Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Transfernieuws: FC St. Pauli trekt Makienok aan

FC St. Pauli reageert meteen op het vertrek van Henk Veerman en heeft Simon Makienok (* 21 november 1990) vastgelegd. De 29-jarige Deen komt transfervrij  over naar Millerntor en tekent een contract bij de Braun-Weißen tot en met 30 juni 2022.

Makienok begon zijn professionele carrière bij HB Köge in 2009. Tijdens de winterstop van het seizoen 2011/12 ging hij naar Brondby IF voordat hij twee jaar later (2014) naar Italië verhuisde naar USC Palermo. Na tussentijdse uitleenbeurten aan Charlton Athletic (2015) en Preston North End (2016) verhuisde hij in de zomer van 2017 van Palermo naar FC Utrecht. In de winter van 2020 ging de spits van FC Utrecht naar SG Dynamo Dresden. Na de degradatie van de Saksen zat Makienok korte tijd zonder club. In totaal scoorde de 2,01 meter lange aanvaller 75 doelpunten in 233 professionele optredens en gaf hij nog eens 16 assists.

Stemmen van toewijding:

Ploegleider Andreas Bornemann: “We zijn verheugd dat we in Simon een ervaren spits hebben kunnen aantrekken die ons jonge team kan versterken met zijn ervaring en kwaliteit.”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Simon is fysiek erg aanwezig alleen al vanwege zijn 2,01 meter – dus een duidelijke aanvaller en precies wat we weer zochten. Bovendien beschikt hij over een uitstekende koptechniek en stelt hij ons dus in staat om in het offensief verdere actie te ondernemen. “

Simon Makienok: “Ik heb St. Pauli altijd als een bijzondere vereniging gezien en het betekent veel voor mij om nu deel uit te maken van deze geschiedenis. Ik heb niet alleen gehoord over hoeveel de fans zich inzetten voor de club, maar ook over de waarden zoals gelijkheid, tolerantie en respect, die ik persoonlijk deel. Ik heb heel goede gesprekken gehad met de hoofdtrainer en ik denk dat we in de toekomst nog veel kunnen bereiken met dit team. “

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters