Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Ondanks goede wedstrijd 1-0 verlies tegen Werder Bremen

Onze Kiezkicker hebben hun vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Werder Bremen verloren met 1-0. Milot Rashica scoorde vlak voor rust de winnende treffer voor de Bundesliga-club (43e) voor 500 toeschouwers in het Heinz Dettmer Stadion in Lohne. De ploeg van trainer Timo Schultz hield de hele wedstrijd goed stand en stond in de verdediging niet veel toe, maar moest uiteindelijk een nederlaag toestaan.

Voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Werder Bremen moest hoofdcoach Timo Schultz het stellen zonder Finn Ole Becker, Afeez Aremu, Ryo Miyaichi en Boris Tashchy,. De – een paar uur voor de aftrap – aangetrokken Simon Makienok was er ook nog niet bij. De 2,01 meter lange aanvaller zal pas zondagavond (30 augustus) naar Herzlake reizen en voor het eerst zijn teamgenoten ontmoeten. Bremen – die kort daarvoor FC Groningen in een andere testwedstrijd met 4-0 had verslagen – speelde met een tweede team tegen onze Kiezkicker en had in het begin wat meer balbezit, FCSP lieten dankzij goede pressing op het middenveld in de verdediging niets toe.

Er waren geen voetballende hoogtepunten en doelpunten tot halverwege de eerste helft, het was vooral een spel voor liefhebbers van tactiek. Toen zette Ilia Gruev van Bremen het tempo met de bal en zette hij rechts op Theodor Gebre Selassie. Zijn voorzet kwam bij Niklas Füllkrug die de goed gestarte Gruev aanspeelde, deze dwong Dennis Smarsch tot een briljante redding. Het schot van Gruev – vanuit een half-rechtse positie – zou precies in de linker winkelhaak gepast hebben, maar Smarsch voorkwam het doelpunt met zijn vingertoppen (25e).

Werder oefende daarna nog meer druk uit, de Kiezkicker bleef het proberen met snelle tegenaanvallen. Na iets meer dan een half uur ging Jannes Wieckhoff op rechts door en bediende Marvin Knoll die was doorgelopen. Zijn schot vanaf 14 meter ging echter ver over, daar zat meer in (33.). Kort voor rust nam Werder de leiding. Milot Rashica pakte de bal op het middenveld, liep ruim 20 meter door en scoorde vanaf 22 meter voor de Bundesliga-club (43.).

De twee hoofdcoaches Timo Schultz en Florian Kohfeldt deden elk één wijziging. Robin Himmelmann kwam tussen de palen voor Dennis Smarsch bij onze Kiezkicker. Van bij de aftrap lieten onze Kiezkickers zien dat ze naar voren willen schakelen, maar de Bremer gaf in de verdediging geen ruimte weg. Aan de andere kant was Werder daar met een goede combinatie, die Mamilian Eggestein aannam en probeerde af te werken. De middenvelder schilderde het leer slechts nipt langs de rechterbovenhoek (57e).

Kort daarna wisselde Schultz bijna volledig zijn team. Hij verruilde bijna alle veldspelers op het veld, alleen U23-aanvaller Christian Stark bleef staan (58ste). Onze Bruin-Witten oefenden druk uit en hadden vervolgens meer van de wedstrijd, maar zonder een noemenswaardige scoringskans te creëren. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was daar echter de grote kans op de gelijkmaker: Rico Benatelli veroverde de bal op eigen helft, zette zich door op links en bediende Serkan Dursun, die in het midden stond. Maar vanaf zeven meter raakte hij het leer niet goed en dus kon SVW-keeper Eduardo dos Santos Haesler ingrijpen – jammer (75e)!

Aan de andere kant moest Himmelmann ingrijpen: na een pass van Yuya Osako leek Davie Selke vrij in het strafschopgebied en probeerde het vanuit een krappe hoek, maar Himmelmann was er met zijn voet – en duwde de bal n het zijnet (80ste). De laatste minuten braken aan, konden onze Kiez-kickers nog gelijk maken? Helaas niet. Benatelli probeerde het opnieuw vanaf een goede 22 meter, maar zijn schot werd beslissend afgebogen en de volgende hoekschop bracht niets meer op (89ste). Werder Bremen won met 1-0 van de goedwerkende Boys in Brown.

_____

Hoofdcoach Timo Schultz: “Je kunt nooit tevreden zijn met een nederlaag want we voetballen om te winnen. Ik had graag een of meer doelpunten gescoord of in ieder geval gelijk gemaakt. We hadden kansen. De jonge troepen hadden het in de tweede helft ook verdient. Al met al is de overwinning voor Werder ook niet onverdiend. Gezien de inhoud, wat we hebben getraind en wat er op dat moment in de tank zat, was dit een goede wedstrijd van ons. ”

Philipp Ziereis: “We speelden een goed wedstrijd en stonden maar heel weinig toe. We hadden vooraan meer kansen kunnen creëren, maar we speelden ook tegen een goed team. Iedereen weet dat Rashica niet zo slecht is. Maar we kunnen het wel. We wilden de inhoud van de afgelopen weken op het veld brengen en dat is vandaag heel goed gelukt. Het was een stap in de goede richting. ”

SV Werder Bremen

Dos Santos Haesler – Gebre Selassie, Groß, Moisander (46. Nawrocki), Agu – M. Eggestein, Gruev (78. Straudi), Osako, Rashica (67. Schmid) – Selke, Füllkrug (67. Dinkci)

Hoofdcoach : Florian Kohfeldt

FC St. Pauli

Smarsch (46. Himmelmann) – Ohlsson (58. Viet), Ziereis (58. Avevor), Senger (58. Buballa) – Wieckhoff (58. Coordes), Knoll (58. Zalazar), Zehir (58. Benatelli), Paqarada (58. Flach) – Daschner (58. Franzke) – Dittgen (58. Dursun), Stark

Hoofdcoach : Timo Schultz

Tore : 1: 0 Rashica (43.)

Gele kaarten : geen / Senger

Scheidsrechter : Franz Bokop