden, vroeg ik aan ​​mijn team om vooruit te blijven spelen en nog een doelpunt toe te voegen, want je moet er rekening mee houden dat er iets anders gaat gebeuren. Ik had achterin het gevoel dat we het konden vasthouden. De overwinning voelt erg goed. Vandaag hebben we laten zien dat we met Heidenheim op ooghoogte zitten, maar we weten ook dat we nog een weg te gaan hebben en dat er nog veel verbeterd moet worden. Al het andere zou ook verrassend zijn. Beginnen met vier punten uit de eerste twee wedstrijden en een thuisoverwinning bij Millerntor voelt altijd goed. ”

Robin Himmelmann: “Ik denk dat we onze fans een goede wedstrijd hebben laten zien en vanaf het begin goed hebben gevochten. Niet alles werkte, maar dat wisten we. Met Heidenheim hadden we een behoorlijke tegenstander voor ons. Het was een mooie wedstrijd. Het is een mooi gevoel dat we na de wedstrijd een ronde door Millerntor hebben kunnen maken. We kunnen niet wachten om weer voor een vol huis te spelen. ”

Daniel-Kofi Kyereh: “We hebben het vandaag nog beter gedaan dan in Bochum en verdienden de drie punten. Natuurlijk mogen we de twee doelpunten niet tegen krijgen en een beetje beginnen te zwemmen. Maar we hebben ons aangescherpt, speelden weer compacter en brachten het overwinning over de streep. Het was belangrijk dat we goed begonnen. ”

Marvin Knoll: “Als er fans zijn bij Millerntor, is het gewoon iets heel anders, ook al is het natuurlijk een ander nummer als het ding vol is. De wedstrijd was leuk. Heidenheim is een goed team, maar we waren brutaal effecient. Onze inzet en onze wil waren goed, daar kunnen we niet de schuld van krijgen. Ik ben heel blij voor Jannes. Hij geeft altijd alles en past perfect bij St. Pauli. ”

Jannes Wieckhoff: “Het is een onbeschrijfelijk gevoel om hier alleen op Millerntor op te lopen. De fans gaven ons veel steun, ze waren luidruchtig gedurende de wedstrijd. Om een ​​doelpunt te scoren in mijn eerste competitieve wedstrijd bij Millerntor, ben ik natuurlijk des te blijer. De bal kwam een ​​beetje blij naar me toe en dacht toen niet veel na. Ik zag net het doel en probeerde gewoon de bal erin te trappen. Ik kon niet geloven dat hij erin ging. Het was cool dat dat het hele stadion juichte vanwege mijn doelpunt. ”

FCH-Coach Frank Schmidt: Allereerst gefeliciteerd aan mijn coaching collega’s en FC St. Pauli! Het was een extreem bittere middag voor ons. We werkten ons heel goed in de wedstrijd en speelden er goed. We hadden de wedstrijd zeker onder controle, in de beginfase gedomineerd en creëerde een aantal goede kansen voor ons. Het manko was doeltreffendheid en het gebrek aan vastberadenheid. Met de soms uitstekende kansen die je moet nemen om op voorsprong te komen. St. Pauli neemt dan de leiding met het eerste schot op doel. Bij de 2-0 helpen we ze met een overbodige fout en lede zelf de bal er zelf in. We wilden het na rust beter doen en dat werd al snel verspild met de derde snelle tegentreffer. Dat was moeilijk te verwerken, in die fase ontbrak het ons aan verder naar voor te spelen en krijgen de 4-0. Dan is de wedstrijd meestal voorbij. Ik was blij dat het team alles probeerde om terug te komen en nog twee doelpunten scoorde; maar we hebben verdiend verloren, dat moeten we accepteren. We moeten de positieve dingen onthouden die er vandaag nog waren ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters