Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Ohlsson:”Als team de wedstrijd filosofie steeds beter implementeren”

Onze Kiezkicker zitten op de helft van de seizoensvoorbereiding, het zwaardere deel met veel werk op het gebied van uithoudingsvermogen, atletiek en kracht werd gedaan door onze jongens in Brown. Sebastian Ohlsson, die zich eind augustus 2019 aanmeldde, is blij vanaf het begin mee te mogen doen aan de voorbereiding en kijkt terug op drie intense weken. Voor de start van de competitieve wedstrijd in de DFB Cup tegen SV Elversberg en het tweede divisieseizoen wil Ohlsson zichzelf in topvorm krijgen en de spelfilosofie van het nieuwe coachingsteam implementeren met het team om het nieuwe seizoen succesvol te starten.

Hallo Sebastian, drie van de zes voorbereidende weken zijn voorbij, hoe goed heb je de eerste helft overleefd?

We hebben tot nu toe veel en intensief getraind, dat merk ik ook. Je zult je beter en beter voelen totdat de competitie begint. Hoe dichterbij de start komt, hoe meer de intensieve eenheden zullen afnemen. De focus zal dan steeds meer op voetbal komen te liggen.

De focus lag ook op fitness en atletiek. Was er een eenheid die echt zwaar was?

De 1.000 meter lange runs in de Niendorfer Gehege waren zwaar. Dergelijke runs zijn noodzakelijk en maken deel uit van een voorbereiding.

In het voorgaande jaar werden zulke intensieve eenheden gespaard, je stapte immers pas kort voor de vijfde speeldag naar ons over. Hoe is het om vanaf het begin aanwezig te zijn en niet te laat te komen?

Het is natuurlijk een voordeel om aan het begin van het voorseizoen aanwezig te zijn, overal aan mee te kunnen doen en de nieuwe teamgenoten te leren kennen. Maar vorig seizoen had ik geen problemen om in het team te integreren ondanks dat het seizoen al liep.

Vorig jaar had je het nummer ’43’ op je rug, vanaf nu zie je de ‘2’ boven je naam. Was er een reden voor de nummerwijziging?

Te hoge nummers moeten worden opgegeven. De ‘2’ is een laag, goed getal. Het is een klassiek nummer voor een vleugelverdediger, dus dat past heel goed. Mijn jongere broer heeft ook ‘2’ en ik nu ook.

Laten we naar het nieuwe en jonge team van trainers gaan: hoe is het om met het trio te werken?

Het is tot nu toe erg leuk geweest. Het is een jong team dat het heel goed doet. Je kunt zien dat ze echt veel willen en willen dat wij als team elke dag verbeteren.

Hoe is het voor jou om twee assistent-coaches te hebben die slechts drie maanden ouder zijn?

Leeftijd maakt mij niet uit, alleen de kwaliteit die ze brengen. Het zijn goede coaches, ook al zijn ze op 27-jarige leeftijd nog heel jong.

Alle nieuwkomers hebben benadrukt hoeveel kwaliteit er in het team zit. Wat kun je zeggen over de nieuwkomers?

De nieuwe jongens brengen veel kwaliteit, en buiten het veld kan ik goed met ze overweg. Het is goed om als team samen te groeien en samen dingen te doen.

In het voorgaande jaar speelde je vooral rechts terug, maar ook weer links of, zoals aan het einde van het seizoen, op de zes. Waar zien we je in het nieuwe seizoen?

Mijn belangrijkste positie is aan de rechterkant, of het nu in een keten van vier of drie is. Ik ben klaar voor beide varianten en het is aan de coach welke formatie hij kiest en waar hij mij neerzet.

Hoe heb je het afgelopen seizoen persoonlijk geanalyseerd?

Ik was blij met mijn prestatie. Het was een goed seizoen voor mij, ook omdat ik veel speelde. Ik moest defensiever spelen dan ik gewend was, maar dat vond ik absoluut oké. Ik wil meer accenten leggen in het offensief en graag meer assists leveren.

Met Leo Østigård, Viktor Gyökeres en jij waren er vorig jaar drie Scandinaviërs in het team, nu ben jij de enige. Hoe ga je daarmee om?

Spelers komen en gaan, dat is voetbal. Dat is absoluut geen probleem en waarschijnlijk beter voor mijn Duits ( lacht ). Ik kon goed opschieten met Leo en Viktor, maar ik kan ook goed opschieten met alle andere jongens in het team.

Hoe zag je de eerste twee testwedstrijden tegen Kiel en Aarhus?

De eerste helft in Kiel was goed, verdedigend lieten we nauwelijks iets toe. We hadden problemen nadat we van kant waren veranderd. Het was de eerste testgame, dus het is normaal dat nog niet alles lukt. We verdedigden heel goed tegen Aarhus en zetten een stap voorwaarts met het oog op de wedstrijd in Kiel. Tegen een team dat volgende week in de Europa League-kwalificatie speelt, hebben we nauwelijks kansen gegund en dat was dus verder dan wij. We hadden niet veel kansen in het offensief, maar ik ben ervan overtuigd dat we met elke wedstrijd zullen verbeteren.

Je begint in de DFB-Pokal met het spel bij vierde divisie SV Elversberg 07. Wat kun je verwachten?

Zelfs als we spelen tegen een lager geklasseerde tegenstander, zal het geen gemakkelijke taak voor ons zijn. Het is de wedstrijd van het jaar voor de kleinere clubs en ze zijn dan ook gemotiveerd. Bekerwedstrijden zijn altijd iets speciaals. Ik weet hoe het is als je tegen clubs van hogere klasse speelt. Je stopt er alles in om te winnen.

De DFB Cup is al 15 jaar niet per se onze favoriete competitie geweest …

Ik ken de recentere bekergeschiedenis van de club. We moeten ons best doen om vooruit te komen. Niemand mag denken dat we het daar even gaan doen en gemakkelijk verder gaan.

Dan zijn er nog drie weken. Wat zijn je doelen voor de tweede helft van het voorseizoen?

Ik wil mezelf in optimale conditie brengen voor de start van het seizoen en daar ga ik de komende drie weken alles voor geven. Als team willen we de gamefilosofie nog beter leren kennen en steeds meer implementeren. Als het eindelijk begint, willen we zo goed mogelijk voorbereid zijn om succesvol te zijn.

Bron: www.fcstpauli.com