Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Lukas Daschner volgende aanwinst FC St. Pauli


FC St. Pauli heeft een nieuwe aanwinst! Middenvelder Lukas Daschner (* 1 oktober 1998) verhuist van derde divisie club MSV Duisburg naar Millerntor en tekent een contract bij FCSP tot 30 juni 2023. Beide clubs zijn overeengekomen de voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

Lukas Daschner speelde drie jaar bij de jeugd van FC Schalke 04, voordat hij in 2013 naar MSV Duisburg verhuisde. Daar doorliep hij alle jeugdteams en maakte de sprong naar de profi’s in 2017, waar hij in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 in totaal 15 competitiewedstrijden (2 goals) maakte. In het afgelopen seizoen 2019/20 speelde Daschner 38 competitieduels voor de zebra’s, scoorde twaalf goals en zes assists.

Stemmen bij de transfer:

Hoofd Sport Andreas Bornemann: “We hebben een team met veel jonge spelers die in staat zijn om zich te ontwikkelen. Lukas past hier perfect in omdat hij ook potentie heeft en al heeft bewezen dat hij continu op een goed niveau kan spelen. De prestaties zijn het afgelopen seizoen aanzienlijk gestegen en bij MSV bevestigd. ”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Komend seizoen willen we een significant hogere kans op doelpunten vanaf het middenveld ontwikkelen en dat is precies wat Lukas met zich meebrengt. Hij heeft een goede afwerking met beide voeten, is sterk aan de bal en brengt zijn teamgenoten goed in het spel. Hij is ook veelzijdig. en geeft ons extra opties in het offensief. ”

Lukas Daschner: “Ik was erg blij met de interesse van FC St. Pauli. De gesprekken verliepen erg goed. Het ging relatief snel omdat het niet alleen sportief goed past. Nu kan ik nauwelijks wachten om op het veld te beginnen en het team te ondersteunen. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters