Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

“Het wordt een gevecht” – Onze Kiezkickers in de DFB-CUP in Elverberg

Dit jaar is er door Corona veel anders dan normaal, zo ook het programma voor seizoen 2020/21. En dus begint onze Kiezkicker het nieuwe seizoen niet in de 2e Bundesliga, maar in de DFB Cup. Op zondag (13.9, 15.30 uur) zijn ze te gast bij de Saarland bekerwinnaar SV 07 Elversberg. Het doel is duidelijk: onze Boys in Brown willen de tweede ronde halen!

Eind juli volgden alle Braun-Whites met veel belangstelling de loting voor de eerste ronde van de DFB Cup, maar daarna was niet echt veel wijzer. Het was alleen duidelijk waar de reis zou gaan – nl. naar het Saarland. De kwartfinales, de twee halve finales en de finale van de Saarland Cup vonden pas in augustus plaats. Hierin stonden de twee zuidwestelijke regionale liga clubs SV 07 Elversberg en FC 08 Homburg tegenover elkaar. Na 90 spannende minuten en nog eens 30 minuten moest de beslissing vanop de stip worden genomen. Hier werd Elversbergs keeper Frank Lehmann de matchwinnaar, hij redde drie strafschoppen van Homburg en zorgde zo voor de zevende DFB Cup-deelname in de geschiedenis van de Elversbergclub.

Voor het eerst sinds 1994 speelt onze FCSP een DFB Cup-wedstrijd in Saarland, nog geen 26 jaar geleden won de ploeg van coach Uli Maslo met 4-1 in 16e finale van de Duitse beker op 1. FC Saarbrücken. Dus nu is het tegen SV 07 Elversberg om in de 2e ronde te komen. De ambitieuze regionale club – die tweede eindigde achter Saarbrücken in het vorige seizoen, – dat na 23 speeldagen voortijdig eindigde vanwege Corona, wil het onze Kiezkickers zo moeilijk mogelijk maken. Voor ongeveer 500 toeschouwers – zoveel kunnen er zondag (13 september) zijn dankzij de goedkeuring van het hygiëneconcept door de verantwoordelijke gezondheidsafdeling in de Ursapharm-Arena aan de Kaiserlinde – wil het team van coach Horst Steffen voor een verrassing zorgen.

Onze FC St. Pauli zorgde voor het laatst voor veel verrassingen 15 jaar geleden met de legendarische Bokal-serie. Precies in het midden: de 28-jarige middenvelder Timo Schultz. Hij staat zelf niet op het veld in Elversberg, maar zal langs de zijlijn zijn competitiedebuut maken. “Ik weet wat de spanning van de competitie is en probeer de jongens ervan bewust te maken dat het een knock-outgame is en dat alles op het spel staat. Elke game kan de laatste zijn. De DFB-Pokal is iets speciaals. Ik heb zin om dit jaar iets in de beker te betekenen ”, benadrukte onze hoofdcoach voor de wedstrijd.

Bron: www.fcstpauli.com