Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Om te janken zo slecht … 4-2 verlies in de beker

FC St. Pauli begint het seizoen 2020/21 met een nederlaag. Onze Kiezkickers verloren met 4-2 (2-1) in de eerste ronde van de DFB Cup bij de zuidwestelijke regionale divisie club SV 07 Elversberg en werden zo vroegtijdig uitgeschakeld. Alles was goed begonnen, want Marvin Knoll schoot FCSP vroeg aan de leiding (7e). De vierde divisie draaide het duel al voor rust om dankzij doelpunten van Luca Schnellbacher (16e) en Patryk Dragon (26e), na de pauze scoorden ook Robin Fellhauer (48e) en Schnellbauer (67e), Rico Benatelli zorgde voor de 4-2 eindscore (78e).

Hoofdcoach Timo Schultz moest het zonder Daniel Buballa (ziek) stellen tijdens zijn competitiedebuut voor de DFB Cup-wedstrijd bij de zuidwestelijke regionale divisie SV 07 Elversberg, naast Christopher Buchtmann, Finn Ole Becker, Ryo Miyaichi en Kevin Lankford. Met Leart Paqarada, Afeez Aremu, Maximilian Dittgen en Daniel-Kofi Kyereh stuurde Schultz vier nieuwkomers het grasveld op van de URSAPHARM-Arena op de Kaiserlinde, dat gevuld was met bijna 500 toeschouwers.

De gastheren, die al twee competitiewedstrijden hebben gespeeld in de Regionalliga Südwest, kregen al vroeg hun eerste kans. Na een lange bal van Sinan Tekerci probeerde Luca Schnellbacher een stift vanop bijna 18 meter – de bal landde op het doelnet (3e). Het leer kronkelde slechts vier minuten later aan de andere kant in het net! Na een vlakke diagonale pass van Christopher Avevor naar Leart Paqarada, legde deze vanop de achterlijn terug. Marvin Knoll pakte de bal dankbaar op en plaatste hem in de linker benedenhoek – 1-0 (7e)!

De voorsprong zou niet lang duren, Elversberg maakte na een goed kwartier gelijk. Een fout in de opbouw van de wedstrijd, een pass van Afeez Aremu naar Knoll was te kort – en de vierde divisie profiteerde ijskoud en counterde snel. Vanaf 13 meter liet Schnellbacher-keeper Robin Himmelmann geen kans met een geplaatst laag schot – 1: 1 (16e). Na de gelijkmaker speelde Elversberg nog moediger en kwam tot de volgende kans na een mislukte Himmelmann wegwerken. Israal Suero Fernandez trapte eerst het leer van 22 meter op de lat, Sinan Tekerci zette daarna de rebound naast de rechter paal (21e).

Na een vrije trap van Eros Dacaj kwam daarna de vierde divisie op voorsprong. Verschillende spelers misten aanvankelijk zijn voorzet voordat Patryk Dragon, die werd lastiggevallen door Marvin Senger en Marvin Knoll, het leer vanaf zeven meter over de lijn duwde om er 2-1 (26e) van te maken. Even later maakte Himmelmann een schot van Schnellbacher vanaf 14 meter in een hoek onschadelijk en voorkwam hij de mogelijke 3-1 (29e). Schultz wisselde even later voor het eerst: Jannes Wieckhoff verving Senger (35e). Elversberg kreeg de volgende mogelijkheid: Dragon kwam na een voorzet van links van zeven meter naar het einde, maar mikte gelukkig een meter te hoog (37e). Het bleef op 2: 1 voor SVE en de rust van de vierde divisie ligist was meer dan verdiend.

FCSP keerden qua personeel onveranderd terug op het gazon, ook alles zoals voor de pauze. Elversberg bleef meer kansen creëren. Suero Fernandez met een vrije trap vanuit een centrale positie – die werd afgebogen naar een hoekschop (47.). Robin Fellhauer maakte met zijn hoofd de 3-1 – Himmelmann had geen kans om te verdedigen (48ste). Sebastian Ohlsson zegevierde vervolgens aan de overkant en bracht de bal naar het midden op Maximilian Dittgen. Zijn kopbal vanaf zeven meter miste de nodige precisie – precies over (51.). Aan de andere kant had de vooruitgeschoven Manuel Feil de vierde doelpunt op zijn hoofd maar hij kopte over (55ste).

Na een goed uurtje wisselden onze jongens drie keer in Brown: Rodrigo Zalazar, Rico Benatelli en Simon Makienok kwamen voor Afeez Aremu, Marvin Knoll en Tashchy. De Schultz-Elf had nog een half uur om de vroege exit in de DFB-Pokal af te wenden. De Elversberger-verdediging kwam nooit in de problemen, in plaats daarvan nam het regionale competitieteam de voorlopige beslissing. Na een lange bal van Maurice Neubauer zette Suero Fernandez het over naar Schnellbacher en hij scoorde van dichtbij naar 4-1 (67e). Suero Fernandez had het vijfde doelpunt aan de voet, maar hij trapte een strafschop over (72.).

Toen was er nog hoop aan de bruin-witte kant, want Rico Benatelli reduceerde naar 4-2. Ohlsson had de overhand op de rechterkant en speelde vlak achter de verdediging, Benatelli joeg het leer vanaf 13 meter in de rechter benedenhoek (78ste). Na een corner had de vorige invaller Lukas Daschner zelfs het aansluitingstreffer aan de voet. In eerste instantie raakte hij het leer niet goed voordat hij faalde op SVE-keeper Frank Lehmann (81ste). Kort daarna trapte Zalazar een vrije trap van 22 meter over het doem (83).

Maar gebeurde niets meer. Onze Kiezkicker werd verslagen door sterke Elversbergers met 4-2 en liggen weer voortijdig uit de DFB Cup dit jaar.

SV 07 Elversberg

Lehmann – Fellhauer (84. Kohler), Rehfeldt, Conrad, Neubauer – Feil (68. Dürholtz), Dragon, Suero Fernandez, Dacaj (84. von Piechowsky), Tekerci (78. Baumgärtel) – Schnellbacher (78. Gösweiner)

Cheftrainer: Horst Steffen

FC St. Pauli

Himmelmann – Ziereis, Avevor, Senger (35. Wieckhoff) – Ohlsson, Aremu (59. Benatelli), Knoll (59. Zalazar), Dittgen, Paqarada (59. Makienok) – Kyereh, Tashchy (75. Daschner)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Knoll (7.), 1:1 Schnellbacher (16.), 2:1 Dragon (26.), 3:1 Fellhauer (48.), 4:1 Schnellbacher (67.), 4:2 Benatelli (78.)

Bijz evenement: Suero Fernandez mist strafschop(72.)

Gele Karten: Neubauer, Conrad / Ohlsson, Dittgen, Tashchy

Scheidsrechter: Timo Gerach (Landau)

Toeschouwers: ca. 500

Bron: www.fcstpauli.com