Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na wedstrijd tegen SV 07 Elversberg

Na de 2: 4 nederlaag bij regionale competitie SV 07 Elversberg en het daarmee gepaard gaande verlies in de DFB Cup, was de stemming van onze Kiezkicker natuurlijk dienovereenkomstig. Na de wedstrijd keken hoofdcoach Timo Schultz, Robin Himmelmann en Marvin Knoll terug op de afgelopen 90 minuten en de redenen voor de nederlaag.

Hoofdcoach Timo Schultz : “Allereerst felicitaties aan Elversberg met de absoluut verdiende overwinning. Ze klopten ons op lef vanaf het begin, waren sneller in ons hoofd, sneller met de benen. We wilden moediger en agressiever naar voren spelen en onze tegenstanders onder druk zetten. Maar dat is niet gelukt. In de voorwaartse beweging hadden we veel te veel simpele balverliezen en dan ren je achter de feiten. We komen gelukkig op voorsprong en als coach denkt dat de wedstrijd de goede kant op gaat. In het voetbal is het essentieel dat je tackles wint. In combinatie met het verlies van de bal was het moeilijk om achteraan grip te krijgen. Elversberg zette ons onder druk, speelde goed en scoorde mooie goals. ”

Robin Himmelmann : “Als je naar de 90 minuten kijkt, hadden we nooit echt toegang tot de wedstrijd. Met noch tegen de bal. We waren altijd een of twee stappen te laat en maakten onnodige fouten. Na de 1-0 – waar we eigenlijk hadden moeten profiteren – lieten we het spel volledig over aan de tegenstanders en kregen geen druk op de bal. Dan ziet het er uiteindelijk zo uit en krijg je hier vier goals. ”

Marvin Knoll : “Dat was vandaag gewoon veel te weinig van ons en dan komt zo’n resultaat gewoon tot stand. We moeten de wedstrijd opnieuw analyseren, dat is duidelijk. De lichaamsspanning van het team alleen was vandaag veel te laag. we wilden een ronde opschuiven. We moeten deze week goed werken, want zo kunnen we ons niet meer presenteren. We staan ​​nu op het punt de competitie te beginnen en dat moeten we afschudden. We ontwikkelden ons goed in de voorbereiding, maar het was er vandaag een duidelijke stap achteruit. Maar ik geloof in het team en heb er vertrouwen in dat we het in de toekomst beter zullen doen. ”

Elversberg-coach Horst Steffen : “Ik ben blij en tevreden met de prestaties van het team en natuurlijk ook met het resultaat. We speelden een geweldige wedstrijd met mooie goals. We hadden grote plannen, het doel dat we tegen kregen was een domper voor ons. De jongens bleven versnellen, vatten moed en de doelpunten gaven ons meer kracht. ”

Source: www.fcstpauli.com
Foto: Witters