Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP met een geslaagde generale repetitie tegen SønderjyskE Fodbold, 1-0

FCSP heeft – zondag 6 september 2020 14u00 – in zijn laatste voorbereidingswedstrijd tegen SønderjyskE Fodbold met 1-0 gewonnen . In de wedstrijd tegen de Deense bekerwinnaar maakte Boris Tashchy in de 29e minuut het winnende doelpunt in een helaas leeg Millerntor Stadion.

In de wedstrijd tegen SønderjyskE Fodbold vertrouwde hoofdcoach Timo Schultz op Robin Himmelmann in het doel en Philipp Ziereis, Christopher Avevor en Daniel Buballa voor de verdedigingsketen. Voor hen stonden Sebastian Ohlsson Maximilian Dittgen, Marvin Knoll en Afeez Aremu. Daniel-Kofi Kyereh en Boris Tashchy begonnen helemaal vooraan.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen wat hectisch. Het viel op dat beide teams met een positief gevoel de voorbereiding kort voor de seizoensstart wilden verlaten. De eerste minuten waren navenant intens. Tegelijkertijd kon geen enkel team een gevaarlijke kans uitspelen in het strafschopgebied. Er waren precies 16 minuten gespeeld en het was Dittgen die op de linkerflank fraai werd vrijgespeeld door Daschner. Zijn poging – van ongeveer 15 meter – in de verre hoek werd onschadelijk gemaakt door doelman Lawrence.

Deze kans was ook het teken voor onze Kiezkickers om de wedstrijd over te nemen. Het spel schoof dus steeds verder op op de helft van de Denen, maar zonder noemenswaardige kansen voor onze bruin-witte. Na een korte adem pauze was het spits Tashschy die voor de leiding zorgde voor de ploeg van Timo Schultz. Dit werd voorafgegaan door een mooi maar simpel een-tweetje tussen doelpuntenmaker Tashchy en Kyereh in het strafschopgebied. Uiteindelijk kon Tashchy vlak voor het doel vanuit een korte hoek de 1-0 maken (29′).

Zelfs in de tijd na de openingstreffer deden onze jongens het goed, ook al schoven ze wat verder terug in deze fase en hadden de Deense gasten nu meer balbezit, maar deze vond geen oplossing tegen onze verdediging (39′). In de 42e minuut werd het echter erg warm. Na een goede combinatie kregen de Denen de kans om ongestoord te finishen in het strafschopgebied. Maar de Dittgen voorkwam op het laatste moment de gelijkmaker. Daarna gebeurde er niets meer en dus gingen we met 1-0 de kleedkamers in voor de rust.

Hoofdcoach Schultz voerde in de tweede helft één wijziging door. Simon Makienok kwam voor Daschner’s aan zijn eerste wedstrijd voor FC St. Pauli. Ook de invaller kreeg de eerste kans voor zijn ploeg. Na een sterke voorzet van Dittgen van links ging zijn kopbal naar de tweede paal voorbij(49′). Korte tijd later was het Ohlsson die er na de assist van Makienok er niet in slaagde om doelman Lawrence van dichtbij te verslaan (56′).

Slechts een paar minuten later kreeg de Kiezkicker nog één kans om de 2-0 te maken. Na een goed pressing was het Kyereh die zijn meester van dichtbij vond in Lawrence (62e) Kort daarna schakelde hoofdtrainer Schultz over naar vijf wissels. Leart Paqarada, Rodrigo Zalazar, Rico Benatelli, Marvin Senger en Jannes Wieckhoff kwamen in de plaats voor Aremu, Avevor, Tashchy, Ziereis en Buballa (69e). Na een korte pauze was het Kyereh – vrij gespeeld naar een mooie pass van Paqarada – die net naast de rechterpaal trapte (76′). Luca Zander en Ersin vervangen Zehir Dittgen en Ohlsson (84ste) voor de laatste minuten. Maar het spel liep niet zomaar uit. Het was Paqarada die alles erin gooide na een hoekschop vanop de tweede rij en Lawrence dwong tot een redding met zijn vingertoppen (86e). Kort daarna was het voorbij en vierde de Kiezkicker het volgende succes tijdens een oefenwedstrijd.

FC St. Pauli

Himmelmann – Avevor (69. Wieckhoff), Ziereis (69. Senger), Buballa (69. Paqarada), Ohlsson, Dittgen, Aremu (69. Zalazar), Knoll, Daschner (46. Makienok), Kyereh, Tashchy (69. Benatelli)

Cheftrainer: Timo Schultz

SønderjyskE Fodbold

Lawrence – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Absalonsen, Hassan, Mpindi (72. Olafsson), Albæk (59. Christiansen), Hende – Eskesen, Jacobsen (72. Wright)

Cheftrainer: Glen Riddersholm

Tore: 1:0 Tashchy (29.)

Gelbe Karten: Keine / Hassan (66.)

Schiedsrichter: Adrian Höhns

Bron: www.fcstpauli.com