Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

“We zullen een ander gezicht laten zien”, FCSP begint maandag in Bochum

Onze Kiezkickers hebben hun start van het seizoen in Brown verknoeid, bij de regionale league club SV 07 Elversberg werden ze al vroeg uitgeschakeld uit de DFB Cup na een barslechte prestatie. Maandagavond  -21 september, 20.30 uur – gaat de ploeg van trainer Timo Schultz van start in de competitie, bij VfL Bochum willen en moeten ze een ander gezicht laten zien.

Geen twijfel mogelijk: De start van het nieuwe seizoen hadden alle bruin-witten zich anders voorgesteld. Ze moesten eerst de 4-2 bij SV 07 Elversberg incasseren en de daarbij behorende exit in de DFB Cup. Het spel waarin het regionale liga team in elk opzicht superieur was aan onze Kiezkickers, werd geanalyseerd. “Er viel veel samen. Aan de ene kant een vermoeid hoofd en trage zware benen. Aan de andere kant veel fouten die we als team op het veld maakten”, zei Coach Schultz na de wedstrijd.

Tegen VfL Bochum begint het helemaal opnieuw – met een aanzienlijke prestatieverbetering – moet er in het begin punten worden gescoord. “We hoeven niet één maar meerdere scheppen toe te voegen willen we van Bochum kunnen winnen. Dat is ons doel”, legt Schultz uit, die eraan toevoegt: “Ik weet dat mijn jongens het veel beter kunnen.”

Alle Kiezkickers wisten zelf dat ze het veel beter konden, ze waren erg zelfkritisch over hun prestaties en begonnen niet eens iets te verdoezelen. “Dat was vandaag gewoon veel te weinig van ons en dan komt zo’n resultaat gewoon tot stand”, zei Marvin Knoll. Na het tegenvallende optreden in de beker gaat de start van de competitie nu naar VfL Bochum, waar Knoll en Co. met een goede teamprestatie punten willen scoren. “We moeten precies het tegenovergestelde doen van wat we tegen Elversberg hebben gedaan. We zullen een ander gezicht laten zien”, benadrukt Philipp Ziereis.

Over een ander gezicht gesproken: er waren niet al te veel veranderingen in de Bochum-selectie in het 3-0-succes in de DFB Cup bij vijfde divisie FV 07 Engers in vergelijking met het voorgaande seizoen, VfL-coach Thomas Reis stuurde Gerrit Holtmann pas vanaf het begin als enigste nieuwkomer het veld op . De VfL-coach gaf bijna het volledige vertrouwen in de oude ploeg, die dankzij een sterke tweede seizoenshelft alle degradatiezorgen kon wegnemen en uiteindelijk als achtste eindigde.

Onze Kiezkickers wacht bij de eerste wedstrijd met fans sinds begin maart – na een laatste onderzoek van de besmettingssituatie op de wedstrijddag kunnen er waarschijnlijk 5.000 VfL-fans aanwezig zijn – een moeilijke taak. Dit kan alleen worden opgelost als de Schultz-Elf de gehoopte en vereiste prestatieverhoging op het gazon brengt.

Bron: www.fcstpauli.com