Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”Nu ligt het aan ons dat we het beter doen”

Onze Kiezkickers begonnen het nieuwe seizoen in de DFB Cup en werden – zoals zo vaak in het recente verleden – vroeg uitgeschakeld. Nu ligt de focus volledig op de competitie en starten onze Kiezkickers op maandagavond – 21 september, 20.30 uur – bij VfL Bochum. Voor de start van de competitie nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om vragen van mediavertegenwoordigers te beantwoorden. Hij sprak over …

… de persoonlijke situatie : “Met uitzondering van de langdurige blessures is bijna iedereen fit, maar ik moet er een ‘behalve voor’ aan toevoegen. Boris Tashchy en Simon Makienok vallen uit. Simon heeft enkelproblemen, Boris heeft adductoren problemen. Het is natuurlijk vervelend omdat we de enige twee uitvallen hebben op één positie, maar we zullen dat compenseren. In drie vriendschappelijke wedstrijden speelden we ook zonder echte aanvallers, dat zullen we opvangen met snelheid in de frontlinie. Daniel Buballa is terug 100 procent, hij heeft ook meegewerkt aan de meeste deel van de voorbereiding. Met hem ben ik er zeker van dat hij goed zal presteren op het veld. ”

… mogelijke veranderingen in de startende XI : “Je moet niet alles in twijfel trekken na een wedstrijd die niet goed was. We weten dat we een aantal alternatieven in de selectie hebben en in een week als deze zal ik de training van naderbij bekijken om te zien wie stabiel is en kan zijn prestaties leveren. We proberen het beste team te vinden. Er zullen zeker veranderingen komen, maar we zullen ook niet alles op zijn kop gooien. ”

… de sfeer in het team nadat de beker was uitgeschakeld : “De meeste spelers hebben naar zichzelf gekeken, ze waren net zo teleurgesteld en zochten na de wedstrijd naar oplossingen en benaderingen. Ik denk dat we de stemming tijdens de week hebben veranderd. en we gaan optimistisch en met een beetje zelfvertrouwen naar Bochum om een ​​goed wedstrijd te spelen. ”

… het trainingswerk tijdens de week : “We waren veel alerter op het veld en waren veel meer aanwezig in de tegenpressing. We hebben veel gecommuniceerd en met elkaar gepraat. Dit zijn allemaal elementen die onze wedstrijd zouden moeten vormen en die we niet in de wedstrijd tegen Elversberg hebben laten zien op het veld. Deze week hebben we een stap in de goede richting gezet in de training. ”

… de dunne lijn tussen een feelgood-oase en het prestatieprincipe: “Uiteindelijk zitten we in het betaald voetbal. Ik geloof dat je je prestatie alleen kunt oproepen als je je prettig voelt als je met plezier naar je werk gaat. De dunne lijn wordt duidelijk wanneer het prestatieprincipe telt in het weekend en de elf spelers spelen die zogenaamd het beste hebben gewerkt gedurende de week en die de meeste kans maken om het spel te winnen. Dat alleen al zorgt voor veel. De concurrentie drijft de spelers en dan is het aan elke speler zelf wat hij ervan maakt. Of hij nu een stap verder kan gaan of eraan kan vasthouden, of tevreden kan zijn met zijn status quo. Qua kracht en mentaliteit zijn we op de goede weg. De jongens accelereren en willen zichzelf en als team verbeteren.”

… een stimulerende sfeer binnen het team om succesvol te zijn: “Persoonlijk vond ik als speler een stimulerende sfeer altijd erg goed. Ik heb er geen probleem mee als het op training warmer wordt. We hebben nog ruimte voor verbetering, de jongens bevinden zich nog in een fase van het vinden van elkaar. Je kunt je mening nog duidelijker uiten. Ik heb het volste vertrouwen in de koplopers en in de samenstelling van het team. Ik weet zeker dat we daar ook de volgende stappen zullen zetten. ”

… de problemen met standaardsituaties : “Standaarden zijn elke week een probleem. We hebben veel nagedacht, hebben veel ideeën en hopen dat het tegen Bochum beter gaat – zowel defensief als aanvallend.”

… Opening tegenstander VfL Bochum: “Je speelt tegen een heel homogeen team dat heel goed presteerde in het vorig seizoen na de Corona-pauze. Ik zie momenteel geen team dat significant beter is. Je staat stabiel achterin en hebt doelpuntenmakers voorin met Silvère Ganvoula heb je een van de sterkste spelers in de competitie. Ik ken coach Thomas Reis van zijn tijd bij Wolfsburg U19, onze degens kruisten vaak. Hij doet het goed en hecht veel belang aan een goed functionerende, fysiek sterk verdedigend team en wil snel vooruit spelen. We weten dat het bij de start een goed graadmeter is. We hebben ons daarop voorbereid. ”

… zijn wedstrijden in Bochum : “Ik heb de wedstrijden in Bochum altijd als de mooiste uitwedstrijden gezien. We speelden daar vaak ’s avonds en waren vaak succesvol. Het is een mooi, smal stadion dat meestal goed aanvoelde. ik heb er alleen maar positieve herinneringen. Dankzij een doelpunt van Buchti zijn we al met succes aan een seizoen begonnen in Bochum. “

… de terugkeer van de fans en de 5.000 toeschouwers in Bochum : “In principe ben je tevreden over elke fan, dat is duidelijk. Het is een moeilijk onderwerp: aan de ene kant wil je terug naar het dagelijkse leven en fans in het stadion hebben, aan de andere kant speelt gezondheid een zeer belangrijke rol. Dat moet voorop staan. “

… Verwachtingen en doelen voor het seizoen : “Het is moeilijk voor mij om een ​​specifiek doel te stellen op basis van een plaats in de tafel, maar ik wil nog een paar speeldagen wachten om te zien wie waar is in de competitie. Wij als team hebben besloten dat te doen we willen moedig en compact spelen en dat we de games ingaan met de overtuiging dat we ze zullen winnen. Helaas is daar weinig van gezien in Elversberg. Nu is het aan ons om het beter te doen en te laten zien dat we willen het spel vergeten. We kijken vooruit en we zijn allemaal blij dat de competitie begint. “

Bron: www.fcstpauli.com