Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Jakub Bednarczyk wordt uitgeleend aan Zagłębie Lubin

Nog een verandering bij onze Kiezkickers: Jakub Bednarczyk wordt tot juni 2021 uitgeleend aan de Poolse eersteklasser Zagłębie Lubin. De vleugelspeler en de twee clubs waren het daarover eens.

Bednarczyk verhuisde in januari 2019 van Bayer 04 Leverkusen naar FC St.Pauli en sindsdien speelde de 21-jarige twee wedstrijden in de 2e Bundesliga en 23 wedstrijden met de U23’s (3 goals, 2 assists) voor de Braun-Whites.

Ploegleider Andreas Bornemann : “Na zijn verhuizing naar FC St. Pauli kreeg Jakub niet de speeltijd waarop hij had gehoopt. Dat zou ook dit seizoen het geval kunnen zijn. Een uitleenbeurt is volkomen logisch om zijn ontwikkeling te bevorderen. Wij zullen hem zijn optreden in Polen in de gaten. ”

Hoofdcoach Timo Schultz : “We zijn meerdere keren goed bemand op de verdedigende flanken en de concurrentie is navenant hoog. Het zou voor Jakub moeilijk zijn geweest om dit jaar in de professionele ploeg en op minuten te komen. Daarom is het een goede oplossing voor alle partijen. hij kan zich nu weer bewijzen op een zeer goed niveau in Polen. “

Bron: www.fcstpauli.com
Picture: Witters