Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Ik wil dit jaar echt iets betekenen in de beker”

Onze Kiezkickers beginnen het seizoen 2020/21 – op zondag 13 september 2020 15u30 uur – met de wedstrijd tegen de zuidwestelijke regionale divisie SV 07 Elversberg. Voorafgaand aan de aftrap van de DFB Cup nam onze hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om vragen van Hamburgse pers  te beantwoorden en sprak hij over …

… de voorbereiding in het verleden : “Alle jongens hebben het goed gedaan. We hebben als team onze eigen stappen gezet en ieder individu voor zichzelf. Zowel op fysiek gebied als in het idee hoe we met en tegen de bal willen voetballen. Ik kan tevreden zijn, maar ik had elkaar op alle vlakken graag wat verder willen zien, ik ben helemaal eerlijk. ”

… de start van het seizoen in de DFB-Pokal : “De voorbereiding loopt ten einde. Het is altijd leuk om met een nieuw team te beginnen, ze te leren kennen en te ontwikkelen. De aantrekkingskracht van voetbal ligt in de competitieve games, dus we zijn blij aan het spel in Elversberg en aan het feit dat het eindelijk begint. ”

… de persoonlijke situatie : “Behalve de langdurige blessures is iedereen fit, zelfs Finn Ole Becker begint langzaamaan de teamtraining onder de knie te krijgen. Dus ik ben erg blij dat ik uit bijna alles kan putten. Luca Zander was gisteren een beetje ziek. “Met hem denk ik dat het pas in het weekend iets zal zijn. Anders is iedereen klaar voor actie.”

… de keepersvraag : “Ik heb al een besluit genomen, maar ik vertel het de jongens pas vanmiddag tijdens de training.”

… de aanvoerdersverkiezing en het late tijdstip van de beslissing : “Je moet het team met alle nieuwe en jonge spelers de tijd geven om elkaar te leren kennen. We hebben toen op de teamraad gestemd op het trainingskamp. Na onze terugkeer ontmoetten we elkaar weer bij elkaar in het coachingsteam en besloten hoe de opstelling er voor ons uitziet. Dat was een normaal proces. Ik ben zeer tevreden met de samenstelling van de teamraad en ik weet zeker dat ze alle vijf geweldige kapiteins zouden zijn, maar nu zijn het Jackson en Knolli in vertegenwoordiging die het ambt uitoefenen. ”

… het belang van de DFB-Pokal ten opzichte van de competitie : “De DFB-Pokal is iets speciaals en niet te vergelijken met de competitie. Met 34 speeldagen is het een beetje een marathon, terwijl in de beker elke wedstrijd de laatste kan zijn. Ik heb zelf alles gezien in de DFB-Pokal – van verschillende nederlagen in de eerste ronde tot de halve finales hier bij Millerntor. Ik weet wat de competitie zo spannend maakt, knock-outspellen zijn altijd geweldig. Ik probeer ook bij de jongens het besef verhogen dat het een knock-out wedstrijd is en dat het allemaal om draait. Daar moet je mentaal op voorbereid zijn. Ik wil dit jaar echt iets betekenen in de beker. Als ik een doel moest stellen, zou dat zo zijn dat we nog steeds een wedstrijd voor fans op Millerntor in de beker hebben. ”

… mogelijke nervositeit voor de start : “Je moet de spanning en nervositeit voelen voor elke wedstrijd. Als dat op een gegeven moment niet meer het geval is, dan kun je stoppen. Dit is onze eerste keer dat we reizen in het nieuwe seizoen. en onze eerste competitieve wedstrijd spelen. Elk team voelt dat het tintelt en wil anticiperen, maar ook de onzekerheid over waar ze aan toe zijn. Ik zie onszelf goed voorbereid en ben zeer positief. ”

… de lange reis met de bus : “Vroeger was het bij al onze uitwedstrijden normaal om in de bus te zitten en daarna te voetballen. Ik zie geen enkel probleem. Zondag zijn we goed voorbereid en in topvorm. De manier om daar te komen, zal niet de reden zijn of we winnen of verliezen. ”

… Tegenstander SV 07 Elversberg : “Je voelt je als een derdeklasser, maar we zijn een beetje favoriet. In Elversberg werken ze onder professionele omstandigheden, ze hebben een goed team met veel ervaren maar ook zeer getalenteerde jongens. Ze zouden geen slecht figuur slaan in de 3e divisie. Elversberg speelt dapper en verdedigt extreem agressief na balverlies. Ze zullen alles van ons eisen. We hebben er drie op video gezien, ik heb ook de bekerfinale tegen Homburg in de livestream bekeken. We weten het, wat we kunnen verwachten, maar we weten ook wat we ter voorbereiding hebben uitgewerkt. ”

… de sfeer in Elversberg met bijna 500 fans : “Vroeger speelde ik zelf vaak voor 500 fans, en er waren een paar honderd fans bij de testwedstrijd tegen Werder Bremen in Lohne. Dat zorgt voor een meer sportveldsfeer, je hoort elke oproep. Maar ik heb natuurlijk liever een uitverkochte Millerntor. ”

Bron: www.fcstpauli.com