Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Met fans, een coach debuut en veel enthousiasme: FCSP ontvangt Heidenheim

Voor de eerste thuiswedstrijd in meer dan drie maanden ontvangen onze Kiezkickers 1. FC Heidenheim op zondag 27 september 13u30 uur. Voor het eerst sinds begin maart zullen er fans aanwezig zijn op Millerntor voor de wedstrijd tegen de derde van vorig jaar. 2.226 toeschouwers * zullen aanwezig zijn voor het competitie debuut van Timo Schultz op Millerntor en – net als debutant Schultz zelf – hopen ze na de wedstrijd een succesvolle start thuis te vieren.

Dubbeldoelpuntenmaker Daniel-Kofi Kyereh werd emotioneel heen en weer geslingerd na het 2-2 gelijkspel bij VfL Bochum. Moest hij blij zijn met de comeback – wat nauwelijks voor mogelijk werd gehouden – of geïrriteerd zijn over de gemiste overwinning gezien de kans die hij in de 90ste minuut miste op een mogelijke 2-3. “Aan de ene kant waren we opgelucht dat we het punt hadden behaald, maar aan de andere kant was ik geïrriteerd dat ik het derde doelpunt niet scoorde”, zei Kyereh, die het positieve benadrukte na een beetje afstand van de wedstrijd. en het waren de sterke moraal en energieprestaties die de openingsnederlaag voorkwamen.

Bovenal namen de bruin-witten een positief gevoel mee in de trainingsweek voor de eerste thuiswedstrijd tegen 1. FC Heidenheim. Ze bereidden zich intensief voor op het duel tegen de derde van vorig jaar aan de tafel, in de training ging het goed ter zake – de strijd om de felbegeerde basiself was geweldig. “Meerdere spelers duwen door, de jongens versnellen echt in training. De startende XI ziet dat er veel spelers zijn die alles van hun eisen”, zei Schultz, die zijn competitiedebuut zal maken tegen Heidenheim bij Millerntor in de competitie.

Voor het eerst sinds de 3-1 overwinning tegen VfL Osnabrück op 1 maart – toen de Millerntor zoals bijna altijd uitverkocht was met 29.546 fans – zullen er weer toeschouwers zijn op Millerntor. In het begin zijn er slechts 2.226, 5.900 fans zouden mogelijk zijn geweest. FC St. Pauli en de gezondheidsafdeling van Hamburg Mitte waren overeengekomen – op basis van het beschermings- en hygiëneconcept van de club – om niet met het maximale capaciteit te beginnen. “Ik ben altijd blij als er fans in het stadion zijn, ook al zijn er in het begin maar iets meer dan 2.000”, zei Schultz, wiens team voor het eerst in meer dan een half jaar door hun fans wordt gesteund.

Met de FCH – die vorig jaar hun beste seizoen hadden met een derde plaats en mistte maar nipt de promotie in de degradatie wedstrijden bij Bundesliga club SV Werder Bremen – staan ​​onze Kiezkickers – die negen thuiswedstrijden niet zijn verslagen – voor een moeilijke taak. Nadat de ploeg van coach Frank Schmidt – die al bezig is aan zijn 14e seizoen als FCH-coach – werd uitgeschakeld in de DFB Cup bij SV Wehen Wiesbaden (0: 1), begon Heidenhem met succes. Thuis versloegen ze de promovendus uit de tweede klasse Eintracht Braunschweig terecht met 2-0.

“We weten dat het voor ons niet een makkelijker zal zijn dan tegen Bochum”, zei Kyereh, die voor het duel met de sterke Heidenheimers toevoegde: “Maar we kennen ook onze sterke punten en willen terugbrengen wat we op het veld toonde de laatste minuten in Bochum. ”

Bron: www.fcstpauli.com