Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Schultz: “Meerdere spelers dringen zich op”

Onze Kiezkickers spelen – op zondag 27 september 2020 13u30 uur – de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/21 tegen 1. FC Heidenheim , voor onze hoofdcoach Timo Schultz zal de wedstrijd tegen de degradatie/promotie-deelnemer van de Bundesliga van vorig jaar het competitiedebuut zijn op Millerntor. Voor de wedstrijd was Schulle nog steeds beschikbaar om vragen van de perss te beantwoorden en sprak hij over …

… de persoonlijke situatie : “Verschillende spelers dringen zich op, waaronder niet alleen de wisselspelers uit de wedstrijd in Bochum, maar ook andere jongens die echt versnellen in training en er dichtbij zijn. De startende XI ziet dat er veel spelers zijn hun onder druk zetten. Zo stel je de onderlinge competitie voor. Het is fijn voor mij dat we alle jongens op het veld hebben, afgezien van de twee of drie langdurige blessures. Dat is precies wat je wilt als coach. De wedstrijd in Bochum heeft laten zien dat we onze kwaliteit kunnen inbrengen. De jongens die invielen maakten echt indruk. ”

… het recent geblesseerde spitsenduo Simon Makienok en Boris Tashchy : “We wachten op de laatste twee trainingen voor beiden. Ze zouden allebei inzetbaar zijn, maar we moeten nog afwegen en kijken in welke vorm ze zijn en hoe scherp ze zijn. Het risico bestaat dat ze een terugslag krijgen. Na de laatste training op zaterdag zullen we beslissen of we één of beide aan de ploeg toevoegen. ”

… de bevindingen van de Bochum-wedstrijd voor de wedstrijd tegen Heidenheim : “Heidenheim speelt een ander soort voetbal dan de Bochum. Ze hebben veel dynamiek in hun spel en zoeken een snelle weg naar voor. Voor ons gaat erom de zone voor de verdediging te beheersen en sneller en consistenter te spelen na het winnen van de bal. Dit is waar we het meest kunnen verbeteren, in Bochum speelden we onze tegenaanvallen soms niet goed uit. We willen ook meer druk vooraan hebben aan de bal en de tegenstander dwingen om fouten te maken in de opbouw van het spel. ”

… de stemming binnen het team : “Er is een ontspannen concentratie, de jongens zijn gefocust. We hebben 25, 26 jongens op het veld die allemaal willen spelen. Na de tegenslagen in Bochum met de twee tegendoelpunten – hoewel we niet slecht waren had gespeeld – liet het team een ​​absolute prestatie zien. De jongens werkten daar niet alleen aan in Bochum, maar al in voorbereiding, waar ze altijd gefocust bleven, in zichzelf geloofden en tegenslagen moesten verdragen. Het is ook wat het team onderscheidt: dat ze er voor elkaar is. ”

… Tegenstander Heidenheim : “Ze faalde vorig seizoen maar nipt in de degradatie. Je verloor belangrijke spelers, maar je versterkte zich ook weer goed. De ploeg is fysiek erg sterk en heeft veel druk. Volgens de sprintcijfers ze waren vorig jaar het beste team. Ze zullen zeker alles van ons eisen. Het is altijd leuk om tegen Heidenheim te spelen omdat het altijd met een open vizier is. Heidenheim is een actief team dat vooruit wil spelen en doelpunten wil maken. ”

… Marc Schnatter, die betrokken was bij 12 doelpunten in 12 wedstrijden tegen FCSP : “Hij is een absoluut uitzonderlijke speler, ook al is hij niet meer de jongste. Met zijn uitstekende schiettechniek en zijn normen, creëert hij nog steeds een veel gevaar. We zouden zoiets als zijn favoriete tegenstander moeten zijn. Ik zou het niet erg vinden als zijn serie kapot gaat. Maar we zouden het niet goed doen als we ons gewoon op hem concentreren, Heidenheim heeft veel goede aanvallende spelers. We zullen niet alleen met Schnatterer te doen hebben.”

… de eerste thuiswedstrijd op Millerntor voor fans sinds maart : “Ik ben altijd blij als er fans in het stadion zijn, ook al is het in het begin maar iets meer dan 2.000. Het is een begin. Ik krijg dat tijdens de wedstrijd echter nauwelijks mee. Ik ben volledig gefocust op de wedstrijd en zit in de tunnel. Ik merk de sfeer daar niet echt op. Ik ben natuurlijk blij zijn als we na de wedstrijd met onze fans kunnen vieren. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters